Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Andalusien

 • Andalusiens hvide landsbyer

  (Bedømt af 60 personer)
  Det kan være svært at forstå. Men de hvidvaskede landsbyer, pueblo blancos, få kilometer bag Costa del Sol er faktisk ikke overrendte - tværtimod. De er blændende arkitektoniske perler i overvældende bjerglandskaber.
  Se hele rejsetippet
 • Rundrejse i Andalusien

  (Bedømt af 3 personer)
  22.03.12: Ulla Gehrt
  Vi legede en bil og kørte fra Sevilla, hvor vi havde set den flotte katedral, gået ned af den hyggelige gågade og langs floden.
  Se hele rejsetippet
 • En andalusisk odyssé - en rundrejse i Sydspanien

  (Bedømt af 16 personer)
  Andalusien er en region i Sydspanien, der hvert år besøges af mange tusinde turister fra Danmark og det øvrige norden.

  For de fleste rejsende er Andalusien et oplagt sted at tage på ferie hvis man vil slippe for den hjemlige vinterkulde, men man gør sig selv en bjørnetjeneste ved kun at ligge ved stranden, for Andalusien har en rig kultur, som den rejsende bestemt ikke bør snyde sig selv for at opleve.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Andalusien

Rejsetips af samme forfatter

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • En persisk love story

  (Bedømt af 13 personer)
  Som ganske almindelige, forlystelsessyge danskere har vi fire tidligere Interrail-bumser rejst i alverdens riger og lande for at suge til os af smags- og synsindtryk, været behørigt imponerede, nydt det meste.
  Se hele rejsetippet
1001 i Andalusien
Rejsetips indsendt af:
Gentofte
25. juli 2014

1001 i Andalusien

Spaniens sydligste provins rummer en perlerække af skønne oplevelser for alle sanser: Gudesmukke byer og dramatiske fæstninger, eminente museer, udfordrende vandring, mad og vin i verdensklasse, lækre strande med solgaranti, fornuftige priser på alt ...
Og en vidunderligt afslappet kultur, som vi danskere burde lære af.
Klassisk andalusisk bar, som frister med lidt af hvert
Klassisk andalusisk bar, som frister med lidt af hvert

Nemt & billigt

I god tid bookede vi flybilletter til Malaga, forudbestilte en bil og fandt tre hyggelige, rene og genialt beliggende dobbeltværelser. Morgenmaden kan man altid købe på tapasbaren lige om hjørnet: Verdens bedste kaffe (prøv cortado!), et glas friskpresset juice og en tostada con queso y jamon (spansk toast med god ost & tørret skinke). Og så starter eventyret...
Den 800 år gamle mauriske borg, Alhambra, er et must-see
Den 800 år gamle mauriske borg, Alhambra, er et must-see

Granada & Sierra Nevada

Helt op til 1500-tallet dominerede maurerne (muslimske arabere) det sydlige Spanien, og deres efterladte bygningsværker og hammamer giver de store, gamle byer en særlig 1001 nat-stemning.
Ingen visit i Granada uden et besøg i det verdensberømte fæstningsværk og palads Alhambra. De dramatisk truende mure og tårne udstråler en fjendtlighed, som på magisk vis forsvinder, når man træder ind i de overdådige gemakker med forfinede udskæringer & mosaikker, nøglehulsformede porte og raffineret vandkølede haver. Sæt mindst et par timer af til at nyde selve Alhambra og det svale haveanlæg Generalife. Book billetter hjemmefra via nettet og spar halve timer i de lange køer udenfor.
Dans foran Granadas katedral lørdag aften
Dans foran Granadas katedral lørdag aften

Granada er en pragtfuld by, hvor dagene hurtigt får ben at gå på. Der er mange forskellige kvarterer med hver sit særpræg, eksorbitante kirker overalt, ikke mindst katedralen, som lørdag aften lægger forplads til dans og musik for både yngre og ældre medborgere. På de mange slentreture rundt i gaderne kan det varmt anbefales at snuppe en kold øl eller sangria - hvilket uværgerligt ledsages af gratis tapas. Et sted fik vi husets hjemmelavede fiskeboller, et andet sted en lille ret med krydret svinekød, andre gange er det en tallerken oliven eller ristede mandler. Gør som de lokale: Snup en lille hapser sidst på eftermiddagen og vent med at gå ud at spise til ved 22-tiden, hvor temperaturerne igen er menneskelige.
1 times kørsel fra Granada ligger Sierra Nevada-bjergene og Alpujarras-dalene, som indbyder til flotte, mere eller mindre udfordrende vandreture af varierende længde. Køb mad og vand i nærmeste by og trav glad ud på de klippefyldte stier.
Endnu et must-see: Mezquitaen i Cordoba
Endnu et must-see: Mezquitaen i Cordoba

Cordoba er hot!

Det var 44 grader i skyggen, da vi ramte Cordoba først i juli. Tingene går lidt langsommere i varmen, men bare rolig - med masser af vand overlever du sagtens.
Cordoba er en utroligt attraktiv by med lave huse og et mylder af turister, der alle sammen kommer for at se Mezquitaen, den usandsynligt smukke og fuldkommen velbevarede moske fra 700-tallet. Beklageligvis behagede det katolikkerne at plante en overdådig katedral lige midt i det hele, da de smed muslimerne på porten. Det giver en vis stilforvirring.
Tip: Der er gratis entre kl. 8.30-9.30 om morgenen, hvor der samtidig er færre mennesker og lavere temperaturer.
Sevilla er en blændende smuk og uhyre festlig by
Sevilla er en blændende smuk og uhyre festlig by

Sevilla for øje & sjæl

Andalusiens flamboyante hovedstad må være en af verdens mest imponerende byer. Lige meget hvor blikket rettes hen, møder det fantastiske paladser og himmelstræbende kirker. Katedralen med det tilhørende kæmpetårn, Giralda, er vitterlig så monsterstor og flot, at det er et af klodens største katolske bygningsværker.
Et besøg ude ved det gigantiske, buede palads ved Plaza Espana er også et must. Men ellers skal Sevilla bare spises og drikkes i form af tapas og skønne, solmodne vine. Overalt spilles der flammende temperamentsfuld guitarmusik - ikke for ingenting er byen kendt for sin livfulde flamenco.
Snup en iskold gazpacho før Picasso - her med basilikumis og kirsebær!
Snup en iskold gazpacho før Picasso - her med basilikumis og kirsebær!

Malaga & Picasso

Malagas historiske centrum er fuldt på højde med de 3 hovedbyer. Brede, palmeflankerede boulevarder, svale lyse stræder - og igen en overdådighed af mauriske mindesmærker.
Entre til Alcazaba (Alhambra light!) er gratis søndag efter kl. 14. Til gengæld koster det €8 at besøge Picasso-museet, og det er et must! 8 årtiers kunstværker af den fabelagtige spanier, der stammer fra Malaga, er samlet i de lyse, velproportionerede sale. Man trisser rundt med åben mund og polypper og undres over mandens mangesidede geni. Alskens farver, former og materialer jonglerede han med somm den naturligste ting i verden. Kvindebrystet er nok hans foretrukne motiv, og når man ser filmklippene med den gamle charmetrold, forstår man snildt, at han kunne lokke trusserne af snesevis af smukke kvinder selv i en høj alder.
Katedralen er også et besøg værd. Den er mindre svulstig og mere indtrængende åndelig end de store skrumler i Sevilla og Granada. Vi så gamle koner bekende deres indbildte synder og en ung mand, der kastede sig på knæ foran en livagtig Jomfru Maria, mens han gentagne gange slog korsets tegn for sig.
Fuengirola - lejlighed med udsigt
Fuengirola - lejlighed med udsigt

Strand, klipper og biler

Vi havde lejet en lejlighed en god uge i Fuengirola, der er en af de mange byer på den overrendte Costa del Sol. Her kunne vi selv tilberede lækker, billig fisk fra det store Carrefour-supermarked (pighvar, muslinger, blæksprutter, kæmperejer, tun…) - efter det obligatoriske strandbesøg kl. 17-19.30 sammen med alle de spanske familier med deres skønne leben og spraglede strandparasoller. På det tidspunkt bliver man flot brun uden hverken sved eller solcreme.
El Forcal - homemade by Mother Nature
El Forcal - homemade by Mother Nature

Dagene brugte vi på afstikkere i området. En dag kørte vi til El Forcal de Antequera, et område med nogle helt usandsynlige klippeformationer, der mest af alt ligner en fransk mille feuilles-kage. De udsyrede former skyldes, at havet havde sin bund her for 150 millioner år siden.
Bjergbyen Ronda balancerer på randen af en 100 meter dyb kløft
Bjergbyen Ronda balancerer på randen af en 100 meter dyb kløft

En anden dag kørte vi til Ronda, en dramatisk bjergby, der breder sig over en 100 meter dyb afgrund. Den fidus er der mange andre turister, der også har gennemskuet, så efter et par timer kørte vi videre til pittoreske Montejague - og endte med at snuppe en overnatning på det lækre, engelskejede hotel Molino del Santo i Estacion Benaojan, hvor jeg også tilbragte nogle mindeværdige nætter for 25 år siden under en interrail. Da det engelske værtspar hørte den historie, fik vi straks tilbudt et stort deluxe-værelse med 3-retters aftensmenu (suveræn gastronomi!) og stor morgenbuffet til halv pris. Hotellet med den store pool og en intim, lille have er en overraskende oase midt i de forrevne bjerge.
Velhaverparadiset Puerto Banus fra vandsiden
Velhaverparadiset Puerto Banus fra vandsiden

Er tiden til det, så slå et smut ud omkring Puerto Banus, som er Solkystens Saint Tropez. De enorme yachter med ensklædte besætningsmedlemmer ligger skulder ved skulder i den lille havn, men især imponerer bilparken på den smalle havnefront. På under en time så vi en Maclaren, to Aston Martin, fire Ferrari og mindst 15 Bentley.
Sjovt at opleve - og dejligt at forlade igen til fordel for vores bette hybel på en klippetop bag Fuengirola by, hvor en håndfuld friskpillede langostinos med en klat hjemmerørt hvidløgsmayo og en iskold San Miguel gør meget mere for humøret end en række blankpolerede kølergriller.

Kommentarer til rejsetippet om Andalusien

"Lige det vi skulle bruge"

27/01 2015 Anne-Lise
Flot beskrevet rejsetips dem vil vi glæde os til gøre brug af.
Skal 12 dage afsted til Andalusien midt april og glæder os til de spanske glæder og oplevelser. Har lejet bil, booket hoteller og jeres rejsetip vil vi med stor glæde benytte os af. Alhambra skal dog også besøges når vi nu er så tæt på.

Gracias :)

12/12 2014 Katharina Fischer
Skøøøn og levende beskrivelse inden jeg tager hul på mit andalusiske eventyr! Tak / Gracias fra Kat

Kære Charlotte

Tak for de venlige ord (ja, tag afsted til Andalusien med det samme!) - og dine gode hensigter. Desværre er FDM Travels karakterfunktion lidt svær at bruge, da den kræver, at du på forhånd stiller cursoren præcist på det rigtige antal stjerner. Flere af mine venner har lavet samme fejl ved tidligere indlæg. Øv. Prøver igenigen at tage sagen op med FDM Travels webfolk... Hasta la vista (c;

Der vil jeg hen

11/08 2014 Charlie
Ihh hvor får jeg lyst til sådan en tur til sydspanien. Dejlig og anvendelig beskrivelse som jeg vil gi 5 stjerner :-) men det koksede og jeg fik kun lov til at gi to :-/
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Andalusien

Hoteller i Andalusien
Rejser til Andalusien
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.