Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Afrika

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • "Sommerferie" i marts/april

  (Bedømt af 108 personer)
  23.04.15: J. Gilbert
  I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
  Se hele rejsetippet
 • Senegal Blues

  (Bedømt af 20 personer)
  Senegal i Vestafrika er en blandet landhandel. Spring Dakar og Saint Louis over og tag direkte til en af de gode strande i Casamance-provinsen sydpå - hvis der da ikke er udbrudt borgerkrig.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

Ren afslapning på Kap Verde
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
3. jan. 2013

Ren afslapning på Kap Verde

Efter igennem en årrække at have ferieret på Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote, skulle der i år ske noget nyt. Valget faldt på Kap Verde; godt yderligere to timers flyvning fra de kanariske øer.
Overskriften for vores tur var afslapning med den nærmeste familie (flere generationer inkl. et par børn på 1 og 4 år). Læg hertil forhåbninger om masser af sol og varme (i begyndelsen af december). Konklusionen blev; at vi fik det hele og mere til + fin mad både morgen, middag og aften (all inclusive).
Alt inkluderet (en ny oplevelse):

Alt inkluderet (en ny oplevelse):

Selv har vi altid rejst uden at have bestilt nogen former for forplejning hjemmefra. En del af charmen har for os altid været ikke at spise samme sted hver dag, men i stedet at gå på opdagelse og finde små unikke kulinariske perler blandt det normalt store udbud af lokale restauranter på vores tidligere rejsemål. Sådan er det imidlertid typisk ikke på Kap Verde. Vælger man at bo som os, på det 5-stjernede hotel Riu Karamboa på øen Boavista (eller et hvilket som helst andet større resort på øerne), er alle måltider/drikke inkluderet i prisen. Og det med god grund, for der er langt til nærmeste by (Sal Rei) eller nabo-hotel, så man går ikke lige uden for hotellets faciliteter og spiser. Til gengæld byder hotellet på ikke mindre end 4 forskellige restauranter; udover hovedrestauranten (som byder på en stor international buffet), kan man vælge at spise asiatisk, afrikansk eller typiske lokale retter fra Kap Verde. Med andre ord rigeligt med variation for en uges ophold.
Aktiviteter i løbet af dagen:

Aktiviteter i løbet af dagen:

Lad det være sagt med det samme; på Kap Verde er mulighederne for at udfolde sig begrænsede. Infrastrukturen er ikke endnu særlig udbygget og der er langt imellem de forskellige attraktioner. Den smukke natur, de kilometerlange sandstrande og de solide varmegrader året rundt er først og fremmest det, der gør en tur til Kap Verde det hele værd. Og er man til vandsport, keder man sig i hvert fald aldrig her. Især er muligheder for windsurfing og kite-surfing gode. Vi opholdte os mest ved det store pool-område selv. Det blæser en del på Kap Verde og bølgerne ved stranden kan derfor være ret høje; sjovt for de voksne at boltre sig i, men også lidt farligt for de små pga. strømmen som kan være lumsk. Hotellets eget animationsteam gjorde derudover også sit for at aktivere os og de øvrige gæster i løbet af dagen; her kunne man melde sig til vandpolo, beachvolley, petanque og dart som man nu lystede.
Kap Verde kontra de kanariske øer:

Kap Verde kontra de kanariske øer:

Er sol, sand og vand det vigtigste på ens ferie, så er Kap Verde (500 km ud for Senegal's kyst) at foretrække (især godt for børnefamilier). Ønsker man ikke at dase dagen lang, ville jeg nok vælge Lanzarote (La Santa) eller Fuerteventura (Playitas) for en mere aktiv ferie. Gran Canaria og Tenerife er igen bedst, hvis man ønsker lidt mere gang i den.
Fakta om Kap Verde:

Fakta om Kap Verde:

Øgruppen Kap Verde består af 10 hovedøer og 8 mindre øer, som er inddelt i to øgrupper: Barlaventos (nordlige øgruppe) og Sotaventos (sydlige øgruppe). Det tager godt otte timer at komme til Kap Verde fra Kastrup (man mellemlander typisk på Tenerife). Som gammel portugisisk koloni findes der også forbindelser dertil via Lissabon. Kap Verdes største by er hovedstaden Praia, der ligger på øen São Tiago, som samtidig er Kap Verdes mest folkerige ø. Turismen er mest udbredt på øerne Sal og Boavista.

Kommentarer til rejsetippet om Afrika

cap verde

09/11 2015 birgitte Vishart
Hej Jeg vill gerne til cap verde i januar i 8 dage. Hvordan er i kommet derned? Charter? Gider ikke all inclusive
Hilsen Birgitte

Kap Verde Øerne behøver ikke kun at være ren afslapning!

09/08 2015 Bjørn Larsen
Kap Verde er ikke kun ren afslapning!

Vil gerne korrigere dit rejsetip. En rejse til Kap Verde behøver ikke kun at være afslapning. Det er korrekt, at øerne Sal og Boa Vista er ret så bare/golde øer, hvor det lægger meget op til afslapning og sol.

Ønsker man at være mere aktiv, så kan man besøge andre øer, f.eks. Santiago eller Santo Antao, hvor man finder store grønne dale med en frodighed af fritvoksende bananpalmer,papaya,kokospalmer og anden tropisk vegetation. Disse øer er kendt for at have gode muligheder for vandreture.

Sidstnævnte øer kan man dog ikke flyve til med charterfly fra Danmark. Transport mellem øerne foregår med det lokale flyselskab TACV Cabo Verde Airlines.

Vh. Bjørn Larsen


øen sal er et besøg værd

05/12 2014 jørn hestbæk
5/12 14
så er der kun få dage til vores anden tur til sal vi var der i januar i otte dage super afslapning skal bo på samme hotel belorisonte i santamaria

Kap Verde er super!

05/02 2014 Alex Christiansen
Har lige været på Sal, 15 dage, en fantastisk ferie. Det er 2. gang vi besøger øen, og denne gang lejede vi en bil og på en dag kunne man komme hele øen rundt. og her var mange fine oplevelser. Salinas hvor vi flød i saltvand. Vi så hajer (ja faktisk var vi minndre end 20 meter fra dem, 5 stk ialt.) Vi så grotten BLUE EJE og fik flotte billeder. Vi mødte en gammal mand der passede et område hvor der gror træer, det eneste på Sal, og når vi så hans kasket, sagde vi! bundemåsen "gå hjem og læg dig" for den her kasket, den var virkelig slidt, ja så hans hovedbund stak op på 3/4 del af kasketten.
I Santa Maria er der en lille menighed på 32 JVer. de unge der spillede fodbold på en lokalt bane af cement, søndag aften kl 20.00, 25 g. varmt. Jeg fik lov at spille med (holdt en halv kamp) men sikker en glæde og sammenhold der her blev demonstreret. Jeg vil slutte med de samme ord som Dronningen af Saba sagde da hun så al den rigdom og skønhed der omgav Kong Salomom "Ikke det halve er blevet mig fortalt" Så tag bare til Kap Verde Sal.

Sommer året rundt

14/01 2013 Steven Bock
Jeg har selv besøgt Boa Vista og må sige din beskrivelse er spot on. Man er nærmest garanteret sol og behagelige temperature året rundt, dog med lidt mere vind og temperaturer omkring 25 om vinteren i stedet for de 30 grader om sommeren.
Nord for Boa Vista ligger øen Sal, hvor turismen startede. Her er infrastrukturen mere udviklet og udbuddet af restauranter og aktiviteter i Santa Maria er større samtidig med at der stadig findes mageløse strande.
Som på Boa Vista findes der også en del all inclusiv hoteller, som jeg dog ikke er tilhænger af, da det ikke gavner lokal samfundet, medmindre man altså kommer "ud". God tur!

nye eventyr

14/01 2013 Mogens Hansen
Det lyder jo som et rigtig dejligt sted, hvor man kommer væk fra den kolde vinter i DK. Har besøgt De Kanariske Øer flere gange og dette lyder som et godt alternativ, når det kun drejer sig om at slappe af i varmen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/musikalsk-diner-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.