Turprogram i kort udgave

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Panoramic Scotland

8 dages kør-selv rundrejse i Skotland

8 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst. Her er forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.
Fra 4.495 kr.

pr. person i dobbeltværelse 3* hotel i 7 nætter inkl. skotsk morgenbuffet.

Information om Panoramic

Velkommen
Velkommen
FDM travels kør-selv rundtur er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interssante. Men måske har I helt andre interesser. Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I ikke spilder for meget tid undervejs.
God tur!
Dag 1
Dag 1

Ankomst Edinburgh

Afhent udlejningsbilen i lufthavnen og tag "hul" på Edinburgh med et besøg på Edinburgh Castle. Nyd den fantastiske udsigt over Edinburgh og tag turen rundt på slottet. Se Edinburghs ældste bygning St. Margarets Chapel og Skotlands kronjuveler. Overnatning i Edinburgh-området.
Dag 2
Dag 2

Edinburgh

Afhængig af hvad I nåede på ankomstdagen, kan I starte dagen med en tur ad The Royal Mile. Start ved Edinburgh Castle og The Whisky Heritage Centre og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Efter frokost er det en god ide at købe billet til en af de sightseeing-busser, der kører rundt i byen, fx Fridays. Der er stoppesteder overalt i Edinburgh, og billetten gælder hele dagen, så I kan stige af og på helt efter eget ønske. Det er en god ide at tage hele turen rundt for på den måde at få set byen. Er vejret til det, er det dejligt at sidde i det fri. Der er guides på engelsk. Stå evt. af ved foden af The Royal Mile og besøg Holyrood Palace, den britiske dronnings officielle residens, når hun besøger Skotland. Nyd det smulle Ballroom og de flotte Staterooms. Tag bussen tilbage til centrum og gå en tur ad Princess Street og parallelgaden George Street med de mange restauranter og pubber.
Dag 3
Dag 3

Edinburgh - Royal Deeside

Balmoral Castle
Kør mod det nordlige Skotland og fortsæt ad A823 mod Crieff. Besøg GlenTurret Distillery, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots. Fra Perth køres mod nord ad A93 over Glensee-bjergene mod Royal Deeside. Besøg Balmoral, den engelske kongefamilies skotske slot. Ca. 250 km. Overnatning i området.
Dag 4
Dag 4

Royal Deeside - Speyside - Inverness

Still Room, Glenfiddich
Kør mod Dufftown og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen. Området Speyside byder også på mange andre seværdigheder, bl.a. naturparker og reservater, slotte som Balvenie Castle og Cawdor Castle (berømt fra Shakespeares Macbeth), dampjernbane og meget mere. Og på vej mod hotellet kan I lægge turen forbi Culloden Moor, hvor det sidste slag på engelsk jord fandt sted mellem englændere og skotter. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hannoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand. Slut dagen af med en spadseretur gennem Inverness, højlandets hovedstad. Ca. 180 km. Overnatning i Inverness-området.
Dag 5
Dag 5

Inverness - Loch Ness - Isle of Skye

Urquhart Castle ved Loch Ness
Kør til Loch Ness og Caledonian Canal. Kør først til Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af Nessie er sket, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg slotsruinene og læs om stedets spændende historie. Kør videre langs søen og ad A87 nordpå mod Isle of Skye. Før broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten. Kør nordpå ad A87 over Cullin Hills. Besøg evt. Talisker Distilleri i Carbost, en af de berømte "Classic Malts". Kør videre til Dunvegan Castle, Clan MacLeods hjem i 800 år. Her kan I følge klanens historie gennem 30 generationer. Kør evt. op om nordspidsen på øen og nyd den fantastiske udsigt mod De Ydre Hebrider. Besøg havnen i Portree. Ca. 25 km. Overnatning på Skye.
Dag 6
Dag 6

Skye - Fort Williams

Eilean Donan Castle, Loch Druich
Kør mod Armadale. I Armadale kan I besøge Clan Donald Visitor Centre, hvor Museum of Isles er indrettet i en restaureret del af slottet. Her fortælles historien om MacDonalds og Lord of the Isles. Tag færgen til Malleig på fastlandet (afgang ca. hver time - en overfart koster ca. £ 25 for bil og to personer). På vej fra Malleig til Fort Williams passeres Glenfinnan Monument til minde om Bonnie Prince Charlies landgang i 1745 ved starten af Jakobitternes oprør, der senere sluttede med slaget på Culloden Moor. Besøg evt. Ben Nevis, Skotlands højeste bjerg, 1344 m. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur op til Anoch Moor, hvorfra I på en god kan har en formidabel udsigt over vestkysten. Gå en tur i den lille hyggelige by. Ca. 150 km. Overnatning i området.
Dag 7
Dag 7

Fort Williams - Glencoe - Loch Lomond - Stirling

Loch Arklet, Stirling District
Kør sydpå ad vej A82 gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. Med lidt held kan I også se ørne i området. Videre vestpå ad A85 til Oban, en vigtig havneby på vestkysten. Besøg evt. Oban Distillery, en af The Classic Malts. Er I i god tid, bør I køre sydpå ad A816, en fantastisk smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor. Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns. Kør mod Callander og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor. Ca. 275 km. Overnatning i området.
Dag 8
Dag 8

Stirling - afrejse

Besøg Stirling Castle, som har domineret så meget af Skotlands turbulente historie. I Stirling kan I også bestige Wallace Monument, som er rejst til minde om William Wallace (filmatiseret som Braveheart) og vandre over til Bannockburg, stedet for hans mest berømte sejr. Ca. 50 km til Edinburgh Airport. Afrejse.
Prisen inkluderer:
  • 2 x overnatning i Edinburgh området
  • 1 x overnatning i Royal Deeside/Aberdeen
  • 1 x overnatning i Inverness området
  • 1 x overnatning på Isle og Skye
  • 1 x overnatning i Fort William området
  • 1 x overnatning i Loch Lomond/Trossachs/Stirling området
  • 7 x skotsk morgenmad
Pris pr. person i dobbeltværelse 2017:
3* hotel fra 3.595 kr.
4* hotel fra 5.190 kr.

Rejseperiode: 1. april - 31. oktober 2017
Varighed: 7 nætter / 8 dage
Bestillingskode: HEDIBEST

Start nu! Det er let at bestille Panoramic


8 dages kør-selv rundrejse i Skotland
Fra 4.495 kr.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse 3* hotel i 7 nætter inkl. skotsk morgenbuffet.

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores butikker.
Se åbningstider og adresser her.

Rejseperiode: 1. april - 31. oktober 2017
Varighed: 7 nætter / 8 dage
Bestillingskode: HEDIBEST


Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/vinterferie-i-swinging-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.