Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Porto

Porto er en af Europas ældste byer og dateres til det 4. århundrede, da byen var en forpost i det romerske imperium. Porto ligger der hvor Atlanterhavet og Dourofloden mødes. Den gamle bydel er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Største seværdigheder

Torre dos Clerigos

Præsternes Tårn, Torre dos Clerigos, blev bygget i årene 1732 til 1763 og er tegnet af den italienske arkitekt Nicolau Nasoni. Det er en barok kirke med tilhørende tårn, der senere skulle gå hen og blive Portos vartegn.

Torre dos Clerigos hæver sig ca. 80 m over Porto og hvis I har mod på at besejre de 225 trin, der er op til toppen, bliver I belønnet med en fantastisk udsigt over Porto, Dourofloden og Atlanterhavet.
Palacio da Bolsa

Palacio da Bolsa

Palacio da Bolsa (børsen) er en imponerende neoklassicistisk bygning. Denne gamle børsbygning fungerer ikke længere som børs men er i stedet et museum med uvurderlige portugisiske kunstværker.

Bygningen er også et mesterværk i sig selv og de sirligt udskårne lofter i kastanjetræ, de indlagte trægulve og den fantastiske arabiske balsal, der skinner med al sin bladguld og sine halvædelstene er ganske enkelt en perle.

Avenida dos Aliados

På den store gade Avenida dos Aliados ligger der mægtige bygninger fra det 19. og 20. århundrede. I den sydlige ende af gaden ligger Placa de Liberdade (Frihedspladsen).

Lige ved siden af pladsen på Praca de Almeida Garret ligger den fantastiske banegård Estacao de Sao Bento, som er udsmykket med mere end 20.000 blå og hvide kakler.

Cafebesøg

Guarany Cafe på Avenida dos Aliados og Majestic Cafe på Rua de Santa Catarina er to pragteksempler på cafelivets storhedstid i Porto. Dengang overhalede Porto Lissabon med sine Art Deco-cafeer, der blev frekventeret af store forfattere, kunstnere og tænkere.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til i Leixoes, som ligger ca. 10 km fra Portos centrum.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.