Turprogram i kort udgave

Flere tilbud

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Vinterforkælelse på Madeira og i Lissabon

25 dage på Madeira og i Lissabon

Lidt god ved sig selv har man da lov at være. Kombinér en langtidsferie på altid skønne Madeira med en storbyferie i Lissabon. Udflugter, morgenmad, centralt placerede 4-stjernede hoteller og balkon med havudsigt på Madeira er en selvfølge. De gode temperaturer og gå-afstanden fra hotellet til Funchals centrum er blot et ekstra plus.
Vi indleder ferien med 3 overnatninger på et hotel centralt i Portugals hovedstad, som vi får et godt indtryk af på byrundturene med bus og til fods. På Madeira i Atlanterhavet er klimaet altid godt, temperaturerne er gode året rundt, og på de tre inkluderede udflugter kommer vi godt rundt på øen. Der er alle muligheder for at undersøge øen yderligere på ekstra udflugter eller på egen hånd, og der er masser af tid til at slappe af og til hyggeligt samvær med de øvrige gæster. Med en lejebil er det muligt at komme ud i alle hjørner af øen, der kun måler 58 km på langs og 23 km på det bredeste sted. Husk også at smage den gode Madeiravin.
Fra 13.490 kr.

pr. person i delt dobbeltværelse inkl. fly, transfer, udflugter og rejseleder på udflugterne. Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Dag 1
Dag 1

Ankomst til Lissabon

Sømærket Belem
Vi lander tidligt i Lissabon, så vi kan få så meget ud af dagen som muligt. I lufthavnen bliver vi modtaget af vores lokale, dansktalende rejseleder, som straks tager os med ud på en spændende byrundtur i Lissabon. Med bussen kommer vi gennem de forskellige bydele og forbi de vigtigste monumenter og bygninger. Store dele af byen er bygget efter det næsten altødelæggende jordskælv i 1755. Vi kommer selvfølgelig forbi Torre de Belem, der bød søfolk velkommen hjem, og vi holder en kort pause ved monumentet over opdagelsesrejserne, Padrão do Descobrimentos. Vi kommer også forbi Praca do Comercio-pladsen, domkirken Sé de Lisboa samt mange andre spændende pladser og bygningsværker. Undervejs kommer vi gennem højt og lavtliggende bydele, og mon ikke vi også får øje på en af de karakteristiske sporvogne på turen? Indkvartering på vores centralt placerede hotel, hvorefter det er tid til at gå ud i de små gader og finde en god restaurant til aftensmåltidet.
Dag 2
Dag 2

Lissabon til fods

Efter en velfortjent morgenmad mødes vi igen med den lokale, dansktalende lokalguide, som denne formiddag tager os med på en byvandring i de centrale dele af Lissabon. Vi kommer bl.a. til at gå på Lissabons svar på Champs Elysée, Avenida da Liberdade, vi besøger et par af de centrale pladser og som krøllen på halen kan du tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de lavere beliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen (ca. Euro 3,- pp). Vi kan også anbefale en tur i en de gule sporvogne.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 3
Dag 3

Lissabon i eget tempo

De foregående dage har vi lært Lissabon at kende, så dagen i dag er sat af til egne oplevelser. På vejen gennem byen er vi måske kommet forbi en butik eller et museum, som I gerne vil udforske nærmere. Ellers måske kalder borgen Castelo de Sao Jorge på et besøg, som den ligger der og knejser over den centrale del af byen.
Om aftenen er der mulighed for at høre et uddrag fra Portugals melankolske sangskat – de berømte fado-sange. På en restaurant i Lissabon spiser vi en god middag, mens vi lytter til de vemodige og længselsfulde toner. Selv om de er på portugisisk, fornemmer man sangenes lidt sørgelige grundtone, selv om de bestemt også er mere muntre udgaver! Udflugten bestilles sammen med rejsen. Minimum 15 deltagere.

Morgenmad er inkluderet. Fado-aften skal købes hjemmefra.
Dag 4
Dag 4

Til Madeira

Efter morgenmaden forlader vi Lissabon og krydser et stykke af Atlanten, inden vi lander på Madeira. Her bliver vi modtaget af en dansktalende lokalguide, der kører med os til hotellet i Funchal. Når tjek in er overstået og kufferterne er på plads, kan vi finde os til rette på balkonen og nyde udsigten over havet. Der er også mulighed for at fjerne rejsestøvet ved at hoppe en tur i poolen eller i havet.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 5
Dag 5

Funchal

Om formiddagen mødes vi på hotellet, hvor vores dansktalende lokalguide fortæller om praktiske forhold og giver gode råd og ideer til spændende udflugter. Bagefter spænder vi traveskoene og tager på byvandring i Funchal. Øens krydstogthavn ligger nærmest lige ved siden af hotellet, og på den videre vandretur mod centrum passerer vi en af Funchals nyeste attraktioner – Christiano Ronaldo-museet. Byens gamle kvarterer, Sé, São Pedro og Santa Maria er en dagsudflugt værd hver især, så vi nøjes med en lille introduktion. Domkirken Sé de Funchal kommer vi dog forbi, lige som vi både skal se havnefronten, Lidoen, og markedshallen. Her er der marked stort set hver dag, og vi kan anbefale at komme om formiddagen, hvor der er mest liv, og hvor de lokale også kommer for at handle. I fiskeafdelingen finder man sværdfisk og andre spændende fisk, som vi ikke finder på vores hjemlige breddegrader.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 6
Dag 6

På egen hånd - Ronaldo, Lidoen eller Botanisk have?

I dag er der frit slag for aktiviteter. Slap af på balkonen eller nyd en snack ved poolen. Måske trækker Ronaldo-museet? Eller bare en tur på lidoen for at få en kop kaffe? Tæt ved museet History Tellers kan I tage svævebanen op i bjergene, hvor I kan se ud over Funchal og besøge nogle af byens mange haver og parker, herunder den botaniske have. Der er i det hele taget masser af muligheder for udflugter i byen og omkring Funchal.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 7
Dag 7

Østmadeira

Trods sin ringe størrelse er der stor forskel på de enkelte dele af Madeira. På dagens udflugt med vores dansktalende lokalguide skal vi besøge øens østlige del. Vi begynder turen højt til vejrs og besøger øen tredjehøjeste punkt, Pico do Ariero, hvorfra der er i klart vejr er formidabel udsigt. I landsbyen Santana ser vi de traditionelle trekantede huse, hvor stråtaget går helt ned til jorden. Her spiser vi frokost. Dagens udflugt slutter i landsbyen Machico, der oprindeligt var Madeiras hovedstad. Vi er tilbage i Funchal sidst på eftermiddagen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.
Dag 8-9
Dag 8-9

På egen hånd - haver og parker?

Madeira kaldes også for blomsterøen og dét med god grund. Klimaet er ideelt til en lang række eksotiske planter og blomster, bl.a. findes her mange orkide-arter. Året rundt er der et utal af blomsterfestivaller, og i de mange parker og haver står farverige blomster i flot flor. Orkide-haven Jardim Orquidea er ved at blive genopbygget efter en voldsom skovbrand, men heldigvis er der masser af andre haver, der er et besøg hver. Tag fx en slentretur gennem Jardim Municipal eller Donna Amélia haven, som ligger midt i Funchal og indeholder en lang række smukke blomster og træer, der gror på Madeira.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 10
Dag 10

Levadavandring ½ dag (tilkøb - bestilles hjemmefra)

Ud over de mange blomster og festivaller er Madeira også kendt for de hundredevis af kilometer kunstvandingskanaler, de såkaldte levadaer. Gennem århundreder har kanaler ført vand fra bjergene i det fugtigere nord til det tørre syd, hvor de opdyrkede terrasser, vinmarker, parker og haver grådigt fortærede de livgivende dråber. Langs med kanalerne løber vandrestierne, som i dag gør det muligt at komme helt tæt på Madeiras frodige natur. Levada do Norte er en Madeiras længste og ældste levadaer, og på en ca. 2 timers vandretur får vi et godt indtryk af disse ganske unikke konstruktioner og deres betydning. Undervejs bliver vi vidner til den ene mere bjergtagende udsigt efter den anden, og vi kommer forbi utallige af de karakteristiske dyrkede terrasser. Vandreturen er let og kræver kun almindelig god form og gerne et par gode gummi- eller vandresko.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 11
Dag 11

Folkloreaften (tilkøb - bestilles hjemmefra)

Brug dagen på balkonen, eller udforsk fx en af Funchals gamle bydele. Om aftenen er der mulighed for at deltage i en middag med flot og festlig underholdning på en restaurant i udkanten af Funchal. Mens vi spiser, bliver vi underholdt på bedste vis af fado-sangere og dansetrupper, der danser lokale folkedanse.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 12-14
Dag 12-14

På egen hånd - Afternoon Tea?

Det gode ved en langtidsferie på Madeira er, at der er så meget at se på og opleve. Fra hotellet kan I fx gå den korte tur til det prominente hotel Reids Palace. Hotellet blev opført af en englænder sidst i det 19.århundrede, så her serveres selvfølgelig god klassisk engelsk Afternoon Tea! Te, kager, scones, sandwich med mere. Velbekomme – og glem så i øvrigt alt om at spise aftensmad denne aften!

Morgenmad er inkluderet.
Dag 15
Dag 15

Vestmadeira

På dagens inkluderede udflugt skal vi besøge den anden end af øen, det vestlige del. I dagens løb skal vi opleve nogle af de spektakulære udsigter, som madeira også er berømt for. Vi kører gennem den pittoreske landsby Camara de Lobos og fortsætter gennem vinmarkerne til Cabo Girão, som er Europas højeste klippe. Vovehalsene kan her begive sig ud på et glasplateau og kigge næsten 600 m lodret ned! Entreen er ikke inklusiv i rejsens pris. På den videre færd langs nordkysten bliver vi vidner til det ene mere spektakulære vue efter det andet. Frokosten indtager vi i Porto Miniz, inden vi kører ind i landet og kravler op til plateauet Paul da serra i ca. 1600 m højde. Herfra går det igen nedad og via Ponta do Sol og sydkysten til Ribeira Brava, før vi igen sætter fødder på hjemmevant grund i Funchal. Det har været en dag i udsigternes tegn!

Morgenmad og frokost er inkluderet.
Dag 16-18
Dag 16-18

På egen hånd - lejebil og golf?

Hører I til de golfinteresserede, er der godt nyt. Madeira er plastret til med gode golfbaner, og har I lejet en bil, er der masser af muligheder for at få spillet golf på en lang række forskellige baner rundt omkring på øen.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 19
Dag 19

Levadavandring (tilkøb - bestilles hjemmefra)

I dag tilbyder vi en heldagsvandring ad de naturskønne levada-stier. Afhængig af vejr og vind bestemmer vi først på dagen, hvilken rute vi vælger. Vi har pakket en picnic kurv, som vi har med på turen og spiser indholdet undervejs. Ruten er let, men husk alligevel godt fodtøj, en solhat, solcreme og masser af vand!

Morgenmad er inkluderet.
Dag 20
Dag 20

På egen hånd - sejltur a la Colombus?

Hvis I vil lave noget andet i dag end at nyde udsigten fra balkonen, så kan vi anbefale en tur i historiens rækker. To gange om dagen afgår det gode skib Santa Marie fra havnen i Funchal på vej mod store opdagelser. Skibet er en tro kopi af Christoffer Colombus’ skib af samme navn, som han brugte til at opdage den nye verden. Med lidt held kan vi opdage nogle af havets store dyr fra rælingen, i vandene omkring Madeira findes adskillige hvaler og delfiner, som nogle gange kommer endda ganske tæt på.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 21
Dag 21

Nonnernes dal

Vi starter dagens udflugt med at køre op til landsbyen Monte, der ligger i bjergene over Funchal. Vi kigger ind i den totårnede Vor Frue Kirke, hvor de jordiske rester af Østrig-Ungarns sidste kejser ligger begravet. Ex-kejser Karl 1. døde i eksil i 1922 i en alder af blot 34 år. I Monte er det muligt for egen regning at prøve en af de berømte kurveslæder ned ad bjerget. Udflugten fortsætter til Eira do Serrado, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Nonnernes Dal. I dalen besøger vi den lille landsby Curral das Freira, der ligger godt gemt af vejen i et gammelt vulkansk krater. Prøv evt. den lokale specialitet Ginja, inden vi returnerer til Funchal.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 22-24
Dag 22-24

På egen hånd - Porto Santo eller hvalsafari?

Der er kun ganske få rigtige sandstrande på Madeira, så hvis I vil have en badedag med sand mellem tæerne, kan det være en ide at tage til Madeiras ”lillebror”, Porto Santo. Færgen afgår fra Funchal stort set alle dage, overfarten tager ca. to timer hver vej.
I kan også vælge at tilbringe dagen på vandet og med et andet formål, nemlig at se efter hvaler og delfiner. Der findes flere selskaber, der arrangerer hval- og delfinsafari, det er endda muligt at komme til at svømme med delfiner.

Morgenmad er inkluderet.
Dag 25
Dag 25

Hjemrejse

Den lange ferie er desværre allerede slut, og midt på dagen forlader vi Madeira. Via Lissabon flyver vi til København.

Morgenmad er inkluderet.
Prisinfo
Prisinfo
Prisen inkluderer:
 • Fly København - Lissabon - Funchal t/r
 • Transfers
 • Skatter og afgifter
 • 3 nætter i Lissabon
 • 21 nætter i Funchal
 • Byrundtur med bus i Lissabon med dansk rejseleder
 • Byvandring i Lissabon med dansk rejseleder
 • Byvandring i Funchal med dansk rejseleder
 • Informationsmøde
 • Udflugt til Østmadeira inklusiv frokost, med dansk rejseleder
 • Udflugt til Vestmadeira inklusiv frokost, med dansk rejseleder
 • Udflugt til Monte og Nonnernes Dal med dansk rejseleder
 • 24 x morgenmad
 • 2 x frokost (dag 7 og 15)
Rejsen inkluderer ikke:
 • Tillæg for eneværelse kr. 5.990,- (november, januar, februar)
 • Tillæg for eneværelse kr. 6.490,- (marts)
 • Halvpension (aften) pr. uge kr. 1.300,- (bestilles hjemmefra)
 • Fado-aften, kr. 525,- (bestilles hjemmefra)
 • ½ dags levadavandring, kr. 350,- (bestilles hjemmefra)
 • Heldags levadavandring, kr. 450,- (bestilles hjemmefra)
 • Folkloreaften, kr. 500,- (bestilles hjemmefra)
 • Ekspeditionsgebyr, pr. ordre kr. 125,-
 • Afbestillingsforsikring, spørgs FDM travel
 • Rejseforsikringer, spørg FDM Ttravel
 • Drikkepenge til gudier, chauffører m.fl.
 • Forplejning og drikkevarer ud over det nævnte
 • Personlige fornødenheder
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Rejsen inkluderer
Rækkefølgen af udflugter kan ændres af hensyn til vejret eller af andre årsager. Ekstraudflugter gennemføres med dansk rejseleder ved minimum 15 deltagere. Ved mindre end 15 deltagere kan det i visse tilfælde lade sig gøre at deltage på en udflugt med engelsktalende lokalguide.
Hotelinfo
Hotelinfo
madeira Regency Club, Funchal
Hotel Real Parque, Lissabon****
Elegant og stilfuldt hotel centralt i Lissabon. Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, tv, telefon, gratis Wi-Fi, minibar og aircondition. På hotellet findes en restaurant, en sportsbar og en isbar.

Hotel Madeira Regency Club, Funchal****
Skønt hotel lige ved Funchal krydstogtshavn og kun 10-15 minutters gang fra Funchals centrum. Virkelig god beliggenhed lige ud til havet. Fra poolområdet er der privat adgang til et havbassin. Alle værelser har balkon og havudsigt og er udstyrede med siddeområde, kitchenette med køleskab, kogekedel, brødrister med mere. Desuden har alle værelser tv, telefon, sikekrhedsboks, aircondition og separat badeværelse med bad og toilet. Der er Wi-Fi i de fælles områder. Værelserne bliver gjort rent hver dag, sengelinned og håndklæder skiftes minimum to gange om ugen.
​Der kan være enkelte støjgener fra et nærliggende hotelbyggeri, som ligger på bagsiden af hotellet. Selve byggeriet er færdigt og man er i gang med den indvendige indretning.
Swimmingpoolen nås via en gangbro og en trappe (der er elevator), her ligger også poolbaren. Der er mulighed for at spille squash og gå i sauna, lige som hotellet tilbyder vaskeriservice. Det er muligt at tilkøbe middage i én, to eller tre uger. Bestilles sammen med rejsen.

15. januar - 8. februar 2018: 13.490 kr.
4.-28. februar 2018: 13.490 kr.
6.-30. marts 2018: 14.490 kr.

Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse inkl. fly, transfer, udflugter og rejseleder på udflugterne. Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Ring og bestil på tlf
70 11 60 11 eller skriv til os på 
rundrejser@fdm-travel.dk
 

Antal deltagere: Rejsen gennemføres med minimum 15 deltagere.Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/skotland/liste-3/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.