Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Zürich

Kombiner storbyferie med flotte naturoplevelser med en rejse til Zürich i Schweiz. Byen er charmerende og idyllisk med en naturskøn beliggenhed i den nordlige ende af Zürich-søen omgivet af smukke bjergtinder. Bestil din rejse hos FDM travel i dag, så vælger du blandt et stort udvalg af billige fly og spændende hoteller.

Zürich – Rig på kultur og natur


Zürich ligger i hjertet af Schweiz

Zürich gamle bydel
Zürich er en smuk og idyllisk by beliggende i naturskønne omgivelser i hjertet af Schweiz. Byen ligger i den nordlige ende af Zürich-søen omgivet af bjergtinder, hvor det klare vand og søbade frister. Rejser du til Zürich, får du derfor mulighed for at kombinere storbyferie med pragtfulde naturoplevelser i byens omegn.

Hvis du rejser til Zürich, møder du også en by, der er både trendy og traditionel. Du vil se dyre biler, modeklædte mennesker blandt gamle sporvogne og historiske bygninger. Rejser til byen byder på masser af kulturelle oplevelser med mange gallerier, museer og teatre. Zürich er også kendt for at være en af de byer med den bedste livskvalitet i verden.

 

Charmerende Altstadt

Altstadt, den gamle bydel, er meget charmerende med sine adskillige historiske bygninger, flodkajen og små hyggelige brostensbelagte stræder. Igennem den maleriske og middelalderlige bykerne løber floden Limmat med sine hyggelige og romantiske broer. Over byen rejser sig flere smukke kirketårne. Kirkerne rummer en interessant historie - 3 mest berømte kirker er St. Peter Kirken, Fraumünster Kirken og Grossmünster Kirke.
Grossmünster Kirke i Zürich

Grossmünster Kirken – Byens største vartegn

Grossmünster Kirke er Zürichs største vartegn med sine to karakteristiske tårne, som du skal se, hvis du rejser til Zürich. Den romanske kirke ligger smukt ud til floden Limmat i den gamle by. Den nuværende kirke blev opført mellem år 1100 og 1250 og var udgangspunkt for den schweizisk-tyske reformation ført an af Ulrik Zwingli i det 16. århundrede. Når du rejser til byen, bør du gå turen op i et af de to tårne, Karlsturm, og opleve en flot udsigt over den smukke gamle bydel og blikstille sø.

 

Shopping i Zürich

Er du til eksklusive butikker, frister Bahnhofstrasse med Cartier og Chanel, når du rejser til byen. Bahnhofstrasse er det mest fornemme og dyre strøg i byen. Her finder du også store varehuse, og gaden strækker sig helt fra Hovedbanegården ned til Bürkliplatz ved søen. På begge sider af floden Limmat finder du også masser af små butikker og antikvitetsforretninger. I Niederdorf ligger der også små butikker, der venter på at blive opdaget i de små gyder.
OPlev verdenskunst i Zürich

Centrum for kunst

Med rejser til Zürich kommer du til et sted, der i århundreder har tiltrukket mange forfattere og kunstnere. Byen lokker med over 50 spændende museer og mere end 100 gallerier. Nogle af de vigtigste attraktioner, hvis du rejser til storbyen, er Landesmuseum Zürich, Kunsthaus Zürich, Museum Rietberg og Museum Bellerive.

Når du rejser til Schweiz, rejser du til et land, der også er særligt kendt for ure i enhver form. I Zürich hviler en af verdens vigtigste samlinger af tidsmålere på omkring 500 genstande på Uhrenmuseum Beyer. Tidsmålerne daterer helt tilbage til år 1400 f. Kr.

 

Nyd en opera eller et skuespil

På rejser til Zürich er det værd at se en forestilling i Zürichs operahus, Opernhaus Zürich. Oplev en bevægende opera, ballet eller koncert i det elegante operahus, som ligger smukt ned til Zürich-søen. Du kan også se en forestilling i Schweiz’ største teater, Schauspielhaus Zürich, eller en lang række andre teaterhuse.
Confiserie Sprüngli – En delikat bid af Schweiz

Confiserie Sprüngli – En delikat bid af Schweiz

Har du en svaghed for schweizisk chokolade og lækkerier, skal du besøge Confiserie Sprüngli, når du rejser til Zürich. På sydsiden af Paradeplatz finder du Confiserie Sprüngli, som laver både chokolade, trøfler og kager. Konditoriet har ligget på den fine adresse i Zürich siden 1859. Her kan du nyde deres fine specialiteter i caféen og købe ekstra kræs med hjem fra butikken. Sprüngli er særligt kendt for sine små makronkager Luxembürgerli med forskellig slags creme.

Dagture til lands og vands i omegnen

Udsigt til Zürich fra bjerget Üetliber

Skønne udflugter på Zürich-søen

Når du rejser til Zürich, er det en god idé at tage på udflugt og sejle på den billedskønne Zürich-sø. Der er flere muligheder for udflugter på den 88 km² store sø. Med Zürichsee Schiffsfahrtsgesellschaft kan du komme på kortere eller længere bådture med forskellige udflugtsmål omkring søen. Alle ture har afgang fra Bürkliplatz i byen. Udover de normale bådture er der udflugter med Dreamboats, Traumschiffe, som har særlige temaer og events på bestemte ugedage.
 

Üetliberg

Vil du opleve endnu en blændende udsigt, når du rejser til Zürich, skal du tage en tur til bjerget Üetliberg. Fra det 871 meter høje bjerg har du en imponerende udsigt ud over Zürich, søen og Alperne. Hvis du rejser dertil om sommeren, byder stedet på spadsere- og vandreture på de mange stier. Der er velmarkerede ruter samt en vandretur på Planetenweg.

Følger du Planetenweg tager det ca. 2 timer, hvor du kommer forbi modeller af planeterne med mange interessante informationer. Rejser du dertil om vinteren, bliver stierne fra Üetliberg forvandlet til kælkebaner. Du kan køre direkte med toget fra hovedbanegården i Zürich til Üetliberg på 20 min.
 

ZürichCARD

Når du rejser til Zürich, kan det være en rigtig god idé at købe et ZürichCARD. Med kortet opnår du besparelser på offentlig transport, museer, shopping og restauranter. Kortet kan bl.a. købes i lufthavnens servicecenter, på Zürichs hovedbanegård og på hoteller.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-dorada/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.