Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Lerwick

Den nordligste del af De Britiske Øer, øgruppen Shetlandsøerne, omfatter ca. 100 øer og et samlet areal på ca. 130 km2. Mange af øerne er blot holme eller klipper, men 17 øer er beboede. Den store ø hedder Mainland, og det er også her, hovedstaden Lerwick ligger. Kritiske røster kalder Lerwick for en gigantisk olieterminal, og det er da også Shetlandsøerne, der håndterer ca. halvdelen af Storbritanniens olie.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Vikingekultur

Den mest varige kulturelle indflydelse op gennem historien stammer fra vikingerne, der regerede Shetlandsøerne fra ca. år 875. Deres kultur er stadig tydelig den dag i dag i sproget og skikkene.

Det var først i 1469, at øerne blev overdraget til Skotland som en del af prinsesse Margrethe af Danmarks medgift, da hendes far, Christian I, bortgiftede hende til James III. Overdragelsen markerede begyndelsen på en rædsom periode for shetlænderne. De hørte nu under grusomme og urimeligt feudale herskere.

En af de mest forhadte herskere var Earl Patrick Stewart, som fik den tvivlsomme opgave at pålægge shetlænderne skotske skikke på trods af, at de kun kendte til vikingeskikkene. Hans søn levede op til sin fars ry for grusomhed og i sidste ende blev de begge henrettet i Edinburgh for deres forbrydelser. Det er blot en af grundene til, at shetlændere stadig ikke ser sig selv som skotter.
Uld og ponyer

Uld og ponyer

Øerne er berømte for deres ponyer og uld, og shetlandsponyerne strejfer frit mellem bakkerne og græsningsarealerne. I Tingwalldalen kan I besøge David Robersons ponyfarm, der har eksisteret siden 1967.

David er en vaskeægte shetlandsponyentusiast og avler ponyer af høj kvalitet. Han er desuden meget begejstret for at dele sin viden med de gæster, der lægger vejen forbi.

Scalloway

Scalloway, som tidligere var Shetlands hovedstad huser besøger Scalloway Castle. Slottet er fra år 1600 og blev beordret opført af Jarl Patrick Stewart, og det var tvangsarbejdere, det opførte det 4 etager høje og nu tagløse slot.

På Scalloway Museum kan I se udstillingen om landsbyens unikke rolle i 2. Verdenskrig. Hvis I i stedet foretrækker lidt frisk luft, kan I gå en tur ned ad Scalloways hovedgade, Main Street og se havnefronten.

Havn

Havn
De mindre krydstogtskibe lægger til ved molen midt i byen. De større skibe kaster anker i Bressay Sound og herfra sejles gæsterne ind til land i de mindre tenderbåde.

Krydstogter til Shetlandsøerne

Denne side er udskrevet d. 23. februar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-yao/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.