• Velkommen
 • Dag 1: Ankomst til Edinburgh
 • Dag 2: Edinburgh - Inverness
 • Dag 3: Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness
 • Dag 4: Inverness - Dunronin Castle - Lairg - Inverness
 • Dag 5: Inverness - Oban/Fort William
 • Dag 6: Oban/Fort William - Hebriderne - Obvan/Fort William
 • Dag 7: Oban/Fort William - Loch Lomond - Stirling
 • Dag 8: Afrejse, Stirling - lufthavnen

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Highland Adventure Scotland

8 dages kør-selv rundrejse i Skotland

8 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst. Her er forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.
Fra 3.985 kr.

pr. person 7 nætter i dobbeltværelse 3* hotel inkl. skotsk morgenbuffet.

Læs mere om Highland Adventure

Velkommen
Velkommen
FDM travels kør-selv rundtur er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interessante. Men måske har I helt andre interesser. Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I ikke spilder for meget tid undervejs.
God tur!
Dag 1
Dag 1

Ankomst til Edinburgh

Hhent udlejningsbilen og kør til hotellet eller Edinburghs centrum (parker evt. ved banegården). Besøg Edinburgh Castle, se Edinburghs ældste bygning St. Margarets Chapel og Skotlands kronjuveler. Gå tilbage ad The Royal Mile og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Gå en tur ad Princess Street og parallelgaden George Street med de mange restauranter og pubber. Overnatning i Edinburgh-området.
Dag 2
Dag 2

Edinburgh - Inverness

Pagodetårne, Strathisla
Kør fra Edinburgh nordpå og besøg Perth og Scone Palace, Jarlen af Mansfields hjem og hjemsted for den berømte kroningssten Stone of Scone, bragt til stedet i det 9. århundrede af Kenneth MacAlpine, King of Scots. Fortsæt til den lille højlandsby Pitlochry. Stop ved laksetrappen og besøg evt. Skotlands mindste whiskydestilleri Distillery Edradour. Kør videre mod Inverness, evt. ad den smukke rute over Drumochter Pass, en af de højest beliggende veje i Skotland. Kør ned i Speyside, Skotlands berømte whiskydistrikt. Følg The Whisky Trail og besøg evt. nogle af de mange berømte destillerier i området: Glenfiddich, McCallums, Grants, Cardhu m.fl. Speyside byder også på mange andre seværdigheder som Brodie Castle og Cawdor (kendt fra Shakespeares Macbeth. Besøg evt. også Culloden Moor, hvor det sidste slag på britisk jord stod. Ca. 350 km. Overnatning i Inverness-området.
Dag 3
Dag 3

Inverness - Ullapool - Inverewe Gardens - Inverness

Ullapool
Nyd dagen på Skotlands nordvestkyst. Kør ad A835 til Ullapool ved Loch Broom, områdets "største" lille by med ca. 1.600 indbyggere, grundlagt i 1788 under det britiske sildeboom. Besøg byens lille museum, der fortæller alt om byen, fiskeriet og masseemigrationen. Området nord for Ullapool er et af Skotlands mest øde distrikter, så vil I se bjerge og moser, kan I fx køre nordpå til Inverpolly National Nature Reserve ved Drumronie. Alternativt køres sydpå forbi Corrieshalloch Gorge og ad A832 til Inverewe Gardens. Disse fantastisk smukke haver ved bredden af Loch Ewe huser over 2.500 forskellige plantearter i en nærmest subtropisk oase, holdt i live af Golfstrømmen. Kør retur ad A832 langs Loch Maree til Inverness. Ca. 300 km. Overnatning i Inverness-området.
Dag 4
Dag 4

Inverness - Dunronin Castle - Lairg - Inverness

Urquhart Castle ved Loch Ness
Kør mod det nordlige højland, mod Kesock Bridge og The Black Isle, i realiteten en smuk grøn halvø, der er en fornøjelse at udforske med sine mange små veje og skovspor. For naturelskere byder området på fuglereservater i Munlochy og Údale Bay. Fortsæt nordpå ad A9 til Dornoch og videre til Dunrobin Castle and Garden, hvor I kan se hvordan jarlerne af Sutherland har levet gennem generationer. Undervejs passerer I Loch Gleet og Golspie, som begge byder på smukke vandreture og gode naturoplevelser. Kør videre ad 839 til Lairg, kendt for Europas største fåremarked i august og videre sydpå. Tag en afstikker til Old Summit, kendt for sine op til 5.000 år gamle stensætninger og med en fantastisk udsigt. Kør over Falls of Shin og tag endnu en afstikker til Ravens Rock Forrestwalk. Her kan I opleve en fantastisk tur gennem kløften Allt Moor Burn, gennem gammel fyrre- og birkeskov og forbi toppen med den fantastiske udsigt mod Strathoykel. Ca. 200 km. Retur til Inverness og overnatning.
Dag 5
Dag 5

Inverness - Oban/Fort William

Oban med McCraigs Tower
Kør sydpå langs Loch Ness og Caledonian Canal. Besøg evt. ruinerne af Urquhart Castle, smukt beliggende ved Loch Ness, og hvorfra uhyret "Nessie" flest gange er blevet set, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg den lille by Drumnadrochit, der byder på indtil flere udstillinger om uhyret. Fortsæt langs Loch Ness og Loch Lochy mod Fort Williams og Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur til Anoch Mor, hvorfra i på en god dag har en formidabel udsigt over vestkysten. Kør videre sydpå ad den smukke og spændende kystvej til Oban, med snyd ikke jer selv for en afstikker ind i Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. Oban byder på flere attraktioner, fx McCaig's Tower, McCaig's Warehouse, og Oban Distillery, der fremstiller en spændende single malt (The Classic Malts). Desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne. Ca. 195 km. Overnatning i Oban-området.
Dag 6
Dag 6

Oban/Fort William - Hebriderne - Obvan/Fort William

Tobermory, Isle of Mull
Brug dagen på at udforske Mull og Iona i bil (gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban, ca. 40 min.), eller tag en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Båden (fx Gordon Grant Tours) udgår fra havnen i Oban og er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne.
Besøg Iona, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland. I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det. Retur til Oban og overnatning.
Dag 7
Dag 7

Oban/Fort William - Loch Lomond - Stirling

Fra Oban kan I også vælge kystvejen sydpå til Kilmory, hvor vejen drejer nordpå langs Loch Fyne til Inveraray. En fantastisk smuk, men også noget tidkrævende rute. Ca. 175 km. Overnatning i Trossachs (Stirling-området).
Dag 8
Dag 8

Afrejse, Stirling - lufthavnen

Kør mod lufthavnen og brug dagen på et sidste farvel til Skotland - afhængig af hjemrejsetidspunktet.

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Edinburgh området
 • 3 x overnatning i Inverness området
 • 2 x overnatning i Fort William området
 • 1 x overnatning i Loch Lomond/Trossachs
 • 7 x skotsk morgenmad

Pris pr. person i dobbeltværelse 2017:

3* hotel fra 3.135 kr.

4* hotel fra 5.035 kr.

Start nu! Det er let at bestille Highland Adventure


8 dages kør-selv rundrejse i Skotland
Fra 3.985 kr.

Prisen er pr. person 7 nætter i dobbeltværelse 3* hotel inkl. skotsk morgenbuffet.

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores butikker.
Se åbningstider og adresser her.Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/minneapolis/extended-stay-america-minneapolis-bloomington.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.