Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Glasgow

At sige, at der er noget for alle i Glasgow er en underdrivelse. Byen byder på stor variation af attraktioner, museer, gallerier, festivaller og koncerter som du kan nyde året rundt. Du kan også starte din kør-selv-ferie i Skotland fra Glasgow. Leg en bil og find dit Skotland - i dit tempo.

En moderne kosmopol i et industrielt sceneri

George Square i Glasgow

Innovativt nybyggeri med fokus på kultur og design

Skotlands største by er, med sin beliggenhed ved River Clyde, bedst kendt for at være en by med fokus på kultur, arkitektur og design.

Byen har de sidste mange år gennemgået en byfornyelse hvor innovativt nybyggeri er blevet opført - det tæller alt fra elegante butikker til store kulturcentre.

Kosmopolen Glasgow er omringet af pragtfuldt naturlandskab og kystsceneri. Byen byder derfor både på storbyoplevelse og aktiv ferie i smukke omgivelser.
 

George Square

Hjertet af Glasgow er evigt pulserende og udsmykket med statuer af berømte skotter. I sin midte står en 25 meter høj søjle med digteren Sir Walter Scott. Den store plads er omkranset af victorianske bygninger fra forrige århundrede. På pladsens østside finder du byens rådhus, City Chambers, hvor du kan komme på en gratis rundvisning i italiensk renæssance-stil og som vidner om Glasgows betagende og storslåede fortid.
Gallery of Modern Art, Edinburgh

Gallery of Modern Art

Er du til moderne kunst, er Gallery of Modern art – også kaldet GoMA – et sted der er værd at besøge. Museet er et af de største, der huser moderne kunst uden for London, og er i øjeblikket i færd med at skabe en ny samling med værker af Glasgow-baserede kunstnere. GoMA er derfor hovedsageligt hjemsted for et miks af udstillinger af levende og tankevækkende karakter, skabt af både skotske og internationale kunstnere.
Læs mere om GoMA her
 

Glasgow Cathedral

Tag til Glasgow Cathedral og oplev storslået gotisk bygningsværk. Kirken er grundlagt for ca. 800 år siden – og bygget over en periode på 300 år. På grund af det lynhurtige skifte til den protestantiske tro, undgik kirken at blive ødelagt under reformationen. Efter 1947 blev kirken udsmykket i farvestrålende glasmosaikker. Trænger du til at gå en tur kan du gå en tur bag domkirken, hvor Glasgow Necropolis ligger – en kirkegård fyldt med doriske templer, katakomber og egyptiske obelisker som gravsteder for byens velhavende industrimagnater.
Læs mere om Glasgow Cathedral her
 
Oplev en fodboldkamp i Glasgow

Fodbold i Glasgow

Skotlands mest kendte fodboldhold er begge fra Glasgow – katolske Celtic og protestantiske Glasgow Rangers, der tilsammen kaldes Old Firm. Det hedder sig, at skotske fodboldfans har to hold, de holder med – Skotland og ethvert hold der spiller mod England. Ligesom i England er fodbold for mange skotter det vigtigste i livet.

Tager du til Glasgow for at opleve en fodboldkamp, løber sæsonen fra august til maj, og normalt spilles kampene lørdage kl. 15. Husk at tage en tur på den lokale pub efter kampen sammen med holdets fodboldfans.
Læs mere om Glasgow Rangers her
Læs mere om Celtic FC her
Dagliglivet i Glasgow

Glasgows bydele

Glasgow kan deles op i 4 bydele – Centrum, East End, West End og Syd for Clyde. Afstandene kan være store og byen har mange bakker. En storbyferie i Glasgow kan derfor give dig ømme fødder, så medbring gode vandresko.

Se Glasgow på gå-ben eller fra dobbeltdækkerbusser
Er Glasgow for stor og uoverskuelig på gå-ben, men flere busselskaber tilbyder sightseeing med dobbeltdækker-busser, hvilket kan være en behagelig introduktion til at danne sig et overblik over byens mange seværdigheder. De fleste museer har gratis adgang, og de sparede penge kan du passende bruge på en af byens mange pubs, restauranter eller shopping.
 

Shopping i Glasgow

Glasgow er Skotlands mode-højborg. Byen regnes for at være det bedste shopping sted i Storbritannien uden for London. Her kan du finde noget for enhver smag – alt fra secondhand til dyre mærkevarer. Hvis du vil bruge en dag på shopping, finder du de fleste butikker langs Argyle St. og gågaderne Sauchiehall St. og Buchanan St.
Det er atmosfære og stemning i pubberne

Mad og drikke i Glasgow

At Glasgow har fået en renæssance som verdensby, har medført et boom af restauranter, pubber og cafeer. Foruden de traditionelle skotske spisesteder, kan du også finde et væld af etniske restauranter – især indiske, italienske og kinesiske.
Du kommer ikke uden om en tur på pub, når du besøger Storbritannien. Glasgow har pubber i en fristende mangfoldighed, hvor der de fleste steder også serveres god mad. Nogle er mere trendy end andre, og vil du undgå de brune, tarvelige og røgfyldte pubber, bør du besøge Merchant City. Har du derimod lyst til at besøge mere autentiske pubber, er East End stedet du skal gå hen.
 

Nattelivet i Glasgow

Glasgow er en fest-by. Pubberne lukker først omkring midnat og majoriteten af natklubberne lukker mellem kl. 03 – 05. Nattelivet i Glasgow kører i et væsentlig højere gear end i Edingburgh. Intet sted i Skotland finder du så megen teater, musik og film hele året. Selvfølgelig kan du også komme på en helt klassisk pubcrawl. SKÅL!

Glasgow - ikke kun en storbyoplevelse

Det er nemt at smage på andet end Glasgow, når du befinder dig i Skotland – du er nemlig ikke langt fra åbne vidder og høje bjerge. De fleste steder er lette at komme til med bus eller tog. Midtskotland rummer kontraster af malerisk landskab og industriel bebyggelse - og karakteristisk ved området er, at du befinder dig midt mellem det engelsktalende Lowland og det gælisktalende Highlands.
Loch Lomond - ikke langt fra Glasgow

Loch Lomond - Storbritanniens største sø

35 km nordvest for Glasgow ligger Skotlands nok mest populære loch, kaldet Loch Lomond. Denne loch er den største ferskvandssø på de Britiske Øer og er 35 km lang og 8 km på det bredeste sted.

Du får naturoplevelser for alle pengene på din tur til Loch Lomond – og søen bliver med god grund kaldt dronningen, blandt de skotske søer. I søen findes i alt 37 øer, hvoraf de fleste er privat eje. Du kan køre en tur ad de snørklede veje langs den vestlige bred, og holde en pause ved den kønneste af landsbyerne, Luss, hvor du kan beundre Ben Lomonds bjergkuppel.

Er du den aktive type, er der også rig mulighed for cykling, hiking, mountainbiking og andre eventyr.
 

The Trossachs - romantisk naturområde

Find et herligt mix af bjerge, lochs og glens ved The Trossachs - 50 km nord for Glasgow. Dette område er hjemsted for et rigt dyreliv – blandt andet Kongeørn, Vandrefalk, Kronhjort og Vildkat.
 Når du besøger The Trossachs, oplever du en kombination af grænselandets idylliske fred og højlandets farverige bjerge. Besøg også naturparken Queen Elisabeth Forest Park, der på vestsiden grænser op til Loch Lomond.

Billeje i Glasgow

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Edinburgh i Skotland. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Glasgow. Ønsker du at leje bil i en anden skotsk by? Læs mere om billeje i Skotland.

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Glasgow

Se liste med udvalgte hoteller i Glasgow
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.