Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Inverness

Inverness synes at være opført med turisme for øje. Antallet af restauranter, cafeer, gode pubber og hyggelige, små forretninger bare stiger og stiger. Byen anses for at være hovedstad i det skotske højland og ligger ved mundingen af floden Ness, og på grund af sin beliggenhed har byen fra de tidligste tider været erhvervsmæssigt forbundet til havet. Fiskeri, skibsbygningsindustri og eksport af uld, pels og huder gjorde med tiden Inverness til en driftig handelsby. I 1700-tallet blomstrerede endnu en industri i højlandet: whisky. Det er i høj grad området omkring Inverness, som Skotland kan takke for sin verdensberømte drik.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Loch Ness

Det er måske ikke Inverness i sig selv, som er det største trækplaster i området. Det er nok snarere imod den legendariske sø Loch Ness, den største ferskvandssø i Storbritannien. Der er mere vand i Loch Ness end i alle andre søer i England, Skotland og Wales tilsammen.

Vandet fra hele 7 store floder, Oich, Tarff, Berige, Coiltie, Moriston, Foyers, Farigaig og talrige mindre vandløb løber ind i søen, og kun en flod udgår herfra, Ness. På grund af søens dybde på mere end 700 m fryser den aldrig til om vinteren. Selvom de øverste 100 m vand afkøles om vinteren og nærmer sig frysepunktet, så flyder det kolde vand til bunds og erstattes af varmere vand nedefra.

Det dybe vand forekommer at være meget mørkt, til tider endda sort, og det er måske derfor, at søen altid har været omgivet af mystik. Den første dokumenterede observation af Loch Ness-uhyret Nessie var i år 565, da den irske abbed Columba reddede en uheldig svømmer fra at blive uhyrets middagsmad. Siden da har der været et utal af øjenvidneberetninger om søuhyret, men legenden nåede sit højeste i 1933, da man anlagde en ny vej langs søbredden.

Pludselig blev der gjort flere observationer end nogensinde før, og det berømte billede af uhyret, der strækker sin hals op af vandet, stammer fra samme år. Uvisheden om, hvorvidt der findes et monster i søen eller ej, har betydet, at turisterne i årtier er valfartet til søen. Prøv selv at se, om I kan få øje på Nessie.
Cawdor Castle

Cawdor Castle

Det smukke slot er stadig den dag i dag Cawdor-familiens smukke hjem. Det er et eventyrslot, der har været hjemsted for adelsslægten Cawdor siden opførelsen i 1370.
Urquhart Castle

Urquhart Castle

Ved Loch Ness’ bred ligger slottet Urquhart Castle. På trods af at dette er en borgruin, er det stadig et imponerende syn, og man kan sagtens fornemme tidligere tiders storhed. Det er en af Skotlands største borge, og herfra er der en prægtig udsigt over Loch Ness.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til ved molen i Invergordon, som kun er en ganske kort spadseretur fra centrum i den lille by.

Klima

Som på De Britiske Øer generelt er klimaet i Invergordon mildt, og der er normalt ikke de store temperaturudsving. Og selvom her falder en del regn, er området alligevel et af de tørreste i Skotland. Husk nu alligevel regnjakken for en god ordens skyld.
Denne side er udskrevet d. 17. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/bretagne/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.