Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Slovenien

Slovnien byder på mange spændende seværdigheder, en smuk natur og charmerende, autentiske byer - oplev f.eks. den hyggelige hovedstad Ljubljana og  den pragtfuldt beliggende by Bled, der har udsigt over en kirke på en lille ø i den bjergsø, byen ligger ud til.

Slovenien – lille land med store oplevelser

Slovenien er utrolig grøn og frodig
Rejser du til Slovenien, kommer du til en sand drømmedestination. Slovenien er kun halvt så stort som Danmark, så alt er inden for kort rækkevidde. Trods sin størrelse er Slovenien omgivet af både Italien, Østrig, Ungarn, Kroatien og Adriaterhavet, hvilket har sat sit præg på landet. Slovenien er dækket af frodige grønne skove, dale og vinmarker, som de imponerende bjergkæder spejder ud over.

Seværdighederne er nærmest strøget ud over hele landet og står nærmest i kø for at fange din opmærksomhed.

Det samme gælder for alle de aktiviteter, du kan kaste dig ud i. Der er alt fra vandring, riverrafting, kajak, mountainbike, rideture, dykning, hulevandring, ski og meget mere. Alt dette bliver krydret med en super hyggelig hovedstad, Ljubljana, med et væld at kulturelle begivenheder, der strækker sig over hele året. Slovenien lever endnu en forholdsvis anonym tilværelse som turistdestination, i forhold til sine naboer. Det kan ikke vare længe før det ændre sig, så hvorfor vente med at rejse dertil?

Ljubljana – en miniudgave af Prag

Sloveniens hovedstad, Ljubljana
Når du rejser til Slovenien, burde du afsætte en dag eller to til hovedstaden, Ljubljana, Det er en smuk og let overskuelig hovedstad, hvor du kan nå de fleste seværdigheder til fods. Den gamle bydel er højdepunktet med de skæve brostensbelagte gader, flere seværdigheder, sjove butikker og utallige cafeer og restauranter, hvor du kan sidde uden for og nyde en god frokost. Det populære torv, Prešernov Trg, er et godt sted at starte. Det er en farverig smeltedigel af ung som ældre, lokale og turister, kærestepar, punkere og gademusikanter.

Hvis du derfra fortsætter over broen, Tromostovje, står du i den gamle bydel. Besøg evt. et af markederne, hvor du måske finder en lille souvenir. Derefter kan du tage turen op til borgen. Der får du en skøn udsigt over Ljubljana med bjergene i baggrunden. Hele året byder Ljubljana på et stort udvalg af koncerter, film, festivaler, danseopvisninger og markeder. Ljubljana er også et rigtigt godt udgangspunkt for din rejse til Slovenien, da hovedstaden ligger midt i landet og tæt på det hele meste.
Læs mere om Ljubljana her
 

Predjama slottet – kun ét af mange i Slovenien

Tæt på Postojna, syd for Ljubljana, kan du opleve ét af Sloveniens mange smukke slotte. Predjama slottet byder på en af de mest dramatiske beliggenheder. Halvvejs oppe en klippevæg ligger slottet i en klippeåbning. Der er et lille museum og en hule under slottet, du kan besøge.

Bled – som et maleri i alle regnbuens farver

Omgivelserne omkring Bled i Slovenien
Synet der møder dig, når du rejser til Bled i Slovenien, er som et levende maleri i de varmeste farver. Du bliver overvældet af en pragtfuld blågrøn sø, med en smuk kirke placeret på en lille ø og et middelalderslot der klamre sig til en klippekant og skæver ud over området. Billedet fuldendes af de majestætiske bjerge i baggrunden.

Du kan vandre de 6 km rundt om hele søen, så du kan nyde synet fra alle vinkler. Undervejs kommer du forbi slottet. Det er bestemt et besøg værd. Ud over en imponerende udsigt, huser det også et museum, der fortæller områdets historie fra bronzetiden til det 19. århundrede. Du kan også pakke en frokostkurv og tage en lille gondol eller leje en robåd og finde ud til den lille ø.

Der er masser af aktiviteter i området. Du kan prøve kræfter med vandreture, rafting, mountainbike, golf, rundvisninger i bjerghuler og ski i vintermånederne. Har du taget vandrestøvlerne med, er toppen af Sloveniens højeste bjerg, Triglav på 2864 meter, en mulighed. Du kan selvfølgelig også vælge at slappe af og nyde omgivelserne fra en af de mange restauranter og cafeer.

Piran – kystens lille perle

Slovenuiens smukke kystby, Piran
Slovenien kystlinje er klemt inde mellem Italien og Kroatien og strækker sig kun over ca. 50 km. En rejse dertil byder alligevel på overraskende mange oplevelser. Favoritten over alle er uden tvivl den lille billedskønne kystby, Piran. Den gamle middelalderby ligger som om den er presset helt ud på spidsen af klippehalvøen, der er omgivet af Adriaterhavet.

Byen emmer af atmosfære og en sand perle af venetiansk arkitektur. Gaderne er smalle og i sommermånederne kan der blive lidt trængt, men det kan du undgå, hvis du kommer tidligt om morgenen. På toppen af Pirans højeste punkt, ligger Skt. George kirken. Fra klokketårnet har du en enestående udsigt over byen og havnen.

Portorož – i vandets tegn

Portorož i Slovenien
Rejser du til Slovenien for at dase lidt ved en strand, skal du bare 5 km syd for Piran. Der ligger feriebyen Portorož med Sloveniens bedste strande. Det er et veludbygget område med alle faciliteter for rejsende. Det meste er koncentreret langs hovedgaden Obala. Der ligger hoteller, restauranter, cafeer, barer, natklubber og forretninger på en lang stribe. Du har også flere vandsportsaktiviteter at vælge mellem og kan komme på forskellige bådudflugter.

En sportsglad nation med utallige aktiviteter

Tag på aktiv ferie i Slovenien
Slovenien har de perfekte rammer for en masse forskellige aktiviteter. Det benytter slovenerne sig af i stor stil. Ski om vinteren og vandrig om sommeren. Er du ude på en vandretur i bjergene, møder du mindst lige så mange lokale som turister på ruten.

Ture på mountainbike bliver også mere og mere populær. Da Slovenien ikke er større, kan du sagtens komme vidt omkring og opleve landet i et behageligt tempo, så du kan nå at fordøje de mange indtryk. Er du ikke tryg ved en ”jernhest”, kan du skifte den ud med en rigtig hest. Ridning er utroligt udbredt i Slovenien. Rafting- og kajakture er andre muligheder, hvor adrenalinet kommer i kog. Hvis det ikke er nok for dig, kan du prøve paraglidning omkring Bovec og Bohinj.

 

Bjerghuler – en oplevelse ud over det sædvanlige

Slovenien er kendt for de mange bjerghuler, der er strøget ud over hele landet. Når du rejse rundt i Slovenien, kan du ikke undgå at komme forbi en af dem. Det er en oplevelse at være vidne til et af naturens underværker. Du har omkring 25 huler at vælge mellem, hvor nogle af de populæreste er Postonja, Škocjan og Križna. Sørg nu for at have nogle gode sko og varmt tøj med, da flere af turene strækker sig over nogle timer.

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Slovenien

Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.