Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydamerika

 • På "ekspedition" til det kolde kontinent.

  (Bedømt af 3 personer)
  01.03.16: Ole Thomsen
  Rejsen bestilte vi gennem FDM, som bestilte kahytten, fly og overnatning.
  Efter nogle lange flyture, og en overnatning i Buenos Aires, startede sejlturen fra Ushuaia, verdens sydligste større by.
  Se hele rejsetippet
 • Krydstogt gennem Panamakanalen

  (Bedømt af 9 personer)
  30.04.14: Lene Lind
  14 lange måneder lå der mellem bestilling af rejsen fra Miami gennem Panamakanalen til San Diego og indtil afrejsedatoen. Ventetiden blev rigeligt belønnet med en virkelig stor oplevelse på Celebrity Infinity i kahyt af typen Aqua Class på dæk 11! Det var vores andet cruise og som første gang bestilte vi hos FDM Travel , der igen ydede fremragende service hele vejen igennem.
  Se hele rejsetippet
 • Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!

  (Bedømt af 7 personer)
  22.03.14: Henning
  Cubas folklore, salsaen, havanneseren - alt sammen fascinerende og dragende. Det kan nås endnu, men om få år, vil det måske kun være historie!

  Vi drog med store forventninger af sted på en 16 dages rundrejse, hvor vi skulle køre øen igennem helt fra syd til nord.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydamerika

Søløve ved Puerto Deseado
Rejsetips indsendt af:
Peter Rothman Boas
Odense
1. april 2010

Puerto Deseado - måske en overset del af Patagonien

Vores rejsetip er fra en lille del af en 5 måneders rundrejse i Patagonien. Puerto Deseado er en lille by, langt fra alfarvej - men afgjort et højdepunkt på turen langs Atlanterhavet.
Smuk køretur på vej fra den forstenede skov til Puerto Deseado
Smuk køretur på vej fra den forstenede skov til Puerto Deseado

På vej fra Ildlandet

Efter at have kørt ca 17.000 km i Patagonien, var vi nået til det punkt, hvor hjemrejsen var meget nært forestående. Vi gjorde ellers alt hvad vi kunne for at fortrænge det - men det var fakta.
Vi var på vej nordpå fra ildlandet, på den legendariske, men iøvrigt lidt kedelige ruta 3. Vejen er legendarisk fordi den ender i verdens sydligst beliggende vendeplads, ved et skilt med påskriften "Alaska 17.848 km".
Undervejs fik vi anbefalet at gøre en omvej og køre til Puerto Deseado. Det er den anbefaling vi gerne vil give videre.
Udflugt med Darwin Expeditions er på alle måde en stor oplevelse
Udflugt med Darwin Expeditions er på alle måde en stor oplevelse

Marinelivet og det historiske vingesus

Puerto Deseado, eller Port Desire som englænderne kaldte stedet, ligger ved Ria Deseado. En Ria er en flodseng, der er blevet forladt af floden og overtaget af havet. Ria Deseado er den eneste af sin slags i Sydamerika. Da kaptain Robert Fitz Roy ankrede op med HMS Beagle i 1833, havde han bla Charles darwin ombord. Charles Darwin skrev bla følgende om stedet, "I think I have never seen a place as isolated from the rest of the world as this rocky crevasse in the middle of the vast plain". Og det er øde og det er en barsk natur, men det er smukt og det er et unikt sted at opleve dyrelivet i det sydlige atlanterhav, uden at stå i kø med horder af turister.
Vi sejlede ud til nogle småøer, hvor vi så søløver, søelefanter, pingviner, delfiner og albatros. Vi sejlede med firmaet Darwin Expeditions (www.darwin-expeditions.com), hvor vi fik en enestående oplevelse, med naturguider med stor ekspertise, højt service niveau - alt sammen med respekt for dyr og natur.
65 mio år gammelt træ. Årringene er stadig tydelige
65 mio år gammelt træ. Årringene er stadig tydelige

Men der er mere end det

Ikke langt fra byen, ligger en nationalpark med en forstenet skov. Skoven blev for dækket af aske fra et vulkanudbrud, for 65 mio år siden. Efterhånden er skoven atter dukket op, som følge af erosion fra vind og vejr. Nationalparken kan nåes på en dagstur fra Puerto Deseado, og Darwin Expeditions arrangerer også ture hertil. Dels er det en stor oplevelse at stå i et område, der er så gammelt og dels er både landskab og de forstenede træer meget smukke. Vi gjorde ikke brug af tilbudet om en arrangeret tur, da vi var jo var afsted på "kør-selv" ferie i egen bil - men det er en helt anden historie.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 7. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/belgien/bruxelles/pentahotel-brussels-airport.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.