Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Doha

Er du på vej til Østen eller Australien via Qatars hovedstad Doha? Hvorfor så ikke bryde den lange flyvetur op med et ophold på et par dage i Doha. Du vil opleve en lille oliestat, der er i rivende udvikling, men på samme tid prøver at værne om gamle traditioner og historie.

Doha ser fremad med respekt for traditioner og kultur

Du vil hurtigt opdage, at Doha er midt i en voldsom udvikling. Glinsende skyskrabere, kæmpe shopping centre, kunstige øer og andre gigantiske byggeprojekter skyder op over alt og byggekranerne er i konstant bevægelse. Markedsområdet (Souk Waqif) er et absolut ”must see” med et herligt leben og en skøn duft fra vandpiberne, der livligt pulses på. Museet for muslimsk kunst er en stor og interessant oplevelse. Og en jeepsafari i sandklitterne får adrenalinet til at pumpe, men afsluttes ofte på fredeligste vis ved en lang sandstrand. Qatar og Doha er vant til udlændinge med sine mange arbejdere og tilflyttere af alle nationaliteter, så trods et muslimsk samfund er tilgangen meget mere liberal.
Seværdigheder i Doha

Seværdigheder i Doha

Markedsområdet Souk Waqif
Souk Waqif er måske Dohas mest interessante område, der ligger i hjertet af den gamle bydel. Det gamle markedsområde var egentlig tiltænkt til nedrivning, men heldigvis vandt fornuften og respekten for gamle traditioner.

I dag er alt restaureret på smukkeste vis. Finder du det for ”perfekt” og iscenesat, så skal du bare slentre ned ad en sidegade. Her åbner sig et netværk af smalle handelsgader og små butikker med alt fra funklende guldsmykker til alverdens krydderier, der spreder sin duft i gaderne. Der er selvfølgelig også et hav af restauranter, hvorfra du kan nyde et måltid, sceneriet og den karakteristiske duft fra vandpiberne.
Museum for muslimsk kunst

Museum for muslimsk kunst

Selve bygningen der huser museet for muslimsk kunst, får forventningerne helt i vejret. Bygningen er sandfarvet med moderne og smukke stilrene linjer. Den blev tegnet af den verdensberømte arkitekt I. M. Pei i en alder af 90 år og blev åbnet i 2008. Inden for er alt gennemtænkt fra genstandene der udstilles til placeringen og belysningen. Museet har hentet islamiske kunstgenstande fra hele verden og kan bryste sig med en af de største samlinger i verden.
Cornichen – moderne strandpromenade

Cornichen – moderne strandpromenade

Cornichen er en ny lang strandpromenade langs Doha bugten, hvor traditionelle dhow træskibe lægger til og hvorfra du har en flot udsigt til Dohas skyskrabere. Du kan finde skygge i de mange parker med skyggefulde palmer og græsplæner. Restauranter er der også adskillige af, hvis sulten melder sig.
Katara Cultural Village (den nye kulturby)

Katara Cultural Village (den nye kulturby)

Området er en blanding af alt fra kultur, gode spisesteder og en pragtfuld havudsigt med udsigt til The Pearl (kunstig ø i stil med The Palm i Dubai). Katara Cultural Village er opført efter arabiske traditioner og arkitektur. Der er mange planer for Katara Cultural Village og området er under stadig udvikling. Nogle af de mest imponerende bygninger er det store amfiteater og moskeen.

Shopping i Doha

Souk Waqif 
Den gamle bydel med markedsområdet, Souk Waqif, er hvor du finder de små butikker med souvenir, krydderier og smukkeste tekstiler.

City Centre Doha er det største shopping center i Qatar. Du finder både lokale og vestlige forretninger med mærkevarer inden for tøj og sko, men der er også flere med smykker og parfume. 

Villago er et nyt shopping kompleks, hvor facader, farver og de små gondoler, leder tankerne til Venedig. Her finder du de kendte vestlige mærkevarer forretninger og fastfoodkæder.
Læs mere her om Villago her

Begge steder tilbyder også flere aktiviteter for børn og voksne. Der er legeland for børn, bowlingbaner og biografer.

Udflugter fra Doha

Vil du lidt ud af Doha for at opleve noget andet, så kan du fx tage på ørkensafari, overnatte i ørkenen eller udflugt til de historiske seværdigheder i Qatar. På ørkensafarien kommer du med en stor 4-hjulstrækker og drøner gennem sandklitterne. Turen afsluttes oftest på fredeligste vis ved og en skøn bred sandstrand Khor Al-Adaid .
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.