Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Barcelona

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggetur til Barcelona

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.14: Kaj Steen Larsen
  Barcelona er ideel som en kortere men hyggelig rejse...

  Der er mange hyggelige hoteller enten med værelser eller små lejligheder, som på hver sin måde giver frihed & muligheder.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  09.09.13: Frank
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Barcelona

Rejsetips af samme forfatter

3 tips til Barcelona
Rejsetips indsendt af:
Hørsholm
4. feb. 2012

3 tips til Barcelona

Vi var ikke de eneste turister i Barcelona, der den første weekend i september, det var helt sikkert. Men holder man sig fra Ramblaen, Placa Reial og de øvrige turistmagneter føles det ikke overvældende – og så slipper man også for at skulle opleve alle de taske- og lommetyverier de turistede områder i Cataloniens hovedstad i den grad er plaget af.
Sensommeren er derudover et perfekt tidspunkt at opleve Barcelona i. Det er varmt, ja ja, men ikke så steghedt som i august. For selvom der er et glimrende metrosystem i Barcelona, ja så kommer man ud at trave. Det skal man, når man er på storbyferie.

Vi havde aldrig været i Spanien før, men landet og byen overraskede mig positivt udover alle grænser.

Jeg har samlet tre overordnede tips til Barcelona – tre bydele som måske får lidt mindre kærlighed end den gotiske bydel og stranden. God tur
Tip 1: Eixample

Tip 1: Eixample

Vi, min hustru og jeg, havde besluttet os for at gå direkte efter et hotel med pool på taget. Det fik vi med AC Diplomatic i Eixample-området, og det kom vi ikke til at fortryde. For os var det simpelthen perfekt, at kunne tage den på hovedet i den ret lille pool efter en lang dag i gaderne. Så kunne jeg også efterlade fruen på en liggestol, men jeg tog en runde mere.

Det var også et plus, at hotellet lå i Eixample, området lige udenfor den gamle bydel. Det er nemlig i Eixample, at man finder flest af de flotte modernista-bygninger. Både de der er tegnet af Gaudi, men også alle de andre. For slet ikke at tale om de mange gode tapas-restauranter – og la Sagrada Familia, den ufuldendte katedral.
Blomsterbutik i Eixample
Blomsterbutik i Eixample

Som besøgende i Barcelona gør man klogt i at tjekke de gode spisesteder ud hjemmefra – det er svært at gennemskue, hvad der er en god restaurant og hvad der er en turistfælde. Man gør også klogt i at væbne sig med tålmodighed. Kun de turistorienterede spisesteder serverer aftensmad allerede ved 18-19-tiden. Så sæt dig på en bar og vent – eller tag en lur. Du skal først spise efter kl. 21!
Plaza de San Pedro
Plaza de San Pedro

Tip 2: La Ribera

Den gamle gotiske bydel, Barri Gòtic, er fantastisk med sine snoede gader og selvfølgelig et besøg værd. Men endnu mere spændende og autentisk er det noget mere nedslidte, men mindst ligeså charmerende er La Ribera, lige nord for den gotiske bydel. Her bliver gaderne for alvor smalle og man får Barcelona helt ind under huden.

Husk at gå ned af Carrer de la Montcada, og forbi Picasso-museet, men giv dig derudover tid til at fare vild i gaderne og til at sætte dig ind på en af de utallige tapas-restauranter, eller drik et glas cava på et af de mange små hyggelige torve, mens de lokale beboere lever deres daglige liv. Fx under træerne på Carrer d’Allada Vermell eller ved kirken på Plaza de San Pedro, hvor du kan være heldig at opleve et bryllup som vi gjorde. Der er masser af gode steder, og der går hurtigt en hel dag i det kvarter.

Til frokost er det oplagt at vælge en menu. Det lyder fornemt, men det er det ikke. Stort set alle restauranter serverer en frokostmenu – sædvanligvis 3 retter – til en meget billig penge. Du får smagt noget du ellers ikke ville have valgt – og du får oven i købet lidt af en oplevelse ud af det. I hvert fald hvis du er på en god restaurant.
Plaza de Rius i Taulet
Plaza de Rius i Taulet

Tip 3: Gràcia

For ende af Barcelonas fashionable hovedstrøg, Passeig de Gracia, finder du bydelen Gràcia. Tidligere bare en landsby, men efter opførslen af Eixample-kvarteret hænger Gràcia og Barcelona nu fuldstændig sammen. Det er en oplagt eftermiddagstur at slentre op ad Passeig de Gracia og kigge på butikker og så spise aftensmad i Gràcia.

Gracia-området er yngre, smartere og mere råt end La Ribera, men på ingen måde så barsk som El Raval. Området er fyldt med små butikker og cafeer og på Placa del Sol er der feststemning hver aften. Mere hyggelig er måske Plaza de Rius i Taulet med den flotte obelisk eller hvad det nu for et tårn, der står midt på pladsen.

Seværdigheder
Hotelophold

Kommentarer til rejsetippet om Barcelona

Fedt med gode tips

29/12 2016 Leif H Petersen
Godt at høre om andre steder, end de sædvanlige turist-must.
Vi skal dertil i april, og ser frem til oplevelsen.

Gay Eixample

16/03 2014 Lars Hansen
Gayxample (Eixample) er også barcelonas homoområde. Der findes mange cafeer, hoteller, bare, forretninger og andre tilbud til de homo og biseksuelle.

Uformel Barcelona

23/05 2013 Jan Vilhelmsen
Dejligt at læse om de lidt mindre turistede steder i Barcelona. Samme måde som vi har oplevet Sevilla og lissabon.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Barcelona

Hoteller i Barcelona
Rejser til Barcelona
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.