Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alicante

Læs mere om rejser til Alicante

Rejsetips af samme forfatter

Rejsetips indsendt af:
Steen Jensen
Aabybro
30. dec. 2009

Calpe Klippen nord for Alicante

Vi har været flere gange i Calpe, som ligger ca. 80 km nord for Alicante. Ved byen ligger Calpe Klippen, som er en imponerende klippe på 326 m.
Calpe Klippen set fra strandpromebadeb
Calpe Klippen set fra strandpromebadeb

Godt vejr

Vi havde flere gange talt om at bestige den, men det var aldrig blevet til noget, da den så ud til at være næsten umulig at bestige, og kræver at der har været tørvejr i nogle dage, da det ellers er for farligt at bestige den sidste halvdel. Klippen er med mange stejle sidder, og man skal ikke lide af højdeskræk. En eftermiddag her i marts måned 2009, var vejret fint og vi havde 4 time til at solen gik ned. Så vi besluttede os for at prøve at gå op på klippen.
Vild Hibiscus
Vild Hibiscus

Vandreturen

Det tog lidt tid, inden vi fandt stien op til selve klippen. Den første ½ time opad er meget let at gå ad en fin anlagt sti med flere flotte udsigtspunkter. Her var også masser af forskellige blomster, heriblandt vild hibiscus. Når man er kommet ca. halvvejs op på klippen, så kommer man til en tunnel (hvor den gode sti ender).
Svært men flot
Svært men flot

Det svære styk

På den anden side af tunlen, gik vi nogle få meter, så blev stien ret svær at gå 10-15 meter. Og nu forstod vi, hvorfor man ikke skal gå op på klippen når det har regnet. Men ved hjælp af et godt tovværk i klippesiden, kunne det let forceres.
Tæt ved og alligevel lang fra.
Tæt ved og alligevel lang fra.

Toppen nærmer sig

Vi fortsatte vores vandretur på en smal sti uden at støde på de store vanskeligheder, men næsten ved toppen af klippen stopper stien, og man bliver nød til at klatre på klipperne. Her stoppede vi, da det krævede for megen tid. Vi havde allerede været på vej opad i 1½ time, og vi skulle gerne ned inden det blev mørkt. Nedturen tog dog kun en ½ time, hvor vi så afsluttede turen med en kold øl på havnen neden for klippen.
Fine Fiskerestauranter

Fine Fiskerestauranter

Ved den ene ende af havnen har de nogle fine fiskerestauranter, med overkommelige priser. Her er et meget stort udbud af forskellige fisk, så der er noget for enhver smag.

Kommentarer til rejsetips om Alicante

Lyder som en god tur

04/01 2010 Joan
Lyder som en fin tur på en 2 - 3 timer der er god at gå i godt vejr, men blæser der ikke en del oppe på klippen??
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser
til Costa Blanca

Ferieboliger i Alicante
Rejser til Costa Blanca
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/finland/opera-for-alle-pengene-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.