Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Barcelona

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggetur til Barcelona

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.14: Kaj Steen Larsen
  Barcelona er ideel som en kortere men hyggelig rejse...

  Der er mange hyggelige hoteller enten med værelser eller små lejligheder, som på hver sin måde giver frihed & muligheder.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  09.09.13: Frank
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Barcelona

Rejsetips af samme forfatter

Barcelona - tja, hvad kan jeg sige....
Rejsetips indsendt af:
Guldbæk
27. sept. 2012

Barcelona - tja, hvad kan jeg sige....

Barcelona er moderne og historisk, skæv og traditionel, velplejet og rustik, fornuftige priser og god service, knejsende bjerge og bølgende middelhav, endeløs shopping og tapasfornøjelser.
Hele året rundt.

Den catalanske hovedstad gør det svært at begrænse sig, både når man skal skrive en lille rejseguide, eller når man fuld af forventninger indtager byen.

Barcelona egner sig til korte weekendture eller længere sommerferier. Vi har prøvet weekendturen og byttede året efter bolig i knap fjorten dage, hvor vi lærte den fransk-catalanske byttefamilie og lokalområdet El Poblenou at kende.

Med masser af tid i baglommen har vi oplevet hvordan sol, strand, historie, kunst og arkitektur smeltede sammen til en perfekt feriepakke for både børn og voksne.

Vi anbefaler romerrigets historie under jorden, den olympiske ånd på bjerget, El Borns ekstreme hygge, fantasiverdenen i Parc Güell, Port Olympics brise og det lidt oversete kvarter El Poblenou.
Lad dig fare vild i Born
Lad dig fare vild i Born

Slentre og slentre

El Born (en del af La Ribera) er skabt til slentreture uden kort. Det eneste kort, du måske får brug for, er dit visakort, da slentreturen meget sandsynligt ender med lidt shopping. Specialbutikker, der sælger tøj produceret af etablerede og up-coming designere, til utrolig rimelige priser. Måske bliver du også med magnetisk kraft trukket ind i butikken udstyret med 50’er-inventar, butikken med de mest fantastiske filtfigurer eller butikken med de mest unikke børnebukser.
"Jungletemplet” (som den blev døbt) i Parc Güell
"Jungletemplet” (som den blev døbt) i Parc Güell

Fantasien lever!

Parc Güell er vel nok ét af de mest turistede områder, men ikke uden grund. Antoni Gaudí har spredt fantasifulde værker ud over det meste af Barcelona, men den måde, hvorpå værkerne falder i ét med naturen i denne park, er efter min mening helt unik. Gennem horden af turister bliver du hevet ind i det eventyrlige univers, som parkens huse og mosaikker skaber. ”Vi skal op til jungletemplet”, som min datter havde døbt en af de jordfarvede snørklede åbne bygninger med balkoner.

Tag en madpakke med og find et fredeligt hjørne. Fortsæt derefter vandringen op til parkens højeste punkter, hvor Barcelona spreder sig for dine fødder ud til havet og byens største bygningsværker knejser tydeligt mod skyerne.
Aftentur mod Guldfisken i Port Olympic, der spejder ud over havet
Aftentur mod Guldfisken i Port Olympic, der spejder ud over havet

Port Olympics promenade

Olympiadens tilstedeværelse i Barcelona i 1992 transformerede et tidligere stort industri- og havneområde til et lækkert boligområde med lækre strande og en bred palmebesat strandpromenade.

På enhver lun aften er promenaden fyldt med løbende, skøjtende eller slentrende unge, gamle og børn, der hellere vil mærke havets friske brise end at sidde i en lille lejlighed. Når mørket falder på, bliver der stadig spillet beach volley, flettet fingre i sandet eller badet i havet.
Torre Agbar
Torre Agbar

Fra arbejdskvarter til high tech og historisk charme

El Poblenou er det gamle industri- og arbejderkvarter. Langs stranden strækker flotte high tech højhuse sig mod himlen. Men blot et par gader væk fra vandet ser man lidt tydeligere spor fra det gamle industrikvarter. Her føler man i den grad, at man er sluppet lidt væk fra turismen, der i højere grad sætter sit præg på Gòtic og El Born.

Gennem de sidste årtier har arbejderkvarteret gennemgået en gennemgribende forvandling og prydes nu blandt andet af Rambla de Poblenou, bydelens boulevard og hovedpulsåre, som strækker sig fra havet til den cigarformede kontorbygning Torre Agbar.

Rambla de Poblenou er fyldt med fine restauranter og afbrydes løbende med små cirkulære pladser, hvor de lokale sidder og drøfter verdenssituationen med hundene liggende på fødderne.

Kig op, når du går langs Rambla de Poblenou, og du ser de flotte multifarvede bygninger med støbejernsaltaner – et levn fra modernismen. På en varm dag, bør du helt sikkert sikre dig en is fra den 100 år gamle isbutik El Tio Che.
Den første men ikke sidste taske fra Demano
Den første men ikke sidste taske fra Demano

Shopping

TRASHION
Trash og fashion smelter genialt sammen i Demano. Alle tasker og punge er lavet af genbrugsmateriale, og ikke to ligner hinanden. Det grafiske design er bestemt af, hvilke kulturelle begivenheder, der har stået på den svært nedbrydelige PVC plakat, der hænger højt på stativer i Barcelonas største ramblaer. Enkelte tasker er også lavet af kitesurfernes ødelagte drager eller brugte cykelslanger. Vi løb tilfældigvis ind i en lille butik i Born, men det er svært at afgive adresser, da de sjældent holder til et sted mere end et halvt år ad gangen.

Vil du finde en adresse på en forhandler i Barcelona eller andre lande, så gå ind på deres hjemmeside. www.demano.net

SPANSKE MÆRKER
Desigual, mit spanske yndlingsmærke, er skabt til dage med humør og energi. Farver og fantasifulde designs til rimelige priser, billigere end herhjemme. Du finder en Desigual på næsten ethvert gadehjørne i centrum af Barcelona.
www.desigual.com

Til de mere seriøse og mindre farverige arbejdsdage derhjemme, kan du fylde poserne med mere klassisk tøj fra en af de ligeså mange Zara-butikker, der ligeledes er et af de større spanske mærker, der ikke er til at komme uden om.
www.zara.com

FRA ARENA TIL SHOPPING
Las Arenas er et af de mere charmerende shoppingcentre, der oser af historie og eksklusivitet i den ombyggede flotte gamle tyrefægterarena. Læg evt. lidt aftenshopping ind i forbindelse med oplevelsen af La Font Magica. Indsnus i øvrigt lidt aftenbrise tilsat god udsigt på taget af arenaen (og ånd lettet op over at det catalanske parlement nu har forbudt tyrefægtning på catelansk jord).
Gran Via de les Corts Catelandes

MARKED
Er du til markeder og udstyret med masser af tid, så aflæg besøg hos Barcelonas største loppemarked, Mercat Del Encants. Nyt og gammelt i store bunker og på aflange borde. Smykker, tøj, sko, antikviteter, kosmetik, køkkenting og dvd’er.
Placa de les Glories Catalanes 8 (mandag, onsdag, fredag og lørdag fra 9.00 - ca. 14.00)

HUSK, stort set alle små butikker fx i El Born holder siesta mellem cirka 13.00 og 16.30, hvor kvarteret mister en smule af sin glans, da alle de velplejede hyggelige butiksfacader afskærmes med graffitidækkede beskidte rullegitre.
Museu d’Història de la Ciutat i det gotiske kvarter
Museu d’Història de la Ciutat i det gotiske kvarter

Fri adgang til museer

Den første søndag i hver måned har museer i Barcelona gratis entré. Besøg fx Museu Picasso (køen kan være lang), Museu d’Història de Catalunya (spændende rejse gennem tiden), Museu dHistòria de la Ciutat (har verden mest omfattende underjordiske romerske ruiner).

Monjuïc’s olympiske stadion
Monjuïc’s olympiske stadion

Snus til den olympiske ånd

Har du taget rulletrapperne fra Placa d’Espanya til Palau Nacional (Nationalmuseet), for at nyde udsigten, bør du unde dig selv at forsætte videre op ad Monjuïc og snuse til den olympiske hånd. Gå en tur på det store plateau, hold pause på de kølige bænke i svalgangen og nyd udsigten, alt imens du forestiller dig, hvordan denne plads har været fyldt med tusinder af eminente sportsfolk og sportsentusiaster.
La Font Magica: Maj-september: torsdag - søndag. Kl. 21.00-23.00. Okt.-april: fredag og lørdag 19.00
La Font Magica: Maj-september: torsdag - søndag. Kl. 21.00-23.00. Okt.-april: fredag og lørdag 19.00

Vand, farver og musik!

Vandfald og magisk springvand med farver og musik. Fra Palau Nacional mod Place d’Espanya får du en hel spektakulær oplevelse i skumringen. Ligeså imponerende showet er, ligeså imponerende er fremmødet på en almindelig torsdag aften.
De trætte fødder elsker en dukkert. Vil du sole og bade, er formiddagen klart at foretrække
De trætte fødder elsker en dukkert. Vil du sole og bade, er formiddagen klart at foretrække

Tag en dukkert eller dyp tæerne

Barcelonas strande er rene, velholdte og lige til at blive afhængige af. Lej en stol og parasol eller tag dit badehåndklæde med og pres dig ind imellem de tusinder af lokale og turister.
Hele familien elsker et bugnende bord med tapas
Hele familien elsker et bugnende bord med tapas

Masser af tapas

Der er rift om pladserne på Ciutat Condal, som vi fik anbefalet af vores lokale byttevenner. Tag et bid af Spanien, eller ja, tag en hel masse bidder af Spanien. De er alle skønne oplevelser. Hav tålmodighed og erobr en plads i baren, på terrassen eller på den åbne 1. sal.

Rambla de Catalunya, 18

Pintxos? Har du børn med, er de baskiske pintxos perfekte til en sen frokost eller let aftensmad (små skiver baguettes flydt med alverdens pålæg og samlet med en tandstik). Jeg vil vove den påstand, at alle børn og voksne kan finde frem til mindst ti yndlings-pintxos i de bugnende bardiske. Der findes indtil flere gode restauranter med Pintxos i gaden Carrer de l’Argentineria.
En bus som køkken er vel også genbrug
En bus som køkken er vel også genbrug

Med en halv bus som køkken

Har du ikke haft en is i hånden på slentreturen på strandpromenaden, så slå et smut forbi Frank Gehrys kæmpefuldfisk Peix, der knejser og glitrer i solen og nærmest hiver dig hen under maven, hvor du finder den fineste lille café, Crêperte Bretonne Anaick, med interiør ud over det sædvanlige og friskbagte crêpes så mundvandet løber. Maden bliver lavet i en halveret bus, der udgør køkkenet, alt imens du smiler over det øvrige interiør eller tegner på dugen (det er meningen).

C/ Trias Ramon Fargas 2-4
Trætte børne-ben eller ej, udsigten og overblikket er godt fra bussens øverste dæk
Trætte børne-ben eller ej, udsigten og overblikket er godt fra bussens øverste dæk

Vi er turister – ingen grund til at skjule det!

Er klar over, at det næsten ikke kan blive mere turistet, når man hopper på en dobbeltdækker turistbus, sidder med sine turkis høretelefoner og forsøger at få de engelske forklaringer til at matche de sights, der drøner forbi i farten. I mange år gik vi en stor bue uden om disse busser og traskede i stedet gaderne tynde og lå sen eftermiddag på hotellet med opsvulmede trætte fødder. Efter vi begyndte at tage børnene med på storbyferie, overgav vi os til turistbusserne, og de to dage i solrige Barcelona på øverste dæk med vind i håret og udsigt til flot arkitektur, ville vi ikke have undværet.

http://www.barcelonabusturistic.cat/web/guest
Santa Maria de la Mar ligger godt gemt i Born-kvarterert
Santa Maria de la Mar ligger godt gemt i Born-kvarterert

Læsetip: Havets katedral

Læs Ildefonso Falcones fascinerende fortælling om middelalderens Barcelona: Havets katedral. Følg hovedpersonen Arnau og byggeriet af folkets katedral, Santa Maria de la Mar, og du vil se pludselig se Barcelona med anderledes øjne, når du skuer ud over havet eller går rundt i Born-kvarteret og støder på Santa Maria de la Mar fra alle dens kanter mange kanter.

Når du går forbi kirken, vil du nemt kunne forestille dig, hvordan hver eneste sten blev båret på ryggen af stærke Bastaix’er hele vejen fra Montjuïc ned til havets katedral. Når du går ved stranden, vil du kunne forestille dig alle handelsskibene ligge til.

Overnatning

Er du på sommerferie med børnene - find et hotel tæt på Port Olympic. Besøger du ikke Barcelona om sommeren, vil jeg til enhver tid anbefale kvarteret El Born.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Barcelona

Hoteller i Barcelona
Rejser til Barcelona
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/sejltur-i-prag.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.