Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Barcelona

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggetur til Barcelona

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.14: Kaj Steen Larsen
  Barcelona er ideel som en kortere men hyggelig rejse...

  Der er mange hyggelige hoteller enten med værelser eller små lejligheder, som på hver sin måde giver frihed & muligheder.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  09.09.13: Frank
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Barcelona

Der er altid liv på Ramblaen
Rejsetips indsendt af:
Grethe Hagensen og Bent Jakobsen
Frederikshavn
15. sept. 2009

I Gaudis fodspor - Barcelona i november.

I Barcelona kan du opleve det hele. Museer, restauranter og butikker flokkes om din gunst, og det er ikke for sent at besøge denne smukke by i november, hvor vejret stadigvæk er så mildt, at man kan indtage måltiderne ude.
Barcelonas største fødevaremarked ligger midt på Ramblaen
Barcelonas største fødevaremarked ligger midt på Ramblaen

La Rambla

Selvfølgelig starter du din tur gennem byen med at slentre ned ad La Rambla – Barcelonas livsnerve og berømte boulevard, hvor der døgnet rundt syder af folkeliv. Her er gademusikanter, turister, små butikker og farvestrålende markeder.
Lad dig friste af en kold cerveza, et glas vino tinto og et par tapas på en af de hyggelige fortovsrestauranter eller caféer.

Der er offentlig adgang til taget på Casa Mila med de skulpturelle udluftningskanaler
Der er offentlig adgang til taget på Casa Mila med de skulpturelle udluftningskanaler

Gaudi

Har du en uge i Barcelona, kan det stærkt anbefales at bruge et par dage til at kigge på byens største seværdighed, nemlig Gaudis eventyrlige arkitektur.
Man er ikke i tvivl, når man ser en Gaudi bygning. Den oser af eventyr, spænding og stor fantasifuldhed og er fyldt med en detaljerigdom, som man sjældent har set magen til. Et Gaudi-hus er ikke et almindeligt firkantet hus, men et hus, der ser ud til at være vokset op ad jorden med rum, som kan have form som planteceller, skorstene som spiralsnoede sneglehuse og udluftningskanaler pakket ind i farvestrålende keramik som eventyrlige figurer.

På den smukke Placa Reial med de høje palmer og det sydende folkeliv, står nogle af Gaudis meget smukke lygtepæle. Gå herfra over La Rambla til Palau Güell, et af Antoni Gaudis tidligste bygningsværker fra 1889. Huset ligger lidt indeklemt, men snyd ikke dig selv for en tur op på tagterrassen med de 20 skorstensskulpturer.

Gå tilbage og op ad Ramblaen, over den store Placa de Catalunnya og videre op ad den flotte Boulevard Passeig de Grácia, hvor det vrimler med dyre mærkevareforretninger. Et stykke oppe i nummer 43 ligger Casa Battló på venstre hånd. Et flot, farverigt hus, som er en del af La Mansana de la Discordia (Stridens Husblok). Det er ikke helt billigt at bese huset, men især tagterrassen med de flotte mosaikbelagte skulpturer er et besøg værd. Og så er udsigten ud over Barcelona formidabel!

Fortsæt op ad Passeig de Gràcia til den fantastiske bygning Casa Mila, hvis bølgende former bryder med alle gængse stilarter. Der er næppe en eneste ret linie i hele huset. Man kan opfatte huset som en gigantisk skulptur inspireret af naturens former. Et enestående Gaudi-værk, som bestemt skal ses.
Trompetisten sidder på Gaudis keramiske bænk, der skulle være verdens længste
Trompetisten sidder på Gaudis keramiske bænk, der skulle være verdens længste

Eventyrparken

Lidt udenfor centrum ligger Parc Güell, som kan besøges helt gratis.
Det er et fantastisk åndehul midt i storbyen, og her møder man både lokale og turister. Tag dig tid til at gå en tur i parken, hvor grønne papegøjer smutter rundt mellem palmernes blade. Det er som at være i eventyrland.

Ved foden af bjergene har Gaudi skabt et eksotisk landskab i denne 6 hektar store park, bl.a. ved hjælp af kunstige ler-palmer, der danner skyggefulde arkader.

Hovedindgangen er indrammet af to huse, der er inspireret af eventyret om Hans og Grethe. Huset til højre er heksens, mens det til venstre er børnenes.
Den frygtindgydende drage, der vogter hovedindgangen skal forestille Pyton, de underjordiske vandes vogter. Dragen har Gaudi beklædt med keramikstykker i mange farver.

Bag hovedindgangen fører en trappe op til en stor overdækket søjlehal. Ovenpå søjlehallen finder man en fantastisk lang, snoet bænk beklædt med tusinder af keramikstumper. Bænken, som hele tiden er besat af mange mennesker, siges at være verdens længste.

Hvis du kommer til Parc Güell fra metrostationen Vallcarca, som ligger tæt ved, fører en meget lang rulletrappe dig op til parken. Vend dig om og kig ned på den flotte udsigt!
Gaudi har skabt hele parkens vejanlæg, og det allerflotteste i den eventyrlige park, er de imponerende stenarkader og stensøjler med palmer på toppen.

Hvis du kan løsrive dig fra parken, kan du også besøge Gaudi Museet, hvor især de flotte møbler tegnet af Gaudi er værd at se. Bygnigen var Gaudis hjem de sidste 20 år af hans liv og rummer en del af arkitektens personlige ejendele.

Efter besøget i parken kan man gå ned til Carrer Carolines, hvor Casa Vicens ligger. Huset, som blev bygget fra 1883 – 1888, er et af Gaudis første værker. Det kan desværre ikke besøges, da det er privat bolig. Men flot er det, beklædt med keramikfliser i hvide, grønne og gule farver.

La Sagrada Familia
La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Kirken La Sagrada Familia (Den Hellige Familie) er Gaudis kendteste bygningsværk og ufuldførte livsværk, som der stadig bygges på. Man har ikke været i Barcelona, hvis man ikke har set det.

Kirken påbegyndtes i 1882, og de sidste 15 år før sin død i 1926 arbejdede Gaudi kun på dette bygningsværk. Han boede sågar på byggepladsen de sidste måneder, før han meget tragisk blev kørt over af en sporvogn og døde kort efter.

Når La Sagrada Familia står færdig i 2026 – 100 år efter Gaudi`s død, vil kirken have 18 tårne, der skal repræsentere de 12 apostle, de 4 evangelister, Jomfru Maria og Jesus. Jesus-tårnet, der vil blive rejst i kirkens centrum, kommer til at måle i alt 170 meter.
Inde i kirken arbejdes der i dag på højtryk, men på den store byggeplads er der givet plads til, at turister og interesserede kan følge det fantastiske byggeri.

Under kirken er Sagrada – museet, hvor man kan se modeller og andet med relation til byggeriet af kirken.

Har du efter turen rundt til disse Gaudi bygninger fået lyst til at se endnu flere, må du til Barcelona igen. Man bliver ikke færdig med hverken Gaudi eller byen på én rejse. HASTA LA VISTA!

Fakta

Barcelonas arkitektur er verdensberømt for især Antoni Gaudis
modernista – bygninger.
Catalansk modernismo opstod i slutningen af 1800 – tallet og slog især igennem indenfor arkitekturen.
Lignende bevægelser opstod samtidig i England under navnet Arts and Crafts, i Frankrig under navnet Art Nouveau og i Tyskland som Jugendstil.
I Barcelona har stilen efterladt flere spor end i nogen anden europæisk by.
Hos Gaudi (1852 – 1926) ses en tydelig maurisk inspiration, som giver sig udslag i spir, kupler og søjler beklædt med farvede kakler.
Alt ned til mindste detalje – møbler, lamper, ruder, dørhåndtag m.m. skulle være lige så dekorativt som selve bygningen.

Kommentarer til rejsetips om Barcelona

Interessant kultur og kunst i Barcelona

07/11 2009 Hanne og Bjarne
Spændende artikel at læse for os, som lige står og skal en uge til Barcelona. Flot skrevet! Tak!

Dejlige Barcalona

15/10 2009 Anette
Da jeg læst denne rejsebeskrivelse, var det som at komme tilbage til Barcelona. Kunne lige forstillle mig Gaudis hus og parken det vækkede minder, skønne minder... Lækker beskrivelse..Håber snart at kunne komme derned igen..
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Barcelona

Hoteller i Barcelona
Rejser til Barcelona
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/kreta/elafonissi-kretas-flotteste-strand-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.