Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Edinburgh

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend Edinburgh

  (Bedømt af 2 personer)
  09.12.13: Mette Jensen
  Vi er netop hjemvendt fra en forlænget weekend i Edinburg. Sikke en oplevelse!
  Lad mig først slå fast, at det er en by med masser at se på.
  Se hele rejsetippet
 • Rundt om Edinburgh

  (Bedømt af 5 personer)
  27.07.11: Ingeborg Schmidt
  I og omkring Edinburgh er der et utal af gode udflugtsmål. Herunder mange endagsture fx med Rabbie's. På den tur, som vi valgte, oplevede vi den skotske natur fra sin smukkeste side.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Edinburgh

Edinburgh, en af Europas smukkeste storbyer.
Rejsetips indsendt af:
Camilla Colding-Jørgensen
København
20. jan. 2014

Edinburgh, en af Europas smukkeste storbyer.

Edinburgh er et af mine favorit rejsemål, når vi snakker storbyer, og efter min mening en af verdens smukkeste byer.
Selvom det er en storby hersker her en stemning af noget afslappet og noget eventyrligt, et sted hvor mange hundrede års historie, falder naturligt ind i nutiden.
Mange fortællinger har set dagens lys i Edinburgh og mange kunstnere har ladet sig inspirere af byens sjæl.

Edinburgh er en af dens slags byer man aldrig bliver færdig med, man kan gå rundt i byen i dagevis og blive ved med at opdage nyt.

Man kan besøge byen på alle tider af året og den egner sig både til lange besøg, men er også en fantastisk destination når man har lyst til en lang weekend væk hjemmefra.
Lidt fakta om byen

Lidt fakta om byen

Edinburgh er Skotlands anden største by med omkring en halv million indbyggere, og byen ligger højt på listen over ”Europas bedste byer at bo i”. Desuden er byen en universitetsby, der med et af Storbritanniens ældste og største universiteter, tiltrækker mange studerende, fra hele verden. Det er med til at give byen et internationalt pust og med til at gøre at byen levende og i udvikling.

Edinburgh har siden det 15.århundrede været Skotlands hovedstad og rummer, udover det skotske parlament, en masse kunst, kultur, historie og eventyr.

I tidligere tider var byen centreret omkring slottet Edinburgh Castle (Old Town) men på grund af stor tilflytning til byen, valgte bystyret i det 18.århundrede at udbygge byen med et nyt område der fik navnet New Town.

Hvor Old Town er bygget op omkring slottet, med små stejle gader, trapper og passager, kringelkroge og lave huse. Valgte man at grundlægge New Town med snorlige veje og boulevarder, efter noget der minder om et ternet mønster.

Midt gennem Old Town og New Town, ja næsten midt gennem Edinburgh, løber Princes Street Gardens, et grønt rekreativt område der er åbent for offentligheden.
Hvad skal man vælge

Hvad skal man vælge

Der er utrolig mange ting at se, prøve og opleve i Edinburgh og det kan være svært at vælge. Men hvis jeg var i byen for første gang og måske kun have en lang weekend ville jeg planlægge følgende:

EDINBURGH CASTLE

Besøg på Edinburgh Castle. Slottet der dominerer den skotske hovedstad, fra sin position oppe på en høj klippetop, midt i byen.

Her, på toppen af klippen har der, siden den sene jernalder, ligget en eller anden form for slot. I det slot der findes i dag, er de fleste af de bygninger man ser, dog fra det 16.århundrede.

Edinburgh Castle har en lang historie, og gennem tiderne har det være beboet af konger og dronninger, været besat af ”fjenden”, og senest har det været hovedkvarter for hæren, hvor det både husede soldater og krigsfanger.

I dag er slottet åbent for offentligheden og ikke længere hærens hovedkvarter, men nogle af bygningerne bruges stadig af militæret, primært i forbindelse med administrative og ceremonielle opgaver.

Bland nogle af de spændende ting man kan se, når man er på slottet, er St. Margaret’s Chapel, de skotske kronregalier og kroningsstenen, The One O’clock Gun, hundekirkegården og så selvfølgelig den helt utrolige udsigt der er ud over Edinburgh, oppe fra toppen af klippen.

Find mere information om Edinburgh Castle her: http://www.edinburghcastle.gov.uk

THE ROYAL MILE

Gå en tur op og ned af The Royal Mile.
Gaden der forbinde Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse, slottet hvor den britiske dronning opholder sig, når hun besøger Edinburgh.

The Royal Mile er ca. 1,8 km lang og en oplevelse fra den ene ende til den anden, med sjove bygninger, pubber, spisesteder, souvenierbutikker, fascinerende kirkebyggerier, små stikveje og specialbutikker. En farverig gade med rigtig meget at se på og rigtig mange steder man kan lave stop.

Find mere information om The Royal Mile her:
http://www.royal-mile.com

SHOPPING

Edinburgh byder på rig mulighed for shopping. På Princes Street i New Town, ligger kædebutikker, som vi kender herhjemmefra, side om side med britiske kædebutikker og man finder alt fra tøj, sko og bøger, til parfumer, cremer og musik.

Faktisk er hele området New Town et mekka for den shoppeglade og bevæger man sig et par gader længere ind fra Princes Street finder man, de store modehuse.

I Old Town er det mere de små specialbutikker, souvenirbutikker og gallerier der præger gadebilledet, både på og omkring The Royal Mile, men også nede omkring området Grassmarket.
På Grassmarket holder man desuden lørdagsmarked, hvor man i boderne kan købe lokalt dyrkede friske varer.

Udover at man i Edinburgh kan finde ting (og tøj og sko) man ikke kan finde herhjemme, så er priserne generelt lidt lavere end herhjemme.

EDINBURGH FOR STORE OG SMÅ

Harry Potter:
Det er ikke svært at forstå hvordan J.K. Rowlings blev inspireret til at skrive historien om Harry Potter.
Når man bevæger sig rundt i Old Town, fornemmer man Harry Potters univers i gadebilledet, og følelsen af at man kan støde på en flok troldmænd eller hekse, når man runder et hjørne, er hele tiden tilstede.
For store og små Harry Potter fans er et besøg på cafeen The Elephant House, i Old Town, et must, det var der J.K. Rowlings sad og skrev på de første Harry Potter bøger.

Spøgelsesture:
Edinburgh har en lang historie for spøgelser, det spøger ikke bare på Edinburgh Castle, men i hele byen.
At tage på spøgelsestur i Edinburgh, er at se historien fra en anden vinkel.
Edniburgh byder på flere muligheder for spøgelsesture. Der er ture der tager én med ned i ruiner og undergrund, ture der fører én rundt i byen til fods og så er der spøgelsesbussen der kører én rundt i byen, ved aftentid.

Whisky:
Skotland er kendt for Skotsk whisky. Whisky er noget der kan drikkes af alle, selvom det i Danmark måske opfattes mest som en drik for mænd. Der findes ufattelig mange varianter og smage, indenfor whisky, så smagsoplevelsen afhænger af hvor og hvordan den enkelte whisky er produceret.
Så mand eller kvinde, når nu man er på ferie i Edinburgh skal man unde sig selv en tur på whisky museet, The Scotch Whiskey Experience, i Old Town, lige ved siden af Edinburgh Castle.

Sherlock Holms:
Sherlock Holmes er endnu en af de litterære figurer der er blevet skabt i Edinburgh.
Forfatteren Sir. Conan Doyle studerede medicin på Edinburgh University, og lod sig her inspirere af Dr. Joseph Bell, til figuren Sherlock Holms.
Gå på en tur ned i New Town og se statuen af Sherlock Holms, og nyd et måltid eller en kold øl på pubben The Conan Doyle opkaldt til ære for forfatteren.
Godt at vide

Godt at vide

FESTIVAL

Alt afhængig hvilken tid på året man planlægger en tur til Edinburgh, kan man være heldig at opleve en af de mange festivaller der bliver afholdt i Edinburgh.
Specielt august måned er festivalmåned i byen, med den kendte Edinburgh Festival.

Edinburgh Festival er egentlig flere forskellige små festivaller. Det dækker over international bogfestival, gøglerfestival med gadeoptræden, kunstfestival og så det nok mest kendte, nemlig The Royal Edinburgh Military Tattoo, der bliver holdt oppe på pladsen foran Edinburgh Castle.

Edinburgh festival trækker rigtig mange mennesker til byen, så planlægger man sit besøg i den periode er det en god idé at være ude i god tid, i forhold til at booke fly og hotel.

Find mere information om de enkelte festivaller her:
http://www.edinburghfestivals.co.uk

KOM GODT RUNDT

Centrum af Edinburgh er ikke større end at man kan gå rundt mellem de forskellige steder, men byen er bygget på høje og fyldt med små passager, trapper og stejle gader. Så et par sko man går godt i, er noget af det man bliver mest glad for at have pakket med i kufferten.

ELEKTRICITET

Skotland (og hele Storbritannien) kører på et andet strømstiksystem end vi gør herhjemme, så man skal bruge en adaptor for at kunne få opladet mobiltelefonen og computeren.
Adaptorer kan ofte lejes i hotelreceptionen og ellers kan de købes i Boots (Storbritanniens svar på Matas) og i nogle supermarkeder.

MADALLERGI PÅ REJSEN

Har man glutenallergi, er der ingen grund til at fortvivle, på rejsen til Edinburgh.

Flere restauranter og cafeer har en glutenfri version af deres mad. Alt lige fra pizza, pastaretter til sandwich og kager. Det står på menukortet og er man i tvivl skal man bare spørge.
Skal man bare have en sandwich at tage med, har madafdelingen hos Marks & Spencer (M&S) et udvalg af glutenfrie sandwich to-go.

På flere hoteller serverer de også glutenfrit brød til morgenbuffeten, hvis man beder om det i receptionen.
Hvis man selv står for maden på rejsen, har mange, selv små, supermarkeder et udvalg af glutenfrit brød og kager.

Kommentarer til rejsetippet om Edinburgh

God artikel.

25/09 2016 Christian Grau Thomsen
Sidder i flyet på vej derover. Glæder mig til at prøve nogle af de gode tips der bliver fint beskrevet

Virkelig fede rejsetips og gode beskrivelser

05/07 2016 Karina Pedersen
Rigtig gode tips til min kommende rejse.

Helt enig

21/02 2014 Erik Standsbjerg
Jeg kan kun tilslutte mig din begejstring for Edinburgh. Der er meget at opleve. Lige fra spændende museer til friturestegt marsbar. Sidstnævnte har jeg dog stadig til gode. Og så er der skotterne. De er gæstfrie og har en pragtfuld humor. Så god tur til Edinburgh - og videre rundt i Skotland, hvis du har tiden. Vidunderligt land.

Så er flybilletten bestilt

04/02 2014 Morten Christensen
Så kunne jeg ikke styre lysten længere - flybilletten til Edinburgh er bestilt. Man kan jo flyve direkte der til med Easyjet for omkring 400 kr. retur ...

God artikel

En by jeg stadig har til gode - din beskrivelse af hvad man MÅ gøre ved første besøg er vældig brugbar,hvis det bliver aktuelt med et besøg i byen.

Spændende beskrivele

23/01 2014 Morten Christensen
Fin beskrivelse af en af de lidt mindre kendte storbyer. Man får lyst til at besøge byen :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Edinburgh

Hoteller i Edinburgh
Rejser til Edinburgh
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.