Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Barcelona

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggetur til Barcelona

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.14: Kaj Steen Larsen
  Barcelona er ideel som en kortere men hyggelig rejse...

  Der er mange hyggelige hoteller enten med værelser eller små lejligheder, som på hver sin måde giver frihed & muligheder.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  09.09.13: Frank
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Barcelona

Rejsetips indsendt af:
Birgit Aggerholm Munch
Viborg
12. marts 2009

Rejse til Barcelona med kørestol

Med en enestående hjælp fra FDM i Viborg blev rejsen til Barcelona en virkelig succes med masser af oplevelser.
La Pedrera. Selv taget var tilgængeligt.
La Pedrera. Selv taget var tilgængeligt.

Byferie i Barcelona uden hindringer

I meget lang tid ønskede vi os en ferie i netop Barcelona, som har ry for et være særdeles handicapvenlig. Påsken sidste år blev valgt til eksperimentet.

På forhånd havde vi set, at FDM arrangerede rejser til Barcelona, så vi kontaktede FDM-rejsebureau i Viborg for at orientere os om mulighederne for en ferie med kørestol. Samtidig var det et krav, at vi kunne børn, svigerbørn, barnebarn og en handicaphjælper med på turen.
Peter Åris fra bureauet gik i gang med at bestille flybilletter og hotel, som skulle være indrettet til kørestolsbrugere og samtidig kunne huse ialt 7 voksne, et barn på 10 mdr. Helst på samme etage.

Det var meget vigtigt for os at vide, at faciliteterne var i orden før afrejsen, da eks. manglende tilgængelighed ville ødelægge ferien for os.

Med enestående grundighed gik Peter Åris til opgaven. Vi fik de nødvendige oplysninger om hotellet og tog forventningsfulde af sted.

Alt var perfekt. Den bestilte hjælp i lufthavnene var på plads, og hotellet, Citadine på Ramblaen var særdeles handicapvenligt med let adgang og god plads i den lejlighed, der var beregnet til den handicappede. Beliggenheden midt på Ramblaen gav os et virkeligt godt udgangspunkt for udflukter til seværdighederne, som er utallige i den skønne by.

Dagen efter vores ankomst til Barcelona blev vi ringet op af Peter Åris, som lige ville sikre sig, at alt var i orden.

Den omsorg var efter vores opfattelse med til at gøre turen til en af de bedste oplevelser vi har haft.
Samtidig viste det sig, at der var reserveret 4 lejligheder på samme gang på hotellet, hvis hele atmosfære vi i øvrigt oplevede som særdeles venligt og hjælpsomt.

Enestående tilgængelighed og hjælpsomhed

På vore udflukter rundt i Barcelona oplevede vi adskillige eksempler på ganske uopfordret hjælpsomhed. Hvis det kneb med at finde vej fik vi god vejledning. En ældre dame forsøgte på spansk at forklare os vej, men opgav, da vi ikke forstod et muk af hendes ivrige talestrøm. I stedet for at opgive os, sendte hun et par unge mennesker, der talte engelsk, som så kunne forklare os, hvor vi skulle bevæge os hen.

Mange af seværdigheserne er ikke umiddelbart tilgængelige for folk i kørestol, men flere steder oplevede vi også her hjælpsomheden, hvis vi spurgte os for. Der kunne i flere tilfælde skaffes adgang via elevatorer, som ellers ikke var beregnet for publikum.

Barcelone er en by, man også som handicappet kan færdes i og oven ikøbet føle sig velkommen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Barcelona

Hoteller i Barcelona
Rejser til Barcelona
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/venedig/bibione-boernenes-italien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.