Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Moskva

Læs mere om rejser til Moskva

Rejsetips af samme forfatter

 • Tallinn - Et undervurderet storbymål

  (Bedømt af 40 personer)
  05.08.11: Alex
  I reglen er det klassiske stormetropoler som London, Paris, New York, Rom eller Barcelona, der har fornemst tiltrækningskraft på os danskere, når vi bestemmer os for at tage på storbyferie.
  Se hele rejsetippet
 • UTrOPISK smukt!

  (Bedømt af 22 personer)
  21.03.11: Alex
  I Brasilien ligger en lille ø Ilha Grande med fantastisk regnskovsnatur og azur hav.
  Se hele rejsetippet
 • På trekking i Himalaya

  (Bedømt af 13 personer)
  19.09.10: Alex
  Solen er ved at lægge sig i det fjerne, og den kaster et blændende, flamingofarvet lysskær på bjerget, hvor jeg netop har været gæst ved en stor, medrivende fest, hvor femrettersmenuen fortæredes i behageligt selskab, hvor rusen fra sirlige dråber igen og igen steg mig til hovedet, og hvor dansen varede ved til den lyse morgen.
  Se hele rejsetippet
Moskva - et sikkert rejseeventyr
Rejsetips indsendt af:
Alex
Aarhus
17. juli 2012

Moskva - et sikkert rejseeventyr

Ønsker du – ligesom jeg gjorde – at prøve kræfter med én af Europas anderledes og knap så profilerede storbyer, så skal jeg her prøve at overbevise dig om, at Moskva er det perfekte valg.
Rusland er fremmed, men denne har vi da set før (Vasilij katedralen)
Rusland er fremmed, men denne har vi da set før (Vasilij katedralen)

Ude godt...

Vi danskere har det i reglen bedst med ting, vi kender. Ting vi ved, hvad er. Ting vi kan forholde os til. Ting der ikke kan overrumple og overraske os i negativ retning. Implikationen af en sådan indstilling er imidlertid, at man som opdagelseslysten uvægerligt vil komme til gå glip af en lang række pragtfulde pletter på verdenskortet - eller det som jeg kalder ”det gode anderledes” - og dermed forlise muligheden for at forstå verden og sig selv gennem et andet og flernuanceret prisme, det der populært hedder at udvide sin horisont.

Moskva og Rusland er Europas største by målt på indbyggere, men det til trods er stedet til stadighed ganske ukendt og uopdaget af danske turister. Dermed er Moskva at betragte som et utopia eller et fremmed; et fremmed der som bekendt kan medføre frygt, fordi vi ikke ved, hvad der venter os. Min opfordring lyder: Se frygten i øjnene. Løb den russiske bjørn i møde, for den er i virkeligheden blid som et lam (jf. artiklens titel), og russernes enorme hovedstad har så uendeligt meget at sætte på bordet for sine sultne gæster. Byen er mødet mellem et nu og et da – det man kan kalde en temporal kontrast - og fattigdom knejser side om side med kulturel rigdom, ligesom nymodens glas- og stålbygninger mænger sig med storartede, prangende gamle kirker og majestætiske statsbygninger. I Moskva fornemmer man et kolossalt historisk-kulturelt vingesus om ørerne, og gebærder man sig med hovedet på rette plads og ikke under armen, kan man bruge al sit krudt på at imponeres og fortabes af en tempofyldt, helt igennem fænomenal og ikke mindst særegen stormetropol, der efterhånden har fået så mange ansigtsløftninger siden Sovjettiden, at den måler sig med Europas største klassikere.

Faktaboks

Rusland eller Den Russiske Føderation er verdens største land med et areal på svimlende 17.098.242 kvadratkilometer – 325 gange større end Danmark og næsten dobbelt så stort USA. Moskva blev efter den store revolution i 1917 (igen) landets hovedstad. Byen har anslåede 13 millioner indbyggere.
Velkommen til Moskva
Velkommen til Moskva

Velkommen til Москва – mere end bare en by i Rusland

”Ladies and gentlemen, welcome to Moscow. Please keep your seatbelt fastened, until the seatbelt light has been switched off”, lyder det fra den mørkhårede Air Baltic-stewardesse ud gennem flyets skrattende højtalere. Den berygtede Dash 8, men det gik nu alligevel i fin stil – nogle gange skal man rette sig efter fornuften i stedet for frygten.

Der er mennesker og larm overalt i Domodedovo, den ellers ’stille’ af Moskvas i alt tre lufthavne. Baggagen når prompte bånd 3, og jeg er hurtigt på plads i lufthavnseksprestoget med kurs mod det centrale Moskva. De næste tre dage har jeg til at udforske Ruslands største by, tre dage, forventer jeg, med noget helt anderledes, end jeg er vant til. London, Barcelona, Rom og Paris, gå hjem! Nu gælder det noget, der efter alt at dømme endelig kan få ’mit pis i kog’, så at sige. Det kribler og krabler, og hårene rejser sig i takt med, at det ellers kraftige regnvejr gradvist afløses af en mild sommersol. 22 grader viser displayet i toget, perfekte betingelser.
Lidt metromagi
Lidt metromagi

En under(skøn)verden

Jeg kommer ud af toget på Paveletskaya station og går straks under jorden til metroen. ”Hold da op!”, siger jeg til mig selv, mens jeg samler kæben op igen. Jeg havde ganske vist læst hjemmefra, at Moskva havde verdens flotteste metro, men synet, der lige er mødt mig, overgår alligevel mine hedeste forestillinger. Gulvet funkler i pure marmor, bølgende hvælvinger snor sig over fantastiske granitsøjler, der løber gennem hele den lange stationsgang, og fra luftet falder 10, måske 20 pragfulde lysekroner og giver et strålende lys til hele sceneriet. Det er som at træde ind i en gigantisk balsal, alt er udsmykket med prompt og pragt, brask og bram og nogle steder med hammer og sejl. Jeg får langt om længe tydet kortet over det enorme metrosystem. Ikke færre end 12 linjer og 175 stationer pryder det gigantiske spindelvæv. Jeg vælger dog rigtigt, den grønne, og havner på Mayakovkaya station, hvor mit hotel indfinder sig. Så langt så godt.
Udsigt over Den Røde Plads
Udsigt over Den Røde Plads

Den Røde Plads

Efter check-in er jeg parat til at se mig omkring i byens billeder. Klokken er kun 10 om formiddagen, og jeg styrer derfor direkte mod Tverskaya station, portalen til Den Røde Plads. Pladsen har og har haft vital betydning for Ruslands politiske profil og fremtoning, og det er således her de russiske ledere gennem tiden har holdt den ene brandtale efter den anden. Dertil trods står den røde farve ikke til ære for kommunisttiden og Sovjet-regimet, men den referer derimod til det russiske ord, krasnaya, der betyder rød og smuk. Parader og optog, sågar demonstrationer, har haft pladsen som udgangspunkt, og den er i dag et samlingspunkt for folket og en magnet for turister, der kan nyde synet af flere af Moskvas allerstørste seværdigheder samlet på ét sted.

Jeg passerer et par soldater – og et par barrierer – og træder ud på pladsen. Drejer to-tre gange rundt om mig selv og taber kæben for anden gang. Fantastiske, pompøse bygninger træder nærmest hinanden over tæerne på den gamle Sovjet-plads. Alligevel fanges mine øjne af et særligt punkt, Vasilij katedralen for enden af pladsen. Katedralen er for mig næsten indbegrebet af Moskva, da jeg har set den på billeder så mange gange, og de farvestrålende løgkupler og sjove formationer konnoterer nærmest – med fare for at vanhellige og forarge – kagehuset fra et berømt Brødrene Grimm eventyr. Den ortodokse kirke er – ved jeg, fordi jeg har læst det – bygget i stilarten russisk renæssance, og den står - præcist som den stjerneskabelon, den er bygget efter - som en stolt, lysende stjerne.
De flotte gange i GUM
De flotte gange i GUM

GUM – shopping for Feinschmeckere

I modsatte ende af pladsen hæver sig en gigantisk rød bygning. Den er næsten så bred som hele pladsen. Et kik i bykortet fortæller, at der er tale om Det Statslige Historiske Museum. Jeg vælger at nøjes med det storslåede syn fra ydersiden og begiver mig i stedet ind i det gigantiske og mere end 100 år gamle GUM varehuscenter i venstreside af pladsen. Jeg kommer ind i centergangen, hvor et stort springvand genner folk til sig. Der sludres, drikkes kaffe os spises is, og foroven er der hejst en masse luftballoner, der svæver over de handlende. Måske er ballonerne et symbol på butikspriserne, for det er hurtigt at se, at det er lutter højfashionable kæder, der har invaderet Moskvas mest luksuriøse shoppecenter. Gucci, Armani, Chanel, Prada og alle de andre glitrer side om side, og selvom jeg ikke har i sinde at købe noget, er det spændende bare at slentre omkring og iagttage stilrene handler og unge piger med solbriller, høje hæle og hænderne fulde af bæreposer på en for dem dag som alle andre. Selve centret er tre etager med lange, udsmykkede gange, holdt enkelt i glas og stål. På den måde kommer alt dagslyset udefra, og det er faktisk ikke nødvendigt at have lamper oppe. Det er der nu alligevel. Jeg når lige at skimte synet af en Armani-kaffebar, inden jeg igen stryger ud på pladsen, back to reality, eller noget.
Lenins Mausoleum
Lenins Mausoleum

Længe leve Lenin

På modsatte side står rejst en masse grantræer rundt om en stor rød marmorbygning. Det er selvfølgelig Lenins Mausoleum, hvor den tidligere russiske leder Vladimir Lenin ligger på lit-de-parade og således til åbent skue for folket. Jeg vælger at gå i kø, fordi det skal man da se. Da jeg kommer ind i bygningen, er det helt mørkt. Ikke bare almindeligt mørkt, men buldermørkt. Jeg kan praktisk talt ikke se en hånd for mig, og jeg snubler nærmest ned ad tre trappetrin. Folk går på en lang række, langsomt gennem mørket. For velsagtens hver tredje meter står der to uniformklædte vagter, der tysser på folk ved det mindste pip. Et øjeblik senere kommer vi ind i selve dødskammeret. Bidende kold luft suser omkring og giver stedet en ubehagelig mystik, der får mine små hår til at rejse sig. Midt i rummet står en stor glaskiste. Der er musestille – som der skal være – og vi passerer én efter én kisten til synet af den russiske ex-præsident. Jeg når at tænke, det egentlig er en syg idé at bevare en død mands krop i et hæsligt nekrofilt mausoleum blot for at nulevende kan stirre på ham og måske tænke nedrige tanker om ham. Men på den anden side har det faktum, at man valgte at bevare Lenin, haft gigantiske betydning for Ruslands politiske ideologier, idet det rent faktisk var folkets ønske, at Lenin kom til skue. Efter hans død i 1924 modtog staten flere end 10.000 breve fra hele Rusland med det samme budskab; Lenin måtte bevares, således at kommende generationer også kunne få et glimt af denne store mandsperson, Sovjetunionens grundlægger. Det at man lyttede til folket, er måske endda af langt større værdi end Lenins bevarelse i sig selv.
Borscht
Borscht

Kaviar og russisk rødbedesuppe

Lidt omtåget kommer jeg ud fra mausoleet og bliver mødt af en lun middagssol. Klokken har rundet 14, og jeg beslutter, det er tid til at få stillet sulten. Jeg har ikke fået noget siden flyveturen tidligt i morges, sikkert fordi jeg ikke har haft tid til at tænke på det. I hjørnet af Den Røde Plads ser jeg et skilt: ”Red Square Restaurant”. Det lyder tilforladeligt. Stedet er som et kig i de ældre analer; der hænger sort/hvid billeder af gamle generaler på væggene sammen med store håndbroderede vægtæpper. Prægtige lysekroner i loftet og selvfølgelig gulvet lavet af rødt marmor. Jeg er sulten, så jeg bestiller både traditionel Borscht, dvs. rødbedesuppe, til forret samt en anden specialitet, blinis med kaviar til hovedret. Det smager herligt; suppen er helt rødbedefarvet – ikke rød som den ofte er – sød og liflig og med hele rødbedestykker. Blinisene, som egentlig bare er små pandekager med fyld, er luftige og let syrlige, og stenbiderrognen, antager jeg det er, dejlig cremet i konsistensen. Det er næsten som ”ægte kaviar”. Jeg dupper mig i mundvigene med stofservietten som en anden aristokrat, betaler små 250 kr., og forsvinder ud i solen.
Russisk souvenirstand
Russisk souvenirstand

Babusjka og pelshuer

På dørtærsklen til Den Røde Plads støder jeg på et stort gademarked. To piger underholder med hulahopringe, en ung dreng klemmer spinkle tårer ud af en grædende violin, og nogle akrobater springer igennem ildringe, mens folk står og klapper. Lidt derfra står tre mænd med trommer oppe på en lille sats og buldrer budskaberne ud. Her er et utal af interimistiske boder, hvor der sælges kager og saftevand samt alle de klassiske russiske souvenirs. Små og store babusjkaer og matryoshkadukker stirrer på mig fra alle vinkler iklædt alle slags farver. Folk prøver traditionelle pelshuer, og håndlavede lacquerkasser er stillet op til narrestreger. Jeg får fingrene i en kongeblå babusjka til 20 kroner. Suger stemningen til mig i fulde drag, drager så tilbage til hotellet til et kærkomment hvil.
Cathedral Square i Kreml
Cathedral Square i Kreml

Et besøg i det russiske statscirkus

Andendagen, har jeg besluttet, skal gå med et besøg i ’det russiske statscirkus’ i Moskvas måske største vartegn Kreml. Kreml er en slags minisamfund omgivet af en over to kilometer lang borgmur. Stedet er Moskvas ældste centrum med bygninger helt tilbage fra 1400-tallet og har traditionelt huset Ruslands zarer. I dag bor Ruslands præsident Vladimir Putin i Kreml. På den måde er Kreml for Rusland, hvad Det Hvide Hus er for USA – en samlebetegnelse for hele den nationale regering. Kreml er Moskvas hjerte, beliggende strategisk ud til Moskva-floden og med Den Røde Plads som sin ’baghave’.

Efter at have stået i kø i over en time, passerer jeg nu porten til det historiske magtcentrum, Kreml. Jeg har fået stukket et kort i hånden over området, og der er indtegnet ikke færre end 40 seværdigheder på den relativt sparsomme plads. Stemningen er slet ikke, som jeg forventede. Her lurer ingen tunge fortidsskygger, og her er nærmest hyggeligt og fredeligt med bænke, en park og små kiosker. Det er - som jo dybest set er tilfældet – et stort museum. Hurtigt kommer jeg til Kremls centrale plads, The Cathedral Square, hvor de absolut flotteste bygninger gemmer sig. Det storslåede kirketårn, The Ivan the Great Bell Tower med den flotte zarkanon, samt de tre flotte kirker: Archangel’s Cathedral, Annunciation Cathedral og den suverænt mest imponerende Assumption Cathedral. Jeg går ind i sidstnævnte, og jeg er målløs. Udsmykning er fuldstændig fabelagtig, og ikke en centimeter i hele kirken er sparret for fantastiske malerier og portrætterede bibellignelser. Jeg tænker, kun Peterskirken i Rom overgår dette. ”No photos, please”, skriger et skilt, og jeg ærgrer mig højlydt indvendigt. Et held, den også tager sig godt ud udefra.

Et par timer senere, og jeg er efterhånden ved at have været omkring Kreml-kortets rute. Jeg står tilbage med en følelse af noget lidt overvurderet. Ganske vist var Cathedral Square intet mindre end fænomenal, men der kommer altså et tidspunkt, hvor man har fået nok af tårne, små kirker og såkaldte paladser. Jeg forlader Kreml ad samme port, som jeg kom ind og kommer til at tænke på, hvor svære vi mennesker er at imponere i vor tids verden.
Et hyggeligt hjørne i Gorky Park
Et hyggeligt hjørne i Gorky Park

Perfekt parkering

Ganske vist foregik rundturen i Kreml i roligt, astadigt tempo, men jeg trænger alligevel til en pause, måske mest af alt til hovedet, så jeg napper metroens røde linje til Park Kultury på den anden side af Moskva-floden, hvor den verdenskendte Gorky Park knæler langs vandet. Lyder navnet ikke bekendt? Jo, både fra Michael Apteds dramathriller fra 1983 om en russisk militsyias efterforskning af en mordsag og igen fra det tyske 80’er bands Scorpions’ hit ”Wind of change”. Og jeg mærker straks forandringen meget apropos. Folk ligger på plæner under nåletræerne og slumrer eller læser. Andre sidder på bænke og nyder solen med en kop kaffe. Der er joggere, cyklister og folk, der spiller badminton i solen. Atmosfæren er frejdig, og mine fjed er lette, som det så poetisk hedder. Jeg kommer forbi et anlæg, hvor der udøves mesterskaber i crossfit. Et andet sted er der et zumbahold i gang. Børn leger på vipper og i sandkasser, forelskede par plasker af sted på vandcykler i en lille sø, og egern piler fra krone til krone i færd med at rage til sig af træernes frugter. Jeg har læst, der skulle være et stort pariserhjul i parken. Hmm, hvor er det blevet af? Nå, ligemeget, der er jo også dejligt her på græsset…
Indgangen til Sandunovskije
Indgangen til Sandunovskije

Den store badedag

Min sidste dag i Moskva har jeg set frem til længe før turen. Ikke fordi ferie snart er slut, men fordi jeg har udset mig i dag til et besøg i de populære Sandunovskije-bade, Moskvas mest luksuriøse badstue.

En venlig dame tager imod mig i receptionen. Hun forklarer mig om mulighederne, som om det var mit livs sværeste valg. Jeg vælger en såkaldt 1.klassesbehandling – VIP er alt for dyrt. Mens jeg venter, fortæller en folder mig, at Sandunovskije åbnede tilbage i midten af 1800-taller, og at der på den tid var flere end 60 badsteder i Moskva. Så mange kan der umuligt være i dag, tænker jeg.

Jeg bliver fulgt ind i et rum og anbragt i en sofa, hvor jeg efter at have smidt alt mit tøj i en stor bunke får viklet et kæmpemæssigt badelagen omkring mig. Jeg kan praktisk talt svømme i det, men jeg nyder det. Jeg får serveret en bakke med te og en sandwich, før en lille dame kommer og hiver mig væk fra de bløde hynder. Så starter behandlingen, og jeg når ikke at opfatte ret meget, før jeg sidder og sveder tran i en glohed sauna. En skarp eukalyptusduft fylder min næse, og det hjælper faktisk med vejrtrækning i det ellers så tørre klima. Det er helt ufatteligt varmt, og der går ikke mere end et par minutter, før jeg har brug for at komme ud. Jeg er helt ør og ænser ikke alverden, før jeg står i bruseren og får hældt en spand iskold vand ned over mig. Så vågner jeg! Der er en dame, der griner hjerteligt, mens jeg står og ryster. Det må have set sjovt ud. Efter ’blancheringen’ kan man vel kalde det, kommer jeg pludselig ind på en stor sten, hvor jeg får fyldt en ordentlig omgang mudder over mig. ”Hvor er jeg en tøs…”, er det første, der når mine tanker ”… sådan at ligge her med mudder på hele kroppen. Om lidt får jeg vel agurker på øjenlågene!” Indrømmet, jeg nyder det nu ret meget.

En times tid senere er jeg blevet skyllet ren, har fået mit eget tøj på igen, har sagt farvel og tak, og står igen på gaden foran indgangen til badet. Sikken en omgang. Og det er med tilfredshed i krop og sjæl, jeg trasker videre hen ad gaden.
Farvel til Moskva - Sheremetyevo Lufthavn
Farvel til Moskva - Sheremetyevo Lufthavn

Luft under vingerne

Med kufferten rullende bag mig, står jeg nu på Mayakovskaya for sidste gang. Der var en masse, jeg gerne ville have set, blot ikke nåede, men at holde ferie er at vælge – og dermed også fravælge.

Jeg hopper i eksprestoget – denne gang til Sheremetyevo Airport – klatter de sidste rubler væk på en burger i afgangsterminalen, finder gate 39 og forsvinder med aftensolen. Mørket trækker ind over den lille propelflyver. Blot et par timer væk er Danmark og København. Behandlingen fra i formiddags trykker mig tilbage i sædet, og en god træthed overmander mig. Flyets vinger bærer mig hjem, mine egne vinger bærer mig langt længere…

Tre gode råd


Lad dig registrere:
Når du ankommer til dit hotel eller hostel, får du tilbuddet om at blive registreret som turist i landet. Det er et krav, at alle, der besøger Moskva (og en hvilken som helst anden by i Rusland), bliver registreret, men det er op til dig selv, om du vil løbe risikoen. Hotellet presser dig altså ikke til det, men gør dig blot opmærksom på bestemmelserne. Sagen er den, at politiet i Moskva har ret til at bede turister om legimitation samt en formel registrering, og er man så uheldig at blive stoppet uden vel at mærke at kunne forevise nogen registrering, får man tildelt en bøde på mellem 2-5000 rubler, dvs. mellem ca. 500-1250 kroner. Det koster 600 rubler, altså ca. 125 kr. at blive registreret. Selv undlod jeg at gøre det, og det gik godt, men det er måske rarere at gøre det, så man ikke skal gå at tænke på det hver gang, man ser en politiflok på gadehjørnet.

Find dine egne visuelle pejlemærker: Noget af det første du bemærker, når du rejser til Moskva og Rusland, er at alle skilte står på russisk og KUN russisk. Rusland har et såkaldt kyrillisk alfabet, og flere af bogstaverne er således svært genkendelige for os danskere. Derfor er det ofte håbløst at læse skilte, kort m.m., og derfor kan det være smart at huske steder, navne osv. ved hjælp af nogle personlige pejlemærker. Særligt i metroen kan det være et stort problem, så prøv at memorere nogle af bogstaverne på de stationer, du skal bruge ofte. Ligeledes udendørs. Vejskilte er umulige at læse, så bemærk nogle specifikke punkter, som kan hjælpe dig med at finde vej.

Tag dig i agt for pirattaxaer: Der findes betydeligt færre taxaer i Moskva, end man er vant til, når man besøger en gængs europæisk storby. Om ikke andet viser de sig langt sjældnere end andre steder. Det er nemt at komme fra sted til sted ved hjælp af metroen, men hvis man vælger at køre med taxa, skal man være opmærksom på, at der er forskelle på taxaerne. Der er de officielle taxaer med skaktern på siderne, som har taxameter og fungerer fuldstændig upåklageligt. Der findes dog også pirattaxaer, som er en samlebetegnelse for alt, man kan få til at stoppe, når man rækker armen ud. Sørg altså for, at din taxa har et taxaskilt og et ’rigtigt’ navn på siden samt et taxameter. Ellers ved man aldrig, hvad man kan ende med at betale.

Kommentarer til rejsetippet om Moskva

Lige et par spørgsmål

24/10 2013 Mille
Hej Alex, Min kæreste og jeg har planlagt at sommerferien 2014 skal gå til Moskva.
Hvad skal man have med ind til ambassaden for at søge visum, er der ikke noget man skal udfylde før? Et billede man skal have med eller andet?

Super godt rejsetips! Så tak for det.

Mange hilsner fra Mille

Svar til Bent

25/02 2013 Alex
Hej Bent

Der var - så vidt jeg husker - omkring en måneds ventetid på visum. Det foregår således, at I afleverer jeres pas personligt (eller får nogen I kender til det) på den russiske ambassade i KBH. Der afleverer I også de præcise datoer for, hvornår jeres visum skal være gældende. Det tager derefter x antal dage, før I kan hente jeres pas igen. På det tidspunkt sidder der et visum i passet.

I skal samtidig - som du skriver - sørge for at få en officiel invitation fra det hotel, I skal bo på. Ellers må man ikke rejse ind i Rusland. Det er alle hoteller behjælpelige med, de tager bare et mindre beløb for det. Så tag kontakt til et hotel, så vil de sende dig en application form, du kan udfylde elektronisk og returnere til hotellet.

Mht at filme, så vil jeg vurdere, at det er fuldstændigt sikkert. Der er mange turister, der går rundt og tager billeder og filmer, og der er masser af politi på gaden; så der er meget roligt og ordentligt, og så længe man er i midtbyen, er man i god sikkerhed.

vh
Alex

God rejsebeskrivelse og et par spørgsmål

13/02 2013 Bent Lauritsen
Hej Alex
Tak for en god rejsebeskrivelse.
Dejligt at se og høre om dine oplevelser , håber vi får lige så gode når vi skal afsted til EM i kvindelig idrætsgymnastik i Moskva , hvor vores datter skal deltage.
Hvor lang tid i forvejen skal man bestille visum ?
Kan man uden problemer gå rundt med videokamera.
( jeg elsker at filme etc)
I visumansøgningen skal man fortælle hvornår man ankommer , hvor længe man skal være der og hvor man skal bo , sådan som jeg har forstået noget af det , dvs at man skal bestille fly og hotel inden man ved om man får visum ?

Til Anne-Katrine

26/07 2012 Alex
Hej Anne-Katrine,

det kan være lidt kompliceret at give dig en præcis pris på entréen til Kremlen. Det er sådan, at man køber adgang til forskellige museer inden for muren; det behøver man dog ikke. En almindelig indgangsbillet til Kremlen alene koster omkring 75 kr. - 20 kr. for studerende. En fuld billet inklusiv alt koster omkring 350 kr. Men så er der også fornøjelse til en hel dag.

Ellers koster det ikke noget hverken at besøge Lenins Mausoleum eller de forskellige kirker. Metroen er desuden billig - 6 kr. for en enkeltbillet.

Endelig kostede turen i termalbadet ca. 250 kr, hvis jeg husker ret :)

God rejse!

Vh
Alex

...

26/07 2012 Anne-Katrine
Hej Alex

Tak for et godt tejsetip. Kan du fortælle lidt nærmere om hvad de ting du fortæller om koster, fx indgang til Kremlen koster? Osv

Hilsen Anne-Katrine

Flot Skrevet

20/07 2012 Brian R
Flot skrevet, og flotte billeder, det lyder som et eventyr, og et kulturchok hvis man vil prøve noget nyt :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Moskva

Hoteller i Moskva
Rejser til Moskva
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.