Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Schweiz

 • Fantastisk natur og seje togture

  (Bedømt af 14 personer)
  05.11.13: Lisbeth Bjerre Damgaard
  Vi er en familie med to børn i alderen seks og ni år, som gerne holder ferie i naturskønne egne med muligheder for at kombinere interessen for teknik, historie og kultur.
  Se hele rejsetippet
 • Flot omvej til middelhavet

  (Bedømt af 2 personer)
  21.11.12: Erik a
  Vi kørte i de første år direkte gennem Sweitz til middelhavet, men senere fik vi øjnene op for det storslåede landskab i alperne; Derfor kan det stærkt anbefales at man bruger een ekstra dag igennem Sweitz, dette kan med størst udbytte gøre ved at køre fra motorvejen lige før Gotthard tunnellen til Andermatt og herfra enten direkte over Gotthard pass, det vil kun tage 45 minutter ekstra, men endnu bedre fra Andermatt til Furka pass hvor man kan komme ind i gletsheren, som dog er svunden ganske gevaldigt de sidste 10 år.
  Se hele rejsetippet
 • Schweiz - Flot flottere flottest

  (Bedømt af 4 personer)
  12.06.12: Cecilie
  Lauterbrunnen i Schweiz, det flotteste sted vi har været i Europa. Der var ubeskriveligt flot, omgivet af bjerge, vandfald og flot natur.
  Perfekt stop på din vej hjem, fra din solferie i sydeuropa.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Schweiz

Thunersee i Jungfrau region
Rejsetips indsendt af:
Berit Larsen
Roskilde
14. marts 2009

Schweiz er et pragtfuldt sommerferiemål

Afslappende og aktiv ferie i de smukkeste omgivelser. Når man hører om Schweiz er det tit de høje priser der bliver talt om , men vi synes at oplevelserne er langt større end priserne ! Og vi er en helt almindelig familie der bare elsker køre i bil på ferie.
Udsigt fra toget
Udsigt fra toget

Det første syn af Jungfrau

Vi havde holdt en skøn badeferie i sydfrankrig og på hjemvejen havde vi booket 4 overnatninger på en campingplads ved Thunersee nær byen Interlaken.

Vi havde glædet os til at se høje bjerge med sne i juli måned, men det syn der mødte os da vi nærmede os Interlaken overgik langt forventningerne. Solen strålede ned på Jungfrau og toppen var dækket af den hvideste sne. Campingpladsen var også skøn, lå lige ned til Thunersee og var velholdt og hyggelig og i informationen blev vi straks oplyst om alle de mange udflugtsmuligheder der er i Jungfrau region.

Man kan bla. købe et uge pas der gælder til de mange toge der hele tiden kører fra Interlaken og op bjergene. Passet gælder desuden til mange kabinelifte, mens det giver rabat til andre ture, feks tur til toppen af Jungfrau :På campingpladsen fik vi desuden udleveret gratis buskort som gjaldt turen fra pladsen og til Interlaken som ligger ca. 3 km derfra.
Den er sød, men føj hvor den savler!
Den er sød, men føj hvor den savler!

På ture i bjergene

Da vi kun havde få dage i Schweiz kunne det ikke betale sig for os at købe rabat kortet så vi valgte istedet at køre så langt vi kunne i bil op ad bjerget og der stige på et tog. Det var en fantastisk smuk togtur og da vi var ca. 2 km oppe steg vi af på endestationen, gik forbi souvenirkioskerne og spiste vores medbragte mad på en græseng med den flotteste udsigt til toppen af Jungfrau.

En anden dag kørte vi i bil til en anden bjergby hvorfra vi tog en kabinelift op. Her gik vi en tur op af bjerget, på afmærkede stier , i starten gik vi forbi græssende køer og geder, senere kunne vi skylle hænder i smeltevand der dryppede stille ned af klipperne.

Vi havde kun vores sommersandaler på og vi kunne godt se at der var mange rigtige vandrere på stien. Da vi havde gået en time mødte vi da også en der pegede på vores fødder og rystede på hovedet, så vi valgte at gå ned igen.Men man kan sagtens gå nogle af ruterne selvom man ikke har det rigtige udstyr, der er gode afmærkninger med km tal og sværhedsgrad. På vej ned med toget valgte vi at stå af i en hyggelig( turist) bjergby og drikke en øl på en udendørscafe.

På de få dage nåede vi også at bade i søen, spise aftensmad på restaurant i Interlaken ( og det var ikke særlig dyrt, faktisk billigere end i Danmark)og køre tur langs med søen.
På vandretur i bjergene
På vandretur i bjergene

Opskriften på (vores) gode ferier

Vi er en familie med to voksne og to børn og vi er enige om at det er det bedste sted vi har været på ferie, og det eneste sted hvor alt var bedre i virkeligheden end i kataloget! Så hvis man kunne tænke sig at opleve mere end at ligge på en strand eller ved en pool, kan det her varmt anbefales, vi har fundet ud af det her er konceptet for vores bilferier: først strand og pool og på hjemvejen skal vi op i bjergene... i år tager vi til sydfrankrig igen, men bliver en uge i Østrig på hjemvejen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Schweiz

Hoteller og ferieboliger i Schweiz
Rejser til Schweiz
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.