Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Geneve

Rejser du til Geneve, kommer du til en by, der ligger billedskønt ud til Genevesøen og omgivet af Alperne. Selve Geneve ligger tæt på Frankrig og er hovedkvarter for flere internationale organisationer. Det mærker du tydeligt har smittet af på stemningen i Geneve, der oser af både fransk og international stemning. Geneve har masser at byde på, hvis du ønsker dig en dejlig storbyferie. Du kan vælge mellem utallige museer, teatre, gallerier og eksklusiv shopping. Det hele bliver krydret af masser af udflugtsmål og aktiviteter uden for byen. Om vinteren bliver Geneve og området invaderet af skientusiaster fra hele verden. Jo Geneve har rigeligt at byde på, uanset hvilken årstid du rejser dertil.

Geneve oser af international stemning

Geneves 145 meter højt varetegn

Springvandet er Geneves 145 meter højt varetegn
Det imponerende Jet d'eau springvand i Genevesøen er Geneves varetegn. Det skyder en vandstråle op i 145 meters højde og er super fotogent med bjergene i baggrunden. Du kan få nogle flotte billeder af springvandet fra parken Jardin Anglais, der ligger smukt ud til søen.

 

Varm atmosfære omkring Grand Rue

Leder du efter masser af atmosfære, cafeer, kunstgallerier og antikvitetsforretninger, så gå en tur ned ad den hyggelige middelaldergade, Grand Rue. Husk også de små sidegader. Du kan evt. starte fra pladsen Place du Bourg-de Four. Det er Geneves ældste, hvor der er et herligt leben, som du kan følge fra en af de mange restauranter og barer. Tæt på pladsen finder du St. Peter Katedralen, hvorfra du kan få en enestående udsigt over Geneve og området fra nordtårnet.
FN´s hovedkvarter i Europa - Palais de Nations

Palais de Nations – FN´s hovedkvarter i Europa

Det store bygningsværk, der er en attraktion i sig selv, huser FN´s europæiske hovedkvarter. Du kan komme på en interessant guidet rundtur. Du kan også nyde den flotte Ariana park med farverige påfugle, der ofte folder hele fjerdragten ud i en flot dans. Parken gemmer også på mange monumenter, der er skænket af forskellige lande, kunstnere og sponsorere. Fra parken har du også en skøn udsigt til Genevesøen.

 

Røde Kors museet i Geneve

Du kan ikke komme uden om historien om Røde Kors og muslimske Røde Halvmåne, på din rejse til Geneve. Byen var midtpunkt for oprettelsen af Røde Kors i 1863. Det var på opfordring af forretningsmanden Jean-Henry Dunant, der på en forretningsrejse i 1859, pludselig var vidne til det voldsomme slag mellem den franske og østrigske hær i den Norditalienske by, Solferino.

Den tragiske oplevelse med tusindvis af døde og sårede på slagmarken, gjorde dybt indtryk på Durant. Han tilsidesatte sine forretningsplaner og sammen med lokale fra området, gjorde han alt i sin magt for at hjælpe de sårede, uanset hvilken side de var på. På museet kan du lære alt om den interessante historie og det kæmpe arbejde organisationerne udfører.
Tag på en bådtur på Genevesøen

Bådture på Genevesøen

Oplev Geneve og den spektakulære natur fra søsiden. Du kan komme på flere forskellige bådture. Der er fx en romantisk bådtur om aftenen, hvor du kan nyde solnedgangen med din bedre halvdel. Du kan også komme på en lidt anderledes bådtur med postbåden. Den har i mere end 90 år leveret post til ca. 60 hjem og der er fart over feltet, når postmanden/damen springer i land for at leverer posten og tilbage igen på båden.
Læs mere her

 

Værdifulde ure i Patek Philippe Museum

Schweiz er jo bl.a. kende for chokolade og ikke mindst produktionen af utallige kendte urmærker. Det er den eminente præcise teknologi og flotte håndværk, der har givet Schweiz sit omdømme, som en af verdens førende urproducenter med mærker som fx Swatch, Omega, Patek, Breitling og ikke mindst Rolex. Geneve har selvfølge et museum (Patek Phillipe Museum) om ure med bl.a. verdens største samling af de mest værdifulde ure i verden samt en udstilling af egne ure fra Patek blev grundlagt i 1839
 
Slottet Chateau de Chillon ikke langt fra Geneve

Shopping i Geneve

Er du til eksklusiv shopping, så er du kommet til rette sted. I Geneve kan du fristes af talrige juveler- og urbutikker samt forretninger med alle de kendte mærkevarer. Der er selvfølgelig også forretninger med mere moderate priser, antikvitetsforretninger i den gamle bydel og så kan du tage til Plaine de Plain-Palais der i løbet af ugen skiftevis har loppemarked og frugt- og grøntmarked.
 

Udflugter fra Geneve

Hvis du har en dag eller to til overs, så burde du tage toget eller leje en bil og køre langs nordkysten af Genevesøen. På vejen kan du gøre holdt ved fx Nyon med et smukt gammelt slot fra middelalderen og omgivet af vinmarker. Næste stop kunne være Lausanne, der ligger i flere niveauer. I Lausanne kan du besøge den enkle men smukke Notre-Dame katedral, gå på opdagelse i de mange kunstmuseer eller bare nyde et glas vin i den gamle bydel.

Der er også det olympiske museum, hvor du kan få alt at vide om de olympiske lege fra antikkens tid til i dag. Videre til Vevey, hvor der dyrkes hvidvin på de betagende bjergskråninger. Dernæst kommer du til Montreux med den populære søpromenade og den maleriske gamle bydel Vieille Ville. Lige uden for byen ligger en af Genevesøens absolutte største seværdigheder, slottet Chateau de Chillon. Slut turen af med svævebanen til toppen af Rochers-de-Naye. Derfra har du en panoramaudsigt ud over alperne og Genevesøen.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/chicago/billejeliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.