Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Slovakiet

 • Dejlige feriedage ved Donau i Bratislava

  (Bedømt af 2 personer)
  Slovakiet er desværre et overset land. Her er utroligt dejligt rimelige priser smuk natur og en dejlig befolkning. Hovedstaden Bratislava er en perle ved Donau prøv f,eks at bo på en flodbåd som Marina Boot Hotel 5 minutter fra Centrum billigt hotel ca.
  Se hele rejsetippet
 • Slovakiet

  (Bedømt af 2 personer)
  02.06.11: Jonna Jensen
  Fra campingplads eller hotel. I en meget lille radius forefindes ishuler, drypstenshuler, bjørnehule. vandreture i tatrabjergene (tag evt skilift op og gå rundt). Der er ca 8 km derfra en fantastisk vandretur i spændende (ikke for gangbesværede) terræn - en speciel oplevelse for børn - der ender ved et vandfald.
  Se hele rejsetippet
 • Kurophold i Slovakiet

  (Bedømt af 3 personer)
  19.11.10: Bodil Goul
  Et kurophold i Slovakiet er en lise for sjæl og legeme. Kurbyen, Piesta'ny, er det perfekte sted. Vi opholdt os i byen i 2 døgn. Der er forskellige behandlingstilbud. Vi valgte det tilbud som på dansk hedder: En smag af Piesta'ny.
  Se hele rejsetippet
Kurophold og vandreture i Slovakiet - en overset perle
Rejsetips indsendt af:
Krista Kajberg
Tranbjerg, 8310
16. feb. 2010

Kurophold og vandreture i Slovakiet - en overset perle

Slovakiet er efter min mening en overset perle i midten af Europa. Det er nemt at komme til, billigt og naturskønt!

Med fly til Bratislava

Vi fløj fra Kastrup direkte til hovedstaden i Slovakiet, Bratislava. Billetterne var billige - vist nok med flyselskabet Skyeurope.
På et par timer var vi i Bratislava - en sammensat by med en charmerende gammel bykerne men også nyere betonhøjhuse-kvarterer der tydeligt minder en om østblok-tiden.
Byen ligger ved en stor flod, hvor der også er mulighed for hurtigfærgeture til fx Wien. Der er et flot gammelt slot og smukke bygninger at se på. Også mange restauranter, cafeer og værtshuse med levende musik.
Vi boede på bed and breakfast i udkanten af byen på en bakke med udsigt ned over byen - smukt!

Togrejse gennem landet

Efter nogle dage i Bratislava rejste vi videre med tog til Piestany, en gammel kurby, ca. 1-2 timer fra Bratislava.
Det er en mindre by, men som ligger utroligt flot. Der er et gammelt kursted på en ø i en flod i byen, her kan man få mange dejlige bade, massager, og andre behandlinger til rimelige priser. Parken rundt om er skøn og der er god mad at købe mange steder.
Rundt i omegnen ligger mange små gamle byer og middelalderslotte på nærmest hver en bjergskråning, som ofte har museer eller åbent for turister nu.
Naturen er smuk med bløde bakker/ bjerge, floder, og grønt.
Efter Piestany tog vi toget videre nordvestpå op til Tatra bjergene. Togturen var fantastisk flot! Og det var selvfølgelig et gammeldags tog med spisevogn og gardiner, så charmen var helt i top :-) Billetprisen var bestemt også rimeligt, trods vi rejste på 1. klasse

Tatra bjergene

Efter ca en halv dagsrejse i tog kom vi til Tatra bjergene, hvor vi boede på pensionat i de høje Tatrabjerge.
Bjergene består af de lave og de høje. De lave er gode til vandreture, de høje kan man stå på ski i om vinteren og man kan dyrke bjergbestigning eller blot tage lifte op til forskellige udsigtspunkter. Utroligt smukt!
Der kørte en lille jernbane/ sporvogn mellem en række småbyer, der lå på en perlerække i bjergene, den brugte vi meget. Vi så også en flot drypstenshule.
Det var ikke særlig turistet i den periode vi var der - ca. marts/april for 3 år siden - der var flest polakker, da det ligger tæt ved den polsk/ slovakiske grænse.

Alt i alt en meget dejlig tur med forskellige varierede dele, der varmt kan anbefales! Vi brugte ialt ca. 10 dage og rejsen kostede os kun ca. 5.000 kroner pr. person alt inklusiv (fly, tog, overnatninger, entreer, mad, drikkevarer, lommepenge).

Kommentarer til rejsetips om Slovakiet

Rart at høre om noget andet.

27/03 2010 Jannie Sørensen
De andre steder Thailand, USA, New Zealand m.m. ja man har jo hørt det meste
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/udflugt-paa-mallorca.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.