Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Glasgow

Uanset om man leder efter et ensomt øjeblik på en lyngklædt bjergskråning, Glasgow by eller har lyst til at udforske de smalle, middelalderlige stræder i Edinburghs gamle bydel, så er et besøg i Skotland gennemsyret af romantik og legender. Landet er fyldt med tidløse landskaber og fremmaner billeder af store vidder og historiske, grønne golfbaner, men Skotland er meget mere end det. Greenoch er porten til Glasgow, men I kan også vælge at tage til Edinburgh. Mange har nok fået det indtryk, at Glasgow er trist og grå, hvilket i høj grad skyldes, at krimiserien Taggart er løbet over de danske tv-skærme i en lang årrække, men hvis I giver byen en chance, vil I se, at den har masser at byde på.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

En tur gennem Glasgows gader

Glasgow var Skotlands store industrielle centrum i det 19. århundrede, og den har formået at forandre sig og er i dag det kommercielle og kulturelle centrum i den region, der kaldes the Lowlands. Den ligger på bredden af floden Clyde og kan prale af nogle af de fineste eksempler på victoriansk arkitektur i hele Storbritannien, herunder det statelige City Chambers.

På Princes Square er der fremragende shopping, og blandt byens mange museer og gallerier er Burrell-samlingen en fantastisk guldgrube af malerier og kunstgenstande.
Loch Lomond

Loch Lomond

The Bonnie Banks o' Loch Lomond eller Loch Lomonds smukke bredder, som det ville være på dansk, stemmer helt overens med virkeligheden. Søen Loch Lomond er billedsmuk. Det er Scotlands næststørste ferskvandssø, og det klare vand er spættet af små øer og skær.

Søen ligger ca. 30-40 km fra Glasgow og det er en fin dagsudflugt, hvis I ønsker at komme helt tæt på den skotske natur.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til i Glasgows havneby, Greenock, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra Glasgow, der er nærmeste storby. Edingburgh ligger kun små 75 km fra Glasgow (små 120 km fra havnen i Greenock).

Klima

Temperaturerne i Glasgow minder meget om det, vi kender hjemmefra. Her er dog et par grader varmere. Vær opmærksom på, at det regner en del i denne del af Skotland, så husk at få regnjakken med i rygsækken, hvis der skulle komme en byge eller to.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/livsnyderferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.