Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Madeira

 • Madeira i Portugal

  (Bedømt af 4 personer)
  05.11.15: Hr. Jensen
  Oplevelsen ved at besøge Madeira som ligger vest for Nordafrika var noget af en oplvelse. Øen's sydside er yderst turistpræet, men man får alligevel fornemmelsen af din lokale kultur der er overalt i byen og området.
  Se hele rejsetippet
 • Madeira i november

  (Bedømt af 2 personer)
  28.11.13: Kirsten Lichtenberg
  November er uden sammenligning årets sureste måned i Danmark.
  Som pensionist kan man dog tillade sig den luksus at flygte fra det sure vejr, - og hvis man følger mine råd, kan man gøre det til en rimelig pris.
  Se hele rejsetippet
 • Højt oppe på Madeira.

  (Bedømt af 9 personer)
  24.10.13: Pia Vilhelmsen
  At tage til Madeira er en fantastisk oplevelse. Der er dejlig varmt og fantastisk smukt. Vi kørte og gik rundt på en stor del af øen, og det var fantastisk hvor end vi kom.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Madeira

Rejsetips af samme forfatter

Levadaer på Madeira
Rejsetips indsendt af:
Steen Jensen
Aabybro
10. nov. 2011

Levadaer på Madeira

I foråret var min kone og jeg sammen med et par venner på Madeira i 14 dage. Vores venner havde aldrig været der før, og de havde kun lidt kendskab til øen, og hørt vores rosende omtale heraf.
Men da vi sad i flyveren hjemad, var de begge enige om at det var ikke sidste gang de besøgte øen.
Første sne i 30 år.
Første sne i 30 år.

Sne på Madeira

Vi ankom i starten af marts måned, og vi oplevede noget, som ikke ret mange oplever her på øen, nemlig at det sneede i bjergene. De indfødte kørte rundt med snemænd på bilernes kølere og vi var ude og slås i sne inde midt på øen.
Regntøj er godt.
Regntøj er godt.

Flotte Levadaer

Men det bedste var at gå de mange Levada ture. Levadaer er vandingskanaler, og rigtig mange af dem har kun en svag hældning. Her findes rigtig mange Levadaer. En af de flotteste begynder ikke langt fra Santana, ca. 4 km ud af vejen mod Pico das Padras. Nogle steder er ruten betegnet som Rute 9. Turen går forbi rigtig mange mindre vandfald og 3 større. På et tidspunkt kom vi til et kæmpe vandfald, hvor vi ikke kunne komme forbi, så her vendte vi om. Turen går igennem flere tunneler, så man skal huske lygter og allerbedst pandelamper.
25 Fonts
25 Fonts

25 Fonts

En af de andre rigtig flotte ture er turen der bl.a.. går til 25 Fonts. 25 Fonts er et vandfald der falder ned på 3 sider og hvor man kommer ind fra den 4 side. Man kan komme op til 25 Fonts på 2 måder, enten ved køre ad hovedvej ER 110, hvor der er en stor parkeringsplads. Herfra går man så nedad omkring 2 km, Hvorefter man kommer ind på turen. Men denne tur er hård, når man skal tilbage, men heldigvis kommer der tit minibusser og samler folk op. De tager omkring 3 Euro for at køre en op til P-pladsen. Men man kan også vælge at køre til Estreito da Calheta. Her er der et vejkryds ved byens hospital., som ligger på hovedvej ER 222. Her skal man hvis man har sygehuset på venstre hånd vælge at forlade hovedvejen ved at køre ligeud af ER209. Det er en meget lille vej, hvor noget af vejen kun er et hjulspor. Men når man har kørt 3-4 km op af den, kommer man til en lille P-plads hvor der det meste af dagen holder en hel del minibusser og personbiler. Her er der skilte til 25 Fonts. Denne tur er rigtig flot og ikke svær at gå. Turen går igennem en stor tunnel på ca. 1 km. Her skal man igen huske at have sine lygter med.
Sultne fugle
Sultne fugle

Halvtamme spurve

På denne tur kan man få en sjov oplevelse, hvis man har lidt fuglefrø eller brød med, da der her er en flok ret tamme spurvefugle. Det tigger mad af turisterne og hvis man har tålmodighed, så spiser de af hånden.
Billede
Vulkanrester.
Vulkanrester.

Kuperet vandretur

En ikke særlig lang men noget krævende tur er helt ude på øens østlige punkt. Her er der en vandretur på 8-9 km. Men turen går op og ned hele tiden. Denne tur skal gås når der er klart vejr. Når man har gået ca. 4 km af turen kommer man frem til en lille bygning, hvor der er en lille forretning, hvor man kan købe bøger og kort over Madeira, samt vand, hvis det altså har åbent, for det er ikke altid. På denne tur kan man bl.a. se hvordan lavaen er kommet op igennem klipperne, og rigtig mange forskellige blomster.
Flot busk.
Flot busk.

En flot busk

Helt herude østpå voksede der en busk, som vi ikke så andre steder på øen.

Kommentarer til rejsetippet om Madeira

En god beskrivelse.

15/11 2012 Benny Hansen.
Min kone og jeg har flere gange været i Funchal på Madeira; og jeg kan kun tilslutte mig jeres glæde over Levadavandringer.
Jeg travede en tur fra Boa Morte og endte i Cabo Girao; hvorfra man også kan trave ned til Camara de Lobos.
Og så kan jeg anbefale en tur inde midt på Øen til Pico de Areeiro; det er nok den flotteste tur på Øen; især hvis det som det gjorde for mig, skete over Skyerne i en Periode af Turen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Madeira

Hoteller på Madeira
Rejser til Madeira
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/vinlandet/transport/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.