Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Funchal

Det er oftest gæsterne på transatlantisk krydstogt, der er så heldige at gøre landgang på Madeira. Her bliver de belønnet med et lokalt køkken, hvor der kæles for maden, en glad og imødekommende befolkning og et væld af aktiviteter, der spænder over vandreture med tid til fordybelse i naturen til shopping efter broderivarer eller madeiravin.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Vandretur ved levaderne

Madeiras levadaer er vandingskanaler, som blev udgravet af slaver i det 15. og 16. århundrede. Kanalerne sikrede et udførligt system til kunstvanding af store dele af øen. Ved hjælp af kanalerne kunne vandet løbe fra de højeste punkter på Madeira til de laveste.

Moderne teknologi har mere eller mindre gjort levadaerne overflødige, men de er i dag bevaret som vandrestier. Tag fx en svævebanen op til toppen af bjerget og gå tilbage til Funchal.

Svævebanen til Monte

Denne moderne svævebane bringer jer op til Monte. Det tager 15 min. at køre de ca. 600 m op. Undervejs svæver I over Funchals gamle bydel og dalen Ribeira de Joao Gomes. Når I kommer op til Monte bliver I belønnet med en smuk udsigt over Madeiras sydkyst.

En kælketur fra Monte

I 1850 besluttede nogle af de lokale at lave en kælk at fletværk, som hurtigt ville kunne transportere mennesker og varer fra Monte til Funchal. Traditionen eksisterer stadig i dag og det er en sand fryd at sætte sig op i en 2-personerskælp og ”kælke” ned af bjerget på asfaltstien af to mænd i traditionelle hvide folkedragter. 

Mændene bruger gummisålerne på deres støvler som bremse og det er en god ting! Kælkene kan nemlig komme op på en hastighed af næsten 30 km i timen, når de snor sig ned ad bjerget.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til i nærheden Funchals centrum, men kajen er lang, så der er et stykke at gå ind til centrum, som ligger ca. en km væk.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/liste-13/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.