Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Moskva

Når du rejser til Moskva kommer du til kontrasternes hovedstad. Du kommer også til en by, der stadig famler sig frem efter jerntæppets fald og demokratiets og kapitalismens indtog. Du oplever alt fra den simple bohemestil til det glitrende og glamourøse. Gamle farverige kirker med prangende guldkupler står side om side med moderne glas- og stålbygninger. Byens enorme omfang med omkring 10 millioner indbyggere er selvfølgelig med til at skabe kontrasterne.

Moskva – fra boheme til glamourøs

Den Røde Plads i Moskva

Den Røde Plads i Moskva
Moskva gemmer på en omskiftelig historie og utallige seværdigheder. Et af Moskvas vartegn er Den Røde Plads. Store magtdemonstrationer med militært ”legetøj” rullede tidligere over pladsen med hele verden som tilskuer. Store personligheder som fx Stalin og Lenin har holdt deres taler til store folkemængder på pladsen.

Lige inden jerntæppet stod for fald, nåede den tyske vovehals eller måske dumdristige unge mand, Mathias Rust, at lande med sit privatfly på pladsen. I dag drager pladsen de rejsende som en magnet, og det er da også det perfekte udgangspunkt, når du rejser til Moskva. Et af Moskvas mange kendetegn er den enestående Vasilij katedral med de specielle og meget farverige kupler. Du kan hilse på Lenin, selvom han ikke siger så meget. Han døde i 1924 og har siden ligget til skue i Lenins Mausoleum.
 

Kreml – historisk magtcentrum

Kreml er Moskvas centrum, som du absolut bør bruge noget tid på, når du rejser til Moskva. Bag den mere end 2 km lange beskyttende ringmur gemmer sig mange spændende seværdigheder. Flere museer og kirker fortæller dig om den russiske historie og kan fremvise kostbarheder, du ikke finder mage i resten af verden. Det har også i århundrede været indbegrebet af et magtcentrum, der har påvirket det meste af verden. Personligheder som Napoleon, Lenin, Stalin, Khrusjtjov og Gorbatjov har alle leveret flere kapitler til historiebøgerne herfra.
Det enorme varehus GUM i Moskva

GUM – varehus med personlighed

I en smuk og harmonisk bygning, på Den Røde Plads, finder du varehuset GUM. Som det første blev det privatiseret efter Sovjetunionens fald. Når du rejser til Moskva kan du i dag slentre rundt blandt mere end 200 butikker i 3 etager for at shoppe eller bare for at beundre stedet. Det bedste udsigtspunkt har du fra caféen, hvor du kan nyde en let anretning og ikke mindst den flotte arkitektur og lysindfaldet fra det enorme glastag.
 

I bad med russerne

Leder du efter en lidt anderledes oplevelse, når du rejser til Moskva, skal du prøve den mest luksuriøse banja (badestue) i Moskva. Sandunovskije-badene er en oplevelse for både øje og krop. Omgivelserne er en blanding af barok og gotisk stil. Servicen er i top, og du kan få massage, drikkevarer og sågar mad.
 

Pusjkin Kunstmuseet - hvis du er til kunst

Vil du ud og kigge lidt på nogle af de mange kunstskatte, som Moskva gemmer på, er Pusjkin Kunstmuseet oplagt. Mere end ½ million genstande (statuer, malerier, tegninger m.m.) venter på dig, når du rejser til Moskva. Der er noget lige fra oldtidskunst til europæisk kunst op til 1900-tallet. Museet er en seværdighed i sig selv. Bygningen er næsten 100 år gammelt i flot neoklassicistisk stil.
Kristi Frelser Kirke i Moskva

Kristi Frelser Kirke - imponerende stor

Det er en enorm kirke, der bare bliver større og større, jo tættere du kommer. Kirken er overraskende nok fra 1997. Den mere end 100 meter høje kirke blev bygget specielt til Moskvas 850 års jubilæum. Den ligger samme sted, hvor den oprindelige Frelser Kirke stod indtil 1931, da Stalin fik den sprængt i luften. Fra toppen af kuplen har du en enestående udsigt over Moskva.

 

Se det hele fra Moskva-floden

Hvis du ønsker at få et godt billede af Moskva, skal du starte din rejse med at tage en tur på Moskva-floden. Du kan tage en af de mange turbåde, der sejler med ca. 30 minutters mellemrum. Du kommer forbi flere af Moskvas store seværdigheder, som du kan beundre, mens du nyder en lille snack.
Gorkij Park ved Moskvas flod

Gorkij Park

Du kender måske navnet og parken fra romanen eller filmen af samme navn. Parken ligger langs Moskvas flod. Den er populær året rundt, så benyt chancen og gå rundt i parken og studerer moskovitterne, når de er ude og slappe af. Der er et stor pariserhjul, nogle spiller skak og om vinteren kan man stå på skøjter. Du kan også betragte det fra en af de små caféer eller restauranter i parken, når du rejser til Moskva.

 

Souvenirmarked – gør et fund i Moskva

Det er altid en oplevelse at slentre rundt på et marked. Og når du rejser til Moskva og besøger souvernirmarkedet. Måske kan du gøre et godt fund og ellers er det hektiske leben hele turen værd. Nord for Izmajlovskij parken ligger det absolut største souvenirmarked i Moskva. Du kan købe alt fra pelshuer over Leninstatuer til ikoner. Ikke langt derfra finder du Lzmajlovo markedet, hvor du kan finde det hele meget billigere. Det er hovedsageligt de lokale, der kommer for at købe lidt til garderoben, men du kan være heldig at finde noget til ingen penge.
Metrostation i Moskva

Transport

Den hurtigste måde du kan komme rundt i Moskva, er med metroen. Desværre kører hverken den eller busserne om natten, men så kan du praje en taxa. Der er både officielle og private taxaer. Husk endelig at prutte om prisen, da chaufføren ellers vil benytte chancen for at tage overpris, når han ser du er udlænding.
 

Metroen – Verdens flotteste

Du kan simpelthen ikke rejse til Moskva uden at opleve metroen under millionbyen. Det er som et gigantiske spindelvæv, der når ud til hver en afkrog af Moskva. Den åbnede i 1930erne, og er siden blevet udbygget, så der i dag er mere end 170 stationer fordelt på 265 km. Mange af stationerne er udsmykket som de flotteste paladser. Overalt er vægge, gulve og loft dækket med marmor, granit og imponerende udsmykninger. Selve belysningen kommer overraskende nok fra pragtfulde lysekroner. Selvom metroen dagligt transporterer omkring 8 millioner mennesker, er den muligvis verdens reneste. Der er også et metromuseum, men åbningstiderne varierer, så forhør dig evt. på hotellet, inden du begiver dig derhen.
Mad og drikke

Mad og drikke

Du kommer bestemt ikke til at sulte, når du rejser til Moskva. Du kan vælge mellem utallige restauranter. Der er alt fra de gastronomiske oplevelser i særklasse til små sjove etniske restauranter, hvor du kan spise dig mæt til en billig penge. Du kan også finde billige restauranter med lækkerier fra det meste af Rusland, specielt hvis du bevæger dig lidt væk fra hovedstrøgene. Endelig er der selvfølgelig også McDonald´s, der indtog millionbyen i 1990.

Leder du efter mere om rejser til Moskva?

Fly til Moskva - Søg bedste priser på flybilletter til Moskva.
Hoteller i Moskva - Søg blandt mange gode centrale hoteller i Moskva.
Billeje i Moskva - så står bilen klar, fx når du lander i lufthavnen.
Moskva rejsetips - læs andres rejsetips og anbefalinger til byen.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sri-lanka/tilbud-sri-lanka-oestens-paradis-rundrejse.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.