Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Skotland

Du vil føle dig velkommen, når du rejser til Skotland og falder i snak med de lokale nede på pubben. Den endeløse vilde natur virker som medicin for sjælen med de store vidder, spejlblanke søer, charmerende langhårede køer (Highland Cattle) og får, der græsser overalt. Edinburgh og Glasgow lokker med et sprudlende natteliv, modebutikker og seværdigheder fra Edinburgh Castle til Gallery of Modern Art i Glasgow. Oplev lidt det hele på en kør-selv-ferie, hvor du selv bestemmer tempoet.

Se hvad Skotland gemmer under kilten


Skotland lokker med alt fra middelalderborge, whisky-destillerier til aktiv ferie

Vælg by på kort eller fra listen
Naturen er spektakulær og gør Skotland ideel, hvis du rejser efter en aktiv ferie. Du kan fx vandre, cykle eller tage et slag golf. I Skotland har du utallige afmærkede vandre- og cykelruter at vælge mellem. Måske vil du prøve kræfter med Skotlands længste og mest storslåede cykeltur, der går fra Aberdeen til John O´Groats?

Når rejser til Skotland skal du også besøge et af de omkring 80 whisky-destillerier, der er spredt rundt i landet. Du får det hele krydret med Loch Ness uhyret, gamle fotogene middelalderborge og voksne mænd i kilt. Oplevelserne bliver akkompagneret af sækkepibernes karakteristiske brummen, der fuldender dit billede af Skotland. Lejer du en bil der står klar til dig i lufthavnen, får du en god start på Skotland og kommer du nemt rundt til alle seværdighederne.

Her kan du både bestille kør-selv rundrejser og rejser med fly og hotel til de største byer i Skotland som Edinburgh, Glasgow og Aberdeen.
Udsigt til Edinburgh Castle

Shopping og sækkepiber i Edinburgh

I Edinburgh kan du bl.a. opleve Edinburgh Castle, det årlige Tattoo i august samt spændende museer og The Royal Yacht Britannia, der nu ligger i Edinburghs historiske havn, Leith. Edinburgh består af to dele, der ikke helt er vokset sammen. Neden for Edinburgh Castle finder du Old Town med smalle og krogede stræder. New Town ligger på den anden side af Princess Street med snorlige, parallelle gader og veje. Du bør også besøge den kendte gade, The Royal Mile, der går fra slottet ned til Palace of Holyroodhouse med dronningens Staterooms. Princess Street byder på modebutikker og stormagasiner.
Læs mere om rejser til Edinburgh
 

Kosmopolitiske Glasgow

Glasgow er ikke kun hjemsted for Skotlands mest sprudlende natteliv. Rejser du til Glasgow finder du også et dynamisk shoppingmekka. Her i den største by i Skotland vrimler det nemlig med modeforretninger, stormagasiner, butikscentre og markeder. Dertil kommer de mange klassiske attraktioner som fx det hotte Gallery of Modern Art, designcentret The Lighthouse og byens centrum, George Square.
Læs mere om Glasgow her
Hold øje med Loch Ness

På udkig efter Loch Ness uhyret

Når du rejser til Skotland har du selv muligheden for at tage til søen Loch Ness og spejde efter Loch Ness uhyret ”Nessie”. Om du tror på myten eller ej, så er naturen langs søen hele turen værd. Men du får svært ved at holde øjnene fra søen for pludselig ser du en krumning på vandet og tænk nu hvis … Mange af observationerne kommer fra den idylliske slotsruin, Urquhart Castle, der også er et stop værd på din rejse. Du kan også besøge Loch Ness Exhibition Centre eller Loch Ness Monster Visitor Center. Her kan du få et overblik over hele den farverige historie om ”Nessie”, der går mere end 1500 år tilbage. Du kan også komme på et minikrydstogt fra Inverness. Myten lever stadig i bedste velgående. Om den er sand eller falsk må du selv bedømme, når du rejser til Skotland.
 

Granitbyen Aberdeen

Aberdeen står i fiskeriet, Nordsøolien og granittens tegn. Rejser du til den velhavende by, der ligger nord for Edinburgh på østkysten i Skotland, kan du fx tage en tur ned på fiskemarkedet og opleve, hvordan de friskfangede bliver afsat på auktion. Aberdeen er også grøn og ren by med mange blomstrende parker. Besøg fx det maritime museum, kunstmuseet eller King’s College, der blev grundlagt som byens første universitet.
Smag på whiskyen - Skotlands gyldne dråber

Smag på ungdommens kilde

Whisky er Skotlands blod og nerve. Og de færreste rejser hjem fra Skotland uden at have smagt de gyldne dråber. Selvom whisky kun består af 3 ingredienser (byg, gær og vand), vil du hurtigt opdage hvilken mangfoldig, de forskellige mærker byder på. I Skotland er der stolte traditioner og hemmelige opskrifter bag whiskyen.
 
Lejer du en bil hos os vil det være oplagt at køre den ca. 110 km lange rute, ”The Malt Whisky Trail”. Ruten ligger i et smukt område i Speyside med Grampain bjergene, floder og smukke dale. På ruten får du mulighed for at besøge 8 destillerier, der hører til Skotlands ældste og mest kendte. De tilbyder alle en interessant rundvisning og du får mulighed for en smagsprøve. Efter smagsprøven kan du købe din favorit i destilleriets butik. I Speyside Cooperage kan du også se, hvordan egetræstønderne til whiskyen bliver fremstillet.
Nyd en velskænket fadøl på en af Skotlands mange pubber

Skotternes andet hjem

Når du rejser til Skotland, vil du støde på den ene pub efter den anden. Pubben er et fristed fra dagens strabadser og de er meget populære, specielt efter arbejdet. De fleste pubber i Skotland gemmer sig bag et sjovt navn og en gammel facade. De oser af hygge og du vil hurtigt føle dig godt tilpas mellem de lokale. Her kan du stille tørsten med en velskænket fadøl. Har sulten meldt sig efter en god dag med oplevelser, shopping eller måske en vandretur, kan du bestille en pie eller sandwich. Du kan tit være heldig at opleve levende musik på en pub. I bedste fald bliver du vidne til ceilidh, der er en blanding af dans, sang, musik og optræden.
 

Det spøger på Glamis Castle

Er du til spøgelseshistorier og prægtige slotte, så skal din rejse gå til Glamis Castle, der ligger lidt nord for Dundee i Skotland. Her bliver du præsenteret for omkring 1000 års historie om slottet og dets beboere.
Isle of Skye – en fryd for sjæl og sanser

Isle of Skye – en fryd for sjæl og sanser

Isle of Skye forener de største naturoplevelser i Skotland. Øen ligger i det nordlige højland ca. 100 km vest for Inverness. Du kan sejle til øen eller køre over broen fra Kyle of Lochals til Kyleakin. På øen befinder du dig mellem grønne frodige bjerge dækket med græs, der ofte gemmer sig bag tågebanker, tunge skyer, stormfuldt vejr og regn. Når du mindst venter det dukker solen pludselig op og giver landskabet et helt andet farvespil. Øen er perfekt til vandreture, og det gør ikke noget, det regner. Du kan altid få varmen over en god suppe, en kop te eller måske prøve øens whisky, mens du sidder foran en dejlig varm pejs.

Portree er den eneste by på øen. Her kan du gå på opdagelse blandt de farverige huse og kutterne i havnen. Rejser du hele øen rundt, vil du komme tæt på den barske natur. Du kommer forbi The Storr, nogle enestående bjergformationer, en dramatisk kyststrækning og Dunvegan Castle, hvor MacLeod klanen holdte til i ca. 700 år. Du oplever også Cullin bjergene, der er en af Skotlands flotteste bjergkæder og du kan smage de gyldne dråber på Talisker Whiskey destilleri. Mulighederne er mange, du skal bare vælge, når du rejser til Isle of Skye i Skotland.
Eilean Donan Castle – Skotlands smukkeste

Eilean Donan Castle – Skotlands smukkeste

Du bliver ikke den første eller sidste, der fotograferer det imponerende slot fra alverdens vinkler. Eilean Donan Castle er som taget ud af et eventyr. Du kan nemt besøge det på din rejse til eller fra Isle of Skye i Skotland. Slottet blev faktisk bygget i 1219 for at afskrække vore forfædre, vikingerne. Det er åbent fra april til november. Er det lukket, kan du som regel gå over broen og rundt om slottet.

Kør-selv-ferie i Skotland

Tag på kør-selv-rundrejse i Skotland

Kør-selv-forslag i Skotland

Lejer du en bil hos os ligger alle seværdighederne i Skotland for dine fødder. Vi har sammensat nogle kør-selv-forslag med forskellige spændende ruter og overnatning undervejs. Her får du en rigtig god smagsprøve på, hvad Skotland har at tilbyde. Se vores kør-selv-forslag i Skotland.

Du kan bestille din kør-selv-rundrejse i Skotland på tlf. 70 11 60 11.

Billeje i Skotland

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Skotland. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Skotland

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Skotland

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.