Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Ljubljana

Mange kalder Ljubljana for en miniudgave af Prag. Og det kan der være noget om. Den gamle bydel i Ljublana er således højdepunktet med de smalle gader, seværdigheder, små trendy butikker og et hav af caféer og restauranter, der kappes om at byde dig indenfor. På det levende Prešernov Trg samles de lokale, gademusikanterne og turisterne. Besøg det lille marked nær torvet, hvor du måske finder en lille souvenir, når du rejser til Ljublana. Derefter kan du passende vandre op til borgen. Her får du et godt overblik over Ljubljana og bjergene i baggrunden. Du kan finde utallige kulturelle begivenheder uanset hvornår, du rejser til Ljubljana. Hele året er der et stort udvalg af koncerter, film, festivaler, danseforestillinger og markeder. Ljublana afholder også sit eget maratonløb.

Ljubljana – Sloveniens svar på Prag

Udsigt ud over Ljublana

Den gamle bydel i Ljublana - et tæppe af røde tage

På din  rejse til Ljubljana, skal du hovedsageligt koncentrere dig om den skønne gamle bydel. Du kan passende bruge det levende torv, Prešernov Trg, som udgangspunkt. Hvis du derefter krydser broen, Tromostovje, står du i den gamle bydel. Fortsætter du til venstre, kommer du til et åbent marked, hvor ældre mænd og kvinder sælger hjemmelavet oste, skovbær og andre lokale herligheder. Langs floden ligger den smukke markedsbygning (Plečnikov Arkada) og ikke langt derfra Skt. Nikolaus kirken (Stolnica) med to tårne.
 

Udsigt over Ljublana

Vil du have overblikket over Ljubljana, ligger der en lille sti tæt på kirken, som fører dig op til borgen (Ljubljanski Grad), hvor du kan tage trapperne det sidste stykke til toppen af tårnet. Et tæppe af røde tage i den gamle bydel dominerer udsigten med imponerende bjerge i baggrunden. Når du har set borgen, kan du lade tilfældighederne råde og bare slentre rundt i de små charmerende gader.
 

På tur langs floden

Når du rejser til Ljublana skal du også sørge for at gå en tur langs floden (Ljubljanica) og krydse broerne, så du kan se de flotte facader på begge sider. Du vil uden tvivl også ramme bytorvet og det gamle torv (Mestini Trg og Stari Trg). Caféer og restauranter ligger på rad og række, så der er aldrig langt, hvis du trænger til at hvile fødderne og måske få lidt at spise og drikke. Rejser du til Ljubljana for at shoppe, er det også i den gamle bydel, du finder de sjove små butikker.
Tag en frokostpause i Ljublana

Det moderne Ljubljana

Vest for floden Ljubljanica ligger Ljubljanas mere moderne kvarter med regeringsbygninger, museer, biografer, et shoppingcenter og en dejlig stor grøn oase. Omkring torvet (Trg Republike) finder du nogle af de største og mest interessante museer, når du rejser til Ljublana. Her er fx Nationalmuseet, 2 kunstmuseer og endelig Kultur- og Konferencecenteret, Cankarjev Dom. Ingen af bygningerne er arkitektoniske perler, men det er indholdet, der tæller. Er du interesseret i Ljubljanas historie, bør du også besøge Ljubljanas Bymuseum. Længere mod vest kommer du til Tivoli Park, som er et hit, hvis du rejser til Ljublana med børn. Her ligger nemlig en grøn oase med legeplads, minigolf, en svømmehal og meget mere. Den tidligere palæbygning huser nu Museet for international grafisk kunst.

 

Shopping i Ljublana

Som tidligere nævnt er det i de gamle gader, du finder de sjove små butikker og markeder, når du rejser til Ljublana. Ønsker du også at slå dig løs i mere moderne forretninger, hvor alt er samlet under ét tag, skal du finde ud til BTC City. Det store shoppingcenter ligger ca. 3 km nordøst for centrum. Du kan vælge at gå eller finde en lokal bus dertil, når du rejser til Ljublana i Slovenien.
Byen Bled ligger ved en fantastisk smuk bjergsø

Ljubljana – du er tæt på det meste

Slovenien er et lille land, faktisk kun halvt så stort som Danmark. Da Ljubljana stort set ligger midt i Slovenien, er du forholdsvis tæt på det meste, når du rejser hertil. På en dagsudflugt kan du fx besøge en af de mange huler/grotter, som Slovenien er så kendt for. Postonja hulerne er nogle af de populæreste, som ikke ligger langt fra Ljubljana. Ud over Postonja hulerne bør du også sætte en dag af til Bled.

Den lille by ligger ca. 1 times kørsel med bus eller tog fra Ljubljana. Mere idylliske omgivelser finder du næppe andre steder i Slovenien. Byen ligger ved en fantastisk smuk bjergsø, med en lille ø i midten og omgivet af stolte bjerge. Borgen, Bled, ligger dramatisk tæt på en klippekant og spejder ud over området. Bled kan hurtigt blive en af de største oplevelser, når du rejser til Ljubljana.

Leder du efter mere om rejser til Ljubljana?

Fly til Ljubljana - Søg bedste priser på Ljubljana flybilletter.
Hoteller i Ljubljana - Søg blandt mange af gode centrale hoteller i Ljubljana.
Billeje i Ljubljana - så står bilen klar, fx når du lander i lufthavnen.
Ljubljana rejsetips - læs andre rejsendes tips og anbefalinger til byen.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/alberta/shopping/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.