Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Schweiz

 • Fantastisk natur og seje togture

  (Bedømt af 14 personer)
  05.11.13: Lisbeth Bjerre Damgaard
  Vi er en familie med to børn i alderen seks og ni år, som gerne holder ferie i naturskønne egne med muligheder for at kombinere interessen for teknik, historie og kultur.
  Se hele rejsetippet
 • Flot omvej til middelhavet

  (Bedømt af 2 personer)
  21.11.12: Erik a
  Vi kørte i de første år direkte gennem Sweitz til middelhavet, men senere fik vi øjnene op for det storslåede landskab i alperne; Derfor kan det stærkt anbefales at man bruger een ekstra dag igennem Sweitz, dette kan med størst udbytte gøre ved at køre fra motorvejen lige før Gotthard tunnellen til Andermatt og herfra enten direkte over Gotthard pass, det vil kun tage 45 minutter ekstra, men endnu bedre fra Andermatt til Furka pass hvor man kan komme ind i gletsheren, som dog er svunden ganske gevaldigt de sidste 10 år.
  Se hele rejsetippet
 • Schweiz - Flot flottere flottest

  (Bedømt af 4 personer)
  12.06.12: Cecilie
  Lauterbrunnen i Schweiz, det flotteste sted vi har været i Europa. Der var ubeskriveligt flot, omgivet af bjerge, vandfald og flot natur.
  Perfekt stop på din vej hjem, fra din solferie i sydeuropa.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Schweiz

Rejsetips af samme forfatter

Det er Schweiz – det er skønt
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
25. maj 2011

Det er Schweiz – det er skønt

Schweiz er et af den slags lande, man udelukkende tænker på i forbindelse med ski og vinterferie. Men sådan behøves det så sandelig ikke at være.
Schweiz har masser at byde på som sommerferiedestination.

Schweiz er et af de reneste og mest velstrukturerede lande at besøge. Alt fungerer – slet og ret. Schweiz er også et dyrt land at feriere i. En tur i supermarkedet er ikke just nogen billig fornøjelse. Tager man til Schweiz på sommerferie, kan man til gengæld glædes over, at det er billigt at leje en ferielejlighed på et af skisportsstederne. Og disse steder er ikke ”overbelagte” i sommersæsonen. I sommersæsonen er ”masseturisme” et ubekendt begreb på disse kanter af Europa.

Vi havde indlogeret os i en ferielejlighed i den lille bjerglandsby Vulpera, som er beliggende små 50 kilometer fra den østrigske grænse. Feriestedet lå lidt uden for byen – vi krydsede en lille flod og kørte op af en bjergvej – og så var vi der. En aften gik vi lidt længere op af vejen – og der lå en golfbane midt inde i bjergene. På et af udslagsstederne slog man direkte ud over den lille bjergvej – jeg håber, at de, der kørte der til dagligt, var godt forsikrede, for her var der ”bulegaranti”.
Parkering foran "Hotel Kempinski"
Parkering foran "Hotel Kempinski"

St. Moritz

Den første køretur, vi begav os ud på, gik til St. Moritz. St. Moritz er en endog meget eksklusiv lille bjerglandsby med godt 5.000 indbyggere. Byen har arrangeret vinter-OL to gange – i henholdsvis 1928 og 1948. Dertil kommer, at byen flere gange har været vært for ”De Alpine Ski Verdensmesterskaber”. Endelig har byen uofficiel verdensrekord i afholdelse af ”Verdensmesterskaberne i Slæde- og Bobslædekørsel” – hele 21 gange har denne begivenhed været afholdt her. St. Moritz ligger utroligt smukt mellem bjergene – og i tilknytning til byen ligger ”Lake St. Moritz” - en sø, der er stor nok til, at der kan sejles derpå. Endelig huser byen det store luksus hotel ”Kempinski Grand Hotel des Bains”. Dette er et hotel for ”de unge, de rige og de smukke” – vi andre kan så nøjes med at nyde synet af alle de Ferrarier, Lamborghinier og Porscher, der holder parkeret udenfor. Er man i St. Moritz, må man ikke snyde sig selv for en gåtur op igennem byen. Der er masser at kigge på, og der er masser af shopping muligheder – hvis ellers pengepungen kan holde dertil. Det er slet og ret et dyrt sted.
"Hotel Walserhof" i Klosters
"Hotel Walserhof" i Klosters

Klosters og Davos

Næste køretur bragte os til Klosters. Dette er en anden eksklusiv skisportsby. Det er faktisk den by, hvor engelske Prins Charles helst indlogerer sig, når han skal nyde skisportens glæder. Prins Charles´ foretrukne hotel skulle efter sigende være ”Walserhof”, som udefra set er et meget anonymt sted. Så hvem ved – måske man kan møde Charles til en gang afterskiing i den til hotellet tilhørende beværtning ”Walserstube”. En af kabinerne på skiliften op til ”Gotschnagrat” er faktisk tildelt navnet ”Prince of Wales”. Klosters ”hænger lidt sammen” med Davos, som ligger blot 10 kilometer derfra. Davos, med sine godt 11.500 indbyggere, er beliggende i 1.560 meters højde, og dermed er den Europas højest beliggende by. Klosters og Davos byder tilsammen på flere hundrede kilometer skiløjper – og om sommeren kan man nyde den smukke natur ved at tage skiliften op i bjergene. Udsigten deroppefra er imponerende. Man kan også nyde et godt måltid mad heroppe – og det gør ikke oplevelsen mindre.
Der er skønt i Liechtenstein
Der er skønt i Liechtenstein

Liechtenstein

Vor næste udflugt gik til et af mine absolutte europæiske favoritlande – Liechtenstein. Der er et eller andet ved det lille fyrstendømme, som jeg bare er komplet faldet for. Måske er det landets lidenhed, måske er det klimaet, måske er det beliggenheden ved Rhinen? Jeg er ikke selv helt klar over det – men her er skønt. Jeg plejer at sige, at vil man se Liechtenstein på en lidt alternativ måde så skal man: ”Købe sig en tom ølkasse og placere den midt i landet – stil dig nu op på kassen, og du kan se det hele! Stedet er bare så mini lille, at det også er ufatteligt charmerende. Du kan se det hele – og lidt til – på en dag – så har du sikkert heller ikke penge til mere. Men und dig selv en tur op i bjergene, så finder du ud af, hvorfor et lille land også kan være så stort”. Selvom Liechtenstein arealmæssigt kun er på 160 kvadratkilometer, har landet alligevel 11 kommuner – det kan man vel kalde en form for bureaukrati. Landet har Verdens højeste BNP med lige i underkanten af 600.000 kroner pr. indbygger. Landet har cirka 35.000 indbyggere.
"Ingenmandsland" tæt på Vulpera
"Ingenmandsland" tæt på Vulpera

En tur ud i "Ingenmandsland"

Når man er på ferie, glemmer man tit at udforske det område, man har indlogeret sig i. I stedet kører man til de destinationer, man på forhånd har udpeget sig. En af dagene i Vulpera besluttede vi os for, at vi ville udforske naturen i nærheden af byen. Vi fandt en bjergvej, og besluttede os for at køre op af den. Efter 15 kilometers kørsel endte vi i en lille bjerglandsby, som vi (desværre) for længst har glemt navnet på. Men her var utrolig hyggeligt. En del vandreruter udgik fra dette sted. På godt 3 timer kunne man eksempelvis vandre gennem bjergene og til Italien. Stedet lignede noget, man har set i en westernfilm – så vi ventede sådan set bare på, at Clint Eastwood skulle komme ridende forbi. Stedet bød på et par fine små spisesteder – så en gang imellem bliver man temmelig overrasket over, hvad man finder ude i ”ingenmandsland”.
"Alpeekspressen" på vej gennem bjergene
"Alpeekspressen" på vej gennem bjergene

Como Søen

Vulpera er fint beliggende lige på grænsen af såvel Østrig som Italien. Vi besluttede os for at køre en tur ned til den nordlige del af Como Søen. Como Søen er Italiens tredjestørste sø – og det er en af Europas dybeste søer. Hvor søen er dybest, er der 420 meter til bunden. Como Søen er også et af de absolut smukkeste naturområder i hele Europa – og det ved turisterne godt. Vejene omkring søen er mange steder så smalle, at det gør bilkørsel til lidt af en prøvelse. Men de syn, der møder en langs søens bred, er det hele værd. Como Søen er slet og ret et ”must”, hvis man vil se noget rigtig smukt.

Det, at det er dyrt at handle ind i Schweiz, kan man komme om ved på en pudsig måde. Bor man i et grænseområde kan man køre til Østrig, Italien, Tyskland eller Frankrig og handle ind. Så bliver feriebudgettet lidt mindre belastet. Schweiz er også en lidt pudsig størrelse med hensyn til ”Take Away Food” – det begreb er nærmest ikke eksisterende.

Evaluering af ferien til Schweiz:
Godt:
- Ingen ”masseturisme” om sommeren
- Pænt, rent, trygt og ordentligt overalt
- Fantastisk natur
- Billige ferielejligheder om sommeren
- Kun 15 timers kørsel fra Danmark
Skidt:
- Dyrt
- Du skal ”grave” lidt efter oplevelserne
- Ellers absolut intet

Stjerner: 4/6. Schweiz er et rart bekendtskab som sommerferieland. Klimaet er skønt, naturen er smuk og ”masseturismen” er taget længere sydpå. Der er kun en ting at sige om Schweiz: Pak kufferten og tag ned og oplev dette skønne land – det fortjener det, og det gør du også.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Schweiz

Hoteller og ferieboliger i Schweiz
Rejser til Schweiz
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.