Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Barcelona

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggetur til Barcelona

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.14: Kaj Steen Larsen
  Barcelona er ideel som en kortere men hyggelig rejse...

  Der er mange hyggelige hoteller enten med værelser eller små lejligheder, som på hver sin måde giver frihed & muligheder.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  09.09.13: Frank
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Barcelona

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Barcelona - den catalanske captital of cool
Rejsetips indsendt af:
København N
1. aug. 2011

Barcelona - den catalanske captital of cool

Med sin beliggenhed ud til middelhavet, et utal af solskinstimer, fantasifuld arkitektur og rig madkultur er det ikke underligt, at Barcelona hvert år tiltrækker mange turister fra hele verden.
Barcelona er i sandhed den catalanske capital of cool, for byen har et kolossalt udbud af seværdigheder, høj social tolerancetærskel, mildt klima, grønne områder og en fantastisk madkultur.

Velkommen til Barcelona.
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia

Gaudí´s fantasifulde arkitektur

Man støder på ham igen og igen.

Gaudí - den berømte spanske arkitekt, der levede fra 1852 til 1926. På trods af, at Gaudí oprindeligt blev latterliggjort for sin arkitektur er han senere blevet berømt for sin specielle stil, der kaldes catalansk modernisme.

Gaudí´s mest berømte værk er nok den endnu ufærdige kirke La Sagrada Famila. La Sagrada Familia er en kolos i sandsten og marmor, der blev bygget i slutningen af 1800-tallet og som den dag i dag er et af Barcelonas mest elskede vartegn.

Det koster ca. 15 euro pr. person at komme ind at se La Sagrada Familia, og selvom det kan virke dyrt er det alle pengene værd, for man får en oplevelse ud over det sædvanlige ved at besøge kirken.

La Sagrada Familia vil imponere selv den mest hårdføre ateist. Udefra imponerer La Sagrada Familia med sine spir og tårne, men indenfor er kirken lige så smuk som den er udefra. De indvendige dekorationer og detaljer vil enhver turist med respekt for sig selv bruge megen tid på at studere.

Som de fleste af Gaudís øvrige værker er La Sagrada Familia optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, og La Sagrada Familia er en af de mest besøgte seværdigheder i hele Spanien.


Udsigt over Barcelona fra La Sagrada Familia
Udsigt over Barcelona fra La Sagrada Familia

Udsigten over Barcelona

Når de fine arkitektoniske detaljer er gennemgået bør man ikke snyde sig selv for at tage elevatorene op i La Sagrada Familias tårne.

Det koster 2,50 euro pr. person at tage elevatoren op for at nyde udsigten over Barcelona, og det er absolut pengene værd.

Udsigten over Barcelona er intet mindre end forrygende, men har man højdeskræk vil man nok skulle genoverveje med sig selv, om man vil se udsigten over byen - for der er godt nok langt ned.

Ramblaen
Ramblaen

Slentretur på Ramblaen

Midt i Barcelona finder man en af Spaniens længste gågader - Ramblaen.

På Ramblaen er der altid et væld af turister, men mange spaniere vil også være at finde på Ramblaen fordi de er på vej ned til La Boquería, der er et enormt fødevaremarked, der ligger midt på Ramblaen.

På La Boquería finder man et væld af kvalitetsfødevarer - lige fra fisk, frugt, chokolade og brød. Priserne på mange af varerne er pebrede, men til gengæld er kvaliteten i højsædet.

På Ramblaen er der også rig mulighed for, at holde en pause, hvor dagens indtryk har mulighed for at blive fordøjet.

Sæt dig f.eks. ind på tapas-baren La Xerinola, der ligger nær Plaza Catalunya. De indbydende tapas og kopper med duftende café solo vil få dig til tro, at du for en stund er landet i himlen.

Når du har spist er du atter parat til at gå på besigtigelse blandt Barcelonas arkitektoniske vidundere.
Parc Güell med Gaudí´s karakteristiske bygninger ved indgangen
Parc Güell med Gaudí´s karakteristiske bygninger ved indgangen

Parc Güell

Parc Güell er endnu et af Gaudí´s arkitektoniske mesterværker.

Som navnet antyder er Parc Güell en gigantisk park, der ligger på en skrænt i udkanten af Barcelona.

Oprindeligt var det slet ikke meningen, at området skulle have været en park, derimod var området forudbestemt til at være beboelsesområde for Barcelonas rige indbyggere.

Heldigvis blev området til en park, som anvendes både af turister og spaniere. I Parc Güell er der mulighed for at koble af og tage sig en slentretur mens man nyder synet af Gaudí´s fantasifulde bygninger og den storslåede udsigt over Barcelona.
Mosaikker i Parc Güell
Mosaikker i Parc Güell

Mosaikker i Parc Güell

Udover Gaudí´s karakteristiske bygninger ved ingangen til Parc Güell bør man ikke snyde sig selv for at se de smukke mosaikker, som parken også byder på.

Midt i Parc Güell er anlagt en stor bænk, hvorpå der er påsat de smukkeste mosaikker jeg indtil videre har set i mit liv.

Fra denne bænk er der også en storslået udsigt ud over Barcelona og Middelhavet.
Udsigt over Barcelona fra Parc Güell
Udsigt over Barcelona fra Parc Güell

Udsigten over Barcelona fra Parc Güell

Udsigten over Barcelona fra Parc Güell er forrygende smuk.

La Sagrada Familia toner frem i horisonten, og Middelhavets blå farve i baggrunden giver enhver turist lysten til, at bosætte sig permanent i Barcelona.
Detaljer fra Parc Güell
Detaljer fra Parc Güell

Et besøg i Parc Güell er ganske gratis og giver turisten et velfortjent pusterum fra trafikken og varmen, der lægger sig som en tung dyne over Barcelona om sommeren.

Stranden La Barceloneta
Stranden La Barceloneta

En eftermiddag ved Middelhavet

Når man er i Barcelona må man ikke snyde sig selv for at bruge en eftermiddag ved Middelhavet.

Det er varmt at befinde sig i Barcelona om sommeren, og en tur til stranden er behagelig fordi det blæser lidt ved vandet, og det betyder, at klimaet er mere tempereret ved vandet end inde midt i byen.

Stranden La Barceloneta er et oplagt bud på, hvor man bør befinde sig en eftermiddag i juni.

Mennesker i alle farver og størrelser soler sig eller sopper i det lune vand.

Skulle man blive småsulten ligger der en café på stranden, hvor der laves udmærket gazpacho og fiskesuppe.

Turen til stranden vil være en behagelig adspredelse for både turister og spaniere.

Efter en uges ophold i den catalanske capital of cool skulle vi hjem til Danmark igen.

Vi var blevet mange oplevelser rigere ved at slentre rundt i Gaudí´s Barcelona, og vi lærte bestemt noget om den spanske madkultur.

Det kan anbefales, at rejse til Barcelona for at blive klogere på vores verdensarv, men en tur til Barcelona er også anbefalelsesværdig fordi Barcelona byder på et lunt middelhavsklima, en rig madkultur og et menneskesyn, hvor der er plads til forskellighed.

Du vil vende hjem til Danmark som et klogere og ændret menneske, og du vil også sagtens kunne se dig selv bo permanent i Barcelona.

Barcelona kalder under alle omstændigheder på mig med jævne mellemrum, så det er ikke sidste gang jeg har været i Barcelona!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Barcelona

Hoteller i Barcelona
Rejser til Barcelona
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forlystelsesparker/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.