Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Funchal

Rejsetips af samme forfatter

 • Byferie i Berlin

  (Bedømt af 3 personer)
  02.06.11: Rita Kamrath
  Vi var 3 par afsted og havde valgt toget fra Flensborg(Det er billigere end fra DK) til Berlin. Ren afslapning med Fleggaards rødvin i glassene til den smurte madpakke.
  Se hele rejsetippet
 • Bådtur på Spree i Berlin

  (Bedømt af 3 personer)
  23.05.11: Rita Kamrath
  Start Berlin besøget med en byrundtur med Sight-seeingbus. Så får man "det store overblik".
  Når man har været et par dage i Berlin og set, hvad man "skal" se i Berlin den første gang man er der, kan jeg stærkt anbefale, at afrunde med en sejltur på Spree: 1 hel time hen og evt.
  Se hele rejsetippet
De jordnære oplevelser i Camara de Lobos, Madeira
Rejsetips indsendt af:
Rita Kamrath
Sønderborg
13. nov. 2011

De jordnære oplevelser i Camara de Lobos, Madeira

Det var januar måned med en temperatur om dagen på 20-22 gr. Vi var fascinerede af levadavandring og gik en dag til Camara de Lobos(ulv=lobos) langs med en levada, (en vandingskanal).
Nød bananplanterne der ville give små, aromatiske bananer og de store buske af julestjerner. Mange gange hørte vi de vilde kanariefugles kvidren. 

Camara de Lobos er en meget speciel by uden ret mange turister. En del huse, ude langs kysten, er bygget ind i klipperne. En nærliggende lille bygning agerer fælles bad og toilet for beboerne. Et fattigt sted.

En lille dreng løber rundt i korte bukser og bare tæer. Vi byder ham et bolsje. Han er lidt sky. Søsteren kalder Philippe. Går gennem det fattige kvarter. Nede ved den stenede strand er vor lille ven atter dukket op, nu med sko og strømper og en sweaters på. Min mand "slår smut" med stenene og Philippe lærer det lynhurtigt. Vi er nu blevet venner; han er tøet op og smiler sødt. Går nu til den nærliggende, lidt primitive restaurant og vor lille ven må søge en is ud men er beskeden. Da den billigste er udsolgt, giver vi ham den største fra tavlen og tager afsked med ham. En sød knægt på ca. 6-7 år, som det kunne være fint at gøre lidt for!?

Hen under aften høres en højlydt summen, vi går efter lyden: Mange gamle mænd der står i grupper og "sladrer" og hygger sig. Socialt samvær, så det basker! Konerne sidder imens i skrædderstilling på trappen foran huset og broderer og det går tjept!
Vi går ind i en bar, der mest af alt minder om en garage med åben port. Prøver en supergod sweet Madeira serveret med små stk. klipfisk i olielage. Nu bestilles en PONCHA: lige dele honning og citron blandet sm. og serveret med lidt rom, dertil blækspruttesugekopper i lage. En meget sjov, autentisk oplevelse.

Seværdigheder
Kystbyer, Vintersol
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Madeira


Rejser til Madeira
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/orlando/orlando-super-restaurant-paa-international-drive.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.