Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Portugal

 • Madeira i Portugal

  (Bedømt af 4 personer)
  05.11.15: Hr. Jensen
  Oplevelsen ved at besøge Madeira som ligger vest for Nordafrika var noget af en oplvelse. Øen's sydside er yderst turistpræet, men man får alligevel fornemmelsen af din lokale kultur der er overalt i byen og området.
  Se hele rejsetippet
 • Aktiv ferie i Algarve

  18.08.15: René
  Når jeg fremhæver Algarve som favoritrejsemål er det på grund af de mange udendørs aktiviteter der er mulige at dyrke året rundt, da klimaet er varmt om sommeren og mildt om vinteren.
  Se hele rejsetippet
 • Storslået og smukt.

  03.12.13: Hanne Nielsen
  Hvis du tror at det er reklame billeder og ikke kan passe, at der er så smukt, så gør dig selv den tjeneste at rejse derned, så du kan blive overbevist, der er utrolig smukt i og omkring Lagos.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Portugal

Rejsetips af samme forfatter

Varmt vandfald og "swimmingpool"
Rejsetips indsendt af:
Tine Andersen
Beder
4. aug. 2009

På vulkaner midt i Atlanten

Azorerne er en øgruppe med usædvanligt mange muligheder for dem, der vil andet end at ligge ved stranden.

Højtryk over Azorerne

En typisk reaktion, når vi fortalte, at rejsen gik til Azorerne var "Er det ikke der, hvor der altid er højtryk?"
Vejrmæssigt forholder det sig sådan, at der ganske rigtigt dannes højtryk over Azorerne. Vejret er ganske stabilt i den forstand, at temperaturen kun undtagelsesvist kommer under 17 grader og over 25 grader - døgnet rundt, året rundt. Det er dog varmest om sommeren, men altså ikke "Middelhavsvarmt". Vejret er ret omskifteligt, og det kan også være temmelig fugtigt. Altså som en rigtig god dansk sommer. Det betyder, at man har energi til at foretage sig andet end at bade og dase, og på den anden side behøver man sjældent mere overtøj end en tynd trøje sidst på aftenen.
Udsigt over Angra do Heroismo, Terceira
Udsigt over Angra do Heroismo, Terceira

Udenfor lands lov og ret

Når vi havde vendt vejret, kom den næste reaktion: "Ligger det ikke frygtelig langt væk?"
Nu tager folk jo gladeligt til Thailand og Kina, for ikke at tale om Australien, så "langt væk" er nok mere mentalt end fysisk. Der er faktisk direkte fly fra Danmark. Vi havde valgt at rejse med rutefly fra Hamburg. Det betød en flyvetur fra Hamborg til Lissabon på 3½ time efterfulgt af en flyvetur til en af øerne, Terceira, på lidt under 3 timer. Det er da ikke galt!!!

Det er heller ikke langt væk i den forstand, at samfundet er særlig eksotisk. Azorerne er en del af Portugal, og dermed af EU. Møntfoden er Euro. Befolkningen taler portugisisk - og der er flere der taler engelsk end i de fleste sydeuropæiske lande. Øerne ernærer sig af landbrug og fiskeri (og turisme), og der er sortbroget malkekvæg overalt.
Svømmebad med lavaklipper
Svømmebad med lavaklipper

På og i vulkaner

Det, som gør Azorerne så anderledes, er vulkanerne. Ligesom Island ligger Azorerne på en brudlinje, og alle øerne er resultat af vulkansk aktivitet. De fleste af vulkanerne sover heldigvis - det sidste udbrud var i 1957, og lagde 1 km2 til øen Faial's areal. Her kan man gå rundt i et goldt landskab af sand og aske, hvor kun enkelte græstuer har fundet fodfæste. Men alle vegne er der spor af jordens maverumlen: Lavaen er det almindeligste byggemateriale, man kan besøge grotter, som er det indre af gamle vulkaner, og der er varme kilder med og uden svovl og kulsyre.
Blandt grotterne er Algar do Carvão på Terceira virkelig særlig. Hulen er 100 m dybt tomt vulkankrater med en lille sø helt nede i bunden. Man føler sig hensat til en Indiana Jones-film nede i krateret, hvor man kan se himlen højt oppe, og hvor væggene er bevokset med bregner og andre planter. Men også julegrotten, Gruta do Natal, som er det indre af en lavaflod, er spændende at besøge.
Så er maden klar!
Så er maden klar!

Duften fra djævelens næsebor

De varme kilder findes især på São Miguel. I og omkring Furnas midt på øen syder og bobler det med varme (kogende) kilder, kolde kilder, vand med svovl, vand med jern, vand med kulsyre. Et sted er der to huller i en klippe, som kaldes djævelens næsebor. Ud af hullerne kommer der damp, mens der samtidig lyder et grumt "puf - puf - puf" nede fra dybet, som en meget besværet vejrtrækning! Ved Lagoa do Furnas laves der mad i huller i den varme jord - store gryder med masser af kød og grænsager nedsænkes i jorden, og 5-6 timer senere er der serveret - og det smager rent faktisk rigtig godt.
Så mangler vi bare hvalerne
Så mangler vi bare hvalerne

Hvaler og delfiner

Man må ikke snyde sig selv for en "whalewatching tour", når man er på Azorerne. Hvis man er helt hvaltosset, kan man holde en hel hvalferie, hvor man er ude hver dag. Vi nøjedes dog med en enkelt fire-timers tur. Turen foregik i 12-personers gummibåd med motor, og vi var rigtig ude at surfe på de store atlanterhavsdønninger - spændende og også lidt skræmmende. Vi sejlede med Norberto Diver, www.norbertodiver.com fra Horta på øen Faial. Det er tilrådeligt at bestille tid et par dage i forvejen. Vi så både kaskelothvaler og en masse delfiner på turen. Bagefter afslagde vi besøg på et museum, som er indrettet i et gammelt hvalkogeri i Horta, og som viste, hvordan man i "gamle dage", dvs indtil 1980, fangede og parterede hvaler, og hvordan de endte deres dage som olie og ben- og kødmel til foder og gødning. Det var meget oplysende, og også temmelig væmmeligt.
Garys taxa
Garys taxa

Taxatur med Gary

En af dagene tog vi en guidet tur i taxa! En entreprenant ung taxachauffør på São Miguel har lavet sit eget firma, hvor han fragter (op til tre) turister rundt i sin Mercedes-taxa en hel dag formedelst 125 Euro - i alt for hele bilen. www.azoreantours.com. Gary er en fantastisk guide, ved utrolig meget, taler godt engelsk (er delvist opvokset i Canada) og ovenikøbet en smule dansk ("If you want me to stop so you can take a picture of a blomst or a ko, just say so!").
Lagoa do Fogo, "ildsøen"
Lagoa do Fogo, "ildsøen"

Tag til Azorerne - og pas på dem

Vi vil varmt anbefale Azorerne som rejsemål for folk, som er interesserede i at opleve en smuk, fascinerende og helt anderledes natur. Vi satte også selv stor pris på at være turister i et velfungerende samfund uden fattigdom og uden overudnyttelse af naturværdierne.

Kommentarer til rejsetips om Portugal

Inspirerende.

08/12 2012 Bjarne
Fruen og jeg skal selv afsted til februar, så det er meget inspirerende at se og læse om jeres tur. Tak for det.

Flot rejsebeskrivelse

11/09 2011 Hanne
Hvor er det en flot rejsebeskrivelse... ville gerne give den flere stjerne og troede man skulle tænde dem en efter een.. men nej nu er det gjort og kan desværre ikke ændres - øv.
Ville gerne ha givet den 4.. den er beskrivende og der står mange gode oplysninger
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Portugal

Hoteller og ferieboliger i Portugal
Rejser til Portugal
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/les-terres.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.