Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Andalusien

Andalusien, Spaniens sydligste region, er berømmet for sine gyldne sandstrande og fantastiske kystbyer, og det er med rette. Men i denne solrige region har arabiske drømme i århundreder flettet fingre med sydeuropæisk charme og skabt en kulturel og historisk mosaik uden sidestykke. Mauriske paladser, perlehvide bjerglandsbyer og Middelhavets turkise nuancer sætter derfor en unik scene for en fantastisk bilferie for hele familien.

I sommermånederne er Andalusiens kyst et af de varmeste områder i Europa, så hvis I ønsker at opleve mere end at dase på stranden, er foråret og efteråret mere behagelige rejsemåneder. Fra det øjeblik I henter lejebilen i Malagas lufthavn og starter jeres kør-selv-ferie igennem det varierede landskab, venter der passioneret flamenco, smagfuld tapas og bjergtagende natur. Andalusien kan ikke andet end at tage vejret fra jer

Perlehvide bjerglandsbyer og gyldne sandstrande


Andalusiens kulturbyer

Uanset hvor I befinder jer i Andalusien, emmer det af historie og lokalkolorit. Regionen kan bryste sig af et imponerende antal UNESCO-beskyttede byer og seværdigheder, og på en kør-selv-rejse har I mulighed for at kombinere badeferien med spektakulære kulturoplevelser.
 

Málaga

Málaga er et kulturelt mekka af arkitektur, kunst og spanske toner. Bysbarnet Pablo Picasso har sat sit tydelige præg på byen, men det er især sammensmeltningen af spansk, romersk og arabisk æstetik og kunst, der giver byen, og især det historiske centrum, sin charme. I Málaga kan I opleve den majestætiske katedral Manquita, det gamle borganlæg Castillo de Gibralfaro og den mauriske fæstning Alcazaba, hvis spændende historie med garanti vil fascinere fantasifulde børn.
Læs mere om Malaga

Men Málaga er også et paradis for badegæster med et stort udvalg af lækre strande. I kan fx slænge jer på de børnevenlige strande Caleta, Guadalmar og Torreguadiaro, hvor der findes masser af strandaktiviteter, finkornet sand og rullende bølger. I kan også besøge Puente Romano, der ligger smukt i en bugt nær Marbella. Her er masser af mulighed for skønne dage på stranden. 
Granada og Alhambra-paladset

Gemte perler langs kysten

Kører I langs den spektakulære kyst øst for Málaga kan I besøge nogle af de charmerende hvide byer som Torrox og Nerja, der kaldes for Europas balkon. Her finder I også den berømte drypstenshule Cueva de Nerja og flere uspolerede strande. Cala de Maro er én af de mest populære strande i Spanien, og ikke langt derfra ligger La Caleta de Maro, der er mindre besøgt, men mindst ligeså skøn. I kan også gå på jagt efter den godt gemte og svært tilgængelige Las Calas del Pino, hvor der venter jer et lille stykke af paradis.
 

Granada

Granada er en by med mange ansigter. Forvilder I jer rundt i gaderne, vil I opleve den store variation af dufte, stemninger og kulturer. I Albayzín, et UNESCO-beskyttede netværk af smågader, summer det af mellemøstlig stemninger, og kvarteret Realejo emmer af sydeuropæisk charme. Paladset Alhambra repræsenterer det ypperste inden for spansk-islamisk kunst og er et lille paradis med den rislende lyd fra de fliseklædte bassiner, springvand og kanaler.
Gadeliv i centrum af Sevilla

Sevilla

De snævre labyrintiske gader i Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz, lokker med sjove småbutikker. Men byen tæller også flere af Andalusiens kulturelle skatte såsom Alcázar paladset, Spaniens største katedral og Giralda-tårnet. Ægte folkelige stemning finder I i kvartererne Triana og La Macarena. I bør også tage på uhøjtidelig tapas-crawling, og her i den uofficielle flamenco-hovedstad er det oplagt at overvære den passionerede spanske dans, der opføres mange steder i byen.
 

Cordoba

Cordoba er en smuk sammensmeltning af fortid og nutid og et produkt af de mange kulturer, der igennem tiden har reageret i regionen. Dette symboliseres f.eks. af den UNESCO-beskyttede Moské-katedral La Mezquita, hvor der er bygget en katedral midt inde i den imponerende moské. I bør også forvilde jer ud i både det jødiske og det muslimske kvarter, der er et virvar af små hyggelige og stemningsfulde gader.

I nærheden af Cordoba blandt olivenlunde og bølgende kornmarker, kan I opleve de to arkitektoniske juveler Baeza og Úbeda. Begge byerne er UNESCO-beskyttede og gemmer på en stor samling historiske bygninger og elegante renæssancepaladser og -kirker.   
 

Kør-selv-eventyr på De hvide landsbyers rute

Smølfebyen Júzcar - en sjov overraskelse på vejen
Start lejebilen og kør ad De Hvide Landsbyers Rute, La Ruta de los Pueblos Blancos, hvor I kan opleve de traditionelle andalusiske landsbyer, der ligger drysset ud over bjerglandskabet. Ruten, der er markeret med skilte, går på kryds og tværs af de omkring 30 små hvide byer, og er ideel til spontane kør-selv-oplevelser.
 

Ronda

Ronda er en spektakulær oplevelse som den klynger sig til klippefremspringet ved den 100 meter dybe kløft. Den majestætiske bro Puenta Nuevos massive søjler sørger for sikker passage over kløften og en mageløs udsigt. Byen er med sine gamle tyrkiske bade, fine bygninger og den berømte tyrefægtningsarena en vidunderlig oplevelse.
 

Setenil og Zahara de la Sierra

Husene i Sentenil ligger faretruende tæt på klippekanten over Rio Trejo og er flere steder bygget ind i klippefremspringet. Zahara de la Sierra troner over den turkisgrønne sø med ruinerne af en maurisk borg som kronen på værket.
 

Smølfebyen Júzcar

Et kuriosum på vejen er byen Júzcar, der i 2011 blev forvandlet til en smølfeby i forbindelse med premieren på Smølferne 3D. Det, der plejede at være skinnende hvide bygninger er i dag en smølfeblå attraktion med sjove smølfetegninger og figurer. Det er især et sjovt stop, hvis I har børn med på kør-selv-ferien. 
 

Middelhavskysten

Badebyen Motril i baggrunden

Ægte strandferie på Costa del Sol

Costa del Sol, den solrige kyst, er et ideelt sted, hvis jeres kør-selv-ferie i Andalusien skal kombineres med børnevenlige strande og familieaktiviteter. Marbella, Fuengirola og Torremolinos er de tre mest berømte badebyer. Her findes alt, hvad en solhungrende familie kan ønske sig. Ud over børnevenlige strande tilbyder de et imponerende udvalg af sportsaktiviteter som golf, tennis, ridning og vandsport. Byen Estepona har derimod bevaret den lokale andalusiske stemning, så her kan I nyde hyggelige aftner i de stenbelagte gader med hvidkalkede huse og appelsintræer.  I en skøn lille vig uden for byen finder I den stemningsfulde, solkyssede strand El Christo, men I kan også besøge den populære El Rada midt i byen, hvor I kan dase i solen i børnevenlige omgivelser. Læs mere om Costa del Sol
 

Costa Tropical

Costa Tropical er et spændende sted, hvis I vil opleve det mere ukendte og fredelige Andalusien, men stadig nyde kystens fantastiske strande. Costa Tropical strækker sig fra den historisk interessante by Almuñécar i vest til La Rábita i øst. Her er bjergrig natur og smukke sandstrande flankeret af det turkise Middelhav og et mylder af små charmerende byer. I Salobreña, der ligger hvidkalket og smuk for foden af et højdedrag, kan I opleve en spændende maurisk borg, og vagttårnet i Castell de Ferro sætter sørøverfantasier i gang. Byen Motril er derimod en populær badeby med lækre strande og turistfaciliteter.
 
Gibraltar er kendt for sine vilde Berberaber

Gibraltar

Gibraltar, den gamle engelske kronkoloni, ligger strategisk på grænsen til Afrika og har derfor en spændende multikulturel historie. Halvøen er domineret af en imponerende 426 meter høj klippe, der har skaffet Gibraltar tilnavnet The Rock. Her kan I opleve et imponerende vista over Europa og Afrika og besøge den sagnomspundne grotte, St. Michael.

Gibraltar er kendt for sine vilde berberaber, men det favorable middelhavsklima tiltrækker også mange sjældne fuglearter samt delfiner, hvaler og skildpadder. Gibraltars fascinerende flora og fauna kan opleves i Alameda Gardens Wildlife Park eller i Upper Rock Nature Reserve.
 

Andalusien for børn og aktive sjæle

Caminito del Rey - en spændende tur
Andalusien er en spændende destination, hvis I ønsker at krydre jeres bilferie med aktive familieudflugter. Især kystområderne tilbyder et stort udvalg af temaparker, zoologiske haver og vandland, der kan tilfredsstille familiens yngre medlemmer. Middelhavet indbyder til vandsport og bjergene lokker med sjove cykel- ride eller vandreture.

I nærheden af byen El Chorro finder I det imponerende naturreservat El Desfiladero de los Gaitanes med kløfter og turkisblå floder. Her kan I prøve kræfter med Caminito del Rey, en træbro, der hænger langs klippevæggen, der er en spændende oplevelse for både børn og voksne. Start lejebilen og tag afsted på eventyr.
 

Europas Køkkenhave

Tapas er indbegrebet af Andalusien
Ligesom resten af Andalusien, bærer deres køkken præg af de mange forskellige kulturer, der har hersket i regionen. Derfor er udvalget varieret og byder på fisk og skaldyr ved kysten, kraftfulde stuvninger i bjergene og honning og nødder i desserterne. Andalusien er kendt som Europas køkkenhave og her findes et overflødighedshorn af olivenlunde, appelsin-, citron- og avokadotræer, som solens stråler giver smag og kraft.

Tapas er dog indbegrebet af Andalusien. Indtag de lækre lokale specialiteter som den verdensberømte jabugo-skinke på én af de savsmuldsbelagte barer, hvor skinken hænger fra bjælkeloftet og nye relationer skabes over et glas af den lokale hedvin eller sherry fra Jerez. Mange steder får I gratis tapas, når I bestiller en drink. Velbekomme.
 
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/den-franske-riviera/koer-selv-ferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.