Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Edinburgh

Oplev den hyggelige skotske hovedstad Edinburgh, der oser af historie. Edinburgh byder på flot georgiansk arkitektur og spændende seværdigheder - heriblandt byens største attraktion Edinburgh Castle, som du ikke må snyde dig selv for at opleve. Bestil din storbyferie til Edinburgh her, så vælger du blandt et stort udvalg af billige flybilletter og gode, centrale hoteller i Edinburgh.

Edinburgh overrasker

Edinburgh Castle

Du føler dig hjemme i Edinburgh

Rejser du til Skotlands hovedstad, Edinburgh, vil du hurtigt føle dig hjemme. De mange gamle bygninger emmer af historie og byen er samtidig dejlig overskuelig. Princess Street Gardens deler Edinburgh.

På den ene side har du Old Town med Edinburgh Castle, Royal Mile og de små krogede gader. På den anden side finder du New Town, der trods navnet går helt tilbage til 1700-tallet. Her finder du de flotteste eksempler på georgiansk arkitektur og så er det her, du skal shoppe, når du rejser til Edinburgh.

 

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle er en seværdighed, som du absolut ikke må snyde dig selv for, når du rejser til Edinburgh. Slottet ligger på toppen af en gammel vulkan midt i Edinburgh og spejder stolt ud over byen. Det er et imponerende syn og Edinburghs største attraktion.

Når du besøger borgen, vil du sikkert også blive betaget af historien og omgivelserne, så sæt et par timer af til besøget. Starter du din udforskning af Edinburgh fra Edinburgh Castle får du et godt overblik over byen. Du befinder dig på et af de højeste punkter i hovedstaden, så resten af vejen er ned af bakke.
Royal Mile i >Old Town, Edinburgh

Royal Mile - livsnerven i Edinburgh

Fra Edinburgh Castle kommer du automatisk ud på Royal Mile, der er ”livsnerven” i Old Town. Strækningen stammer fra Middelalderen og forbinder fire gamle gader med utallige små spændende sidegader.

Her får du serveret gamle, flotte bygninger, moderne caféer, forretninger, museer og historie fra 1600-tallet på et sølvfad, og ”a pint of beer”, hvis du besøger en af de mange pubber. I Gladstone’s Land, der er en nænsom restaureret købmandsgård, rejser du tilbage til livet, som det var for ca. 400 år siden.

 

Spøgelsesture i Old Town, Edinburgh

Leder du efter en lidt anderledes vinkel på Edinburgh, så skulle du prøve en af de mange forskellige ”spøgelsesture”. Spøgelsesturene starter ved mørkets frembrud i Old Town. Du besøger kirkegårde, uhyggelige baggårde og steder med mørke og dystre fortællinger om mord, pest, heksekunst og tortur. Informationerne er samlet gennem flere år fra biblioteker og historiske arkiver. Her får du virkelig gys for alle pengene og noget at fortælle, når du rejser hjem fra Edinburgh.
Nattelivet i Edinburgh fejler ikke noget

Calton Hill og Holyrood Park

Vil du have et godt indtryk af hele Edinburgh, skal du tage til enten Calton Hill eller Holyrood Park, der ligger lidt vest for Old Town. Begge steder giver dig en storslået udsigt ud over Edinburgh.

 

Med på beatet i New Town, Edinburgh

De færreste rejser til Edinburgh uden at tilbringe tid i Princess Street med tilhørende sidegader, der byder på alt fra stormagasiner, kendte mærkevarebutikker, smarte caféer og restauranter. I dette område fornemmer du virkelig, at Edinburgh er med på beatet, når det handler om kulturudbud, shopping og mad.

I New Town kan du også udforske de mange flotte eksempler på georgiansk arkitektur og byplanlægning. Besøg fx det georgianske hus, Georgian House nr. 7, ved Charlotte Square. På dit besøg skal du prøve at stoppe op, lukke øjnene, trække vejret dybt og lade dig føre tilbage i tiden. Det hele bliver levende og du får virkelig en god fornemmelse af, hvordan det bedre borgerskab i Edinburgh levede i 1700-tallet.
Festivalerne i Edinburgh

Festivalerne i Edinburgh

Du har højst sandsynligt set ”Tattoo” fra Edinburgh Castle i fjernsynet. Men den er kun en lille del af Edinburgh International Festival og alt det, der foregår i august. Rejser du til Edinburgh i den periode, oplever du en by, der er forvandlet til én stor scene med alverdens spændende arrangementer.

Du kan vælge mellem opera, dans, musik, ballet, film og meget mere. Du får faktisk serveret hele seks festivaler på samme tid, som tiltrækker mere end en halv million mennesker fra det meste af verden. Det er en oplevelse i sig selv, hvis du rejser til Edinburgh i festivalperioden. Bestiller du en rejse med fly og hotel hos FDM travel, så husk at være i god tid, da efterspørgslen altid er stor i august.
Læs mere på Edinburghs Military Tattoo hjemmeside
Kør ud i Skotlands natur fra Edinburgh

Edinburghs omegn – whisky, slotte og små anekdoter

Du har mange valgmuligheder for seværdigheder i omegnen af Edinburgh. Lejer du en bil hos FDM travel, kan du hurtigt besøge flere på samme dag. Du har også friheden til at stoppe op, tage billeder og bare nyde den grønne natur, når du rejser uden for byen.

Du kan også stoppe ved en lille pub til frokost. Er du klar til at prøve skotternes nationalret, Haggis? Det er fåremave kogt med mange spændende ingredienser og skotternes ”yndlingskrydderi”, whisky.

 

Craigmillar Castle – tilbage til middelalderen

Du skal kun rejse 5 km ud af Edinburgh, før du finder Craigmillar Castle, som er et af de bedst bevarede middelalderslotte. Med den pulserende hovedstad i horisonten er det, som om du rejser ind i en anden tid og verden bag murene, der går 6-700 år tilbage. I Edinburgh har du sikkert allerede besøgt flere udsigtspunkter, men kravler du til toppen af slottet, finder du den absolut mest imponerende.
Besøg Glenkinchie Destilleri 20 km fra Edinburgh

Kulminer med sjæl og anekdoter

Kører du 15 km sydøst for Edinburgh, kommer du til Newtongrange med nogle af Skotlands bedst bevarede kulminer fra 1800-tallet. Her kan du besøge Scottish Mining Museum. Den store oplevelse, når du rejser ned i jordens indre i Lady-Victoria minen. Her får du mulighed for ved selvsyn at opleve, hvordan arbejdsforholdene i minerne var. Guiderne, der er tidligere kulminearbejdere, krydrer oplevelsen med egne skrøner og anekdoter
Læs mere på Scottish Mining Museums hjemmeside

 

Glenkinchie Destilleri – whisky der smager

Kører du ca. 20 km mod sydøst gennem et landskab med rullende grønne marker, kommer du hurtigt til Glenkinchie destilleriet. Her finder du en interessant udstilling om stedets historie.

På den guidede rundtur, får du virkelig en god ide om, hvordan whiskyen bliver til. Rundturen slutter af med en smagsprøve. Der får du indblik i smagsnuancerne, og oplever hvad en enkelt dråbe vand eller to i en whisky, kan gøre af forskel. Selvfølgelig har du mulighed for at købe netop din favorit whisky i butikken.
Kør-selv rundrejser i Skotland

Kør-selv rundrejser i Skotland

Rejser du til Edinburgh får du en god forsmag på Skotland, som du også kan opleve på en spændende kør-selv rundrejse. Hvis du lejer en bil ligger alle seværdighederne i Skotland for dine fødder.

Du skal bare udvælge, hvilke du vil se, når du rejser. Du kan også vælge at tage på en af de tre rundrejser, som vi tilbyder. Her får du en rigtig god smagsprøve på, hvad Skotland har at tilbyde. Du kan bestille din rundrejse i Skotland på tlf. 70 11 60 11.

Se kør-selv rundrejser i Skotland og Europa

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Edinburgh

Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/asien/rundrejse-med-rejseleder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.