Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Vi ses i Lissabon
Rejsetips indsendt af:
Jette Klimat
8381 tilst
16. okt. 2010

Vi ses i Lissabon

Alle storbyelskere skulle tage til Lissabon. Det er storbyen i Europa med det mest kuperede tærræn. Den spændende, inspirerende gamle bydel. En arkitektur der er formidabel. En befolkning, der er meget imødekommende.

Tag med sporvogn, rundt i den gamle bydel. varer 1 time

Det er en fantastisk oplevelse, sammen med den øvrige befolkning at tage en rundtur i den helt gamle bydel. Der findes guidede turer rundt , hvis man er til turister, men man kan sagtens tage turen selv og få en masse ud af det. Det er fantastisk at suse op og ned af smalle veje næsten gyder og opleve den smukke arkitektur. Gaderne er så smalle, fortovene ligeså. Hvis man går der, og sporvognen kommer vender man ryggen til murene og trækker maven ind, og håber på at det går.
 
Vi kom jo hjem medlemmerne i god behold.
Andre steder i byen er der så kuperet at man kan sætte sig ind i en enkelt sporvogn, og blive hejst op til næste gadeniveau. Det er ret charmerende. Mange indfødte går op ad de meget stejle gader. Det kræver en god kondi.
For lige at sige det sidste om andre transportmuligheder er der også busser tog undergrund. Så det er ikke noget problem at komme rundt. Der er også meget hjælp at få rundt omkring. Hvis man står og ser lidt rådvild ud, dukker der gerne en uniformerethjælp frem, og selvom man ikke snakker portugisisk er det let at kommunikere. Lidt Engelsk. Lidt visen hvor man vil hen på et kort. Lidt tegnsprog, så er den hjemme. Hvis man så siger obligado (tak), er den helt hjemme.

Der er selvfølgelig mange museer, der er værd at se alt efter ens interesse for kultur, men det er der mange beskrivelser af i de forskellige guides.

Op til det smukke Sintra.

Hvis heden bliver for trykkende i byen, kan man gøre som de adelige, tage op i bjergene, til det meget smukke slot i Sintra. Der går tog direkte. I Selve sintra busses man op. Og det sidste stykke, hvor bussen ikke kan køre går der en sporvogn. Så er man oppe i nogen hundrede meters højde, og kan tydelig mærke et andet klima. Ren luft. En lise for sjæl og legeme, hvor tp er så behagelig, at man ville ønske der blev lejet værelser ud på slottet.
Det er et eventyr slot, i mange helt fantastiske farver. Slottets enestående arkitektur, får en til at tabe både næse og mund. Det er meget charmerende og betagende. Bygget i flere niveauer, naturligvis. Her levede adelen om sommeren, når vejret i Lisboa blev for tryggende.
 
Anbefaler at man køber en billedbog om Sintra, hvor der er de smukkeste billeder af slottet. Men selvfølgelig skal familie og venner også foeviges. Det er som om man bliver smukkere i disse dejlige omgivelser.
Der er tilbagetransport med korte mellemrum, så det hele behøver ikke være så planlagt, men kan netop foregå en dag hvor det er hedt nede i byen.

Fisk og Fado

Det er landet, hvor man spiser fisk af alle slags, hvis man altså kan lide det. Der er mange fiskerestaurenter, der serverer til en rimelig pris.
Andet mad kan man også nyde med glæde.
 
Der spises i høj grad varm mad ved 13.00 tiden, men selvfølgelig kan man også få forskellige snacks, hvis man nu har forspist sig, ved hotellets lækre tag selv morgenbord. Man behøver ikke have indlogeret sig på det dyreste hotel, for at få lækker morgenmad ad libitum. Og selv kaffen smagte godt, på det hotel, vi boede på.

Om aftenen går man ud og spiser ved 20.00 tiden, men så har morgenmaden også gjort sit, og den naturlige sult melder sig, også sulten efter at opleve noget af deres musik. Fado-sang af uvis oprindelse, som blev populær i de fattige kvarterer i 1800 tallet, hvorAmalia Rodriques sang, og som man må have med hjem på cd. Men først og fremmest lytte til, mens roen sænker sig efter en oplevelsesrig dag, under middagen.

Fado er meget melodiøs musik, og man behøver ikke være særlig musikinteresseret eller vidende for at kunne få noget ud af det. Bare tonelejet indbyder til nydelse og stearinlys .
Den er ikke fri for at være ret romantisk. Jeg vil sige at mændene også kan falde for denne smukke genr , og måske ikke mindst billedet af Amalia Rodrikes. Hun er smu , og synger sensuelt. Fadoen hylder kærligheden og Lisboa, som byen hedder. Besøg en fado-restaurent, og offer lidt på det. Omkring 30 Euro pr næse.

Kommentarer til rejsetippet om Lissabon

Lissabon

24/10 2010 Jette Klimat
Tak for reaktionen på min rejseartikel

Lissabon

22/10 2010 Jette Klimat
Tak for din kommentar, jeg håber jo jeg vinder.

lisabon

22/10 2010 kirsten nielsen
den er god
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/puerto-de-soller/hm-tropical.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.