Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alicante

Læs mere om rejser til Alicante

Valencia regionen i en Smart-car
Rejsetips indsendt af:
Charlotte Otto
Helsingør
2. aug. 2009

Valencia regionen i en Smart-car

Mit rejse tip er til en lavbudget-luksusrejse i Alicante egnen. Højdepunktet var klimaet og stilheden.
en lille del af Quesada
en lille del af Quesada

Tidligt afsted onsdag morgen

En lejet lejlighed i Quesada og en Smart-car ventede os i Alicante. Da vi landede blev vi mødt med Spaniens behagelige varme klima og bilen stod klar. Vores bagage kunne akkurat udfylde Smartens bagarum og en lille times kørsel sydpå mod Quesada kunne begynde. Quesada er fyldt med nybyggede huse i kuperet terræn rundt om en golfbane. For golfinteresserede kan dette være rammen om den perfekte golfferie. Hovedparten af lejligheder og huse har swimmingpool og udvalget er stort. Byens supermarkeder er placeret i yderkanten og bugner af billige fisk og skaldyr, samt alverdens specialiteter. Spansk rødvin fra 10 kr og opefter.

Efter inspektion af lejligheden, fik vi handlet og fyldt køleskabet med lidt ost, brød, vand og vin. Og en skøn uge kunne begynde.
Moniatos i Santa Pola
Moniatos i Santa Pola

Kaktus og Paelle

De følgende dage skulle den lille Smart-car på arbejde. Valencia, Benidorm, Alicante og nærområdet skulle udforskes. De mange kilometer kyststrækning, byder på både storby strande og små rolige strande. Prisen på leje af en strandseng svinger lidt fra strand til strand og er absolut dyrest i Benidorm. Men et medbragt tæppe/håndklæde kan sagtens beskytte dig fra det meget varme sand.
Overalt bliver man mødt med fantastiske kaktuser og palmer. Ser man et grønt område er det typisk en golfbane. Klimaet er tørt, varmt og behageligt. Restauranterne ligger side om side, og det kan være tidkrævende at vælge. Lad dig ikke snyde af de bedste beliggenheder, da maden her ikke nødvendigvis er den bedste.
I Santa Pola kunne restauranten Moniatos dog levere både ugens bedste Paella og den bedste beliggenhed med udsigt over havn og by.
en kold dukkert i bjergene
en kold dukkert i bjergene

En kold dukkert

Et besøg i bjegene omkring Guadalest kan man få sig en skøn kold dukkert i et vandfald, med søer som små laguner. Parkeringsudlejere kaprer tursisterne på vejen op og lokker med rabat på deres tilhørende restaurant. Den kolde dukkert i ferksvandet giver ny energi og er en fantastisk oplevelse.

Mudderbad i San Pedro del Pinatar

I forbindelse med udvindelse af salt, danner bassiner rammen om en gratis skønhedsbehandling. Det lokker mange mennesker til at smøre sig ind i mudderet - lade det tørre - og bagefter lægge sig i det meget salte vand og skylle sig rene. Dette lokker masser af mennesker både med og uden hudsygdomme. Synet af de mange mudderindsmurte mennesker det går på promenaden er et sjovt syn. Efter en sådan omgang er din hud silkeblød og solklar.
Palmeskov i Elche
Palmeskov i Elche

Palmeskov i Elche

I Huerto del Cura, National Artistic Garden i Elche kan man opleve og lære om Palmens historie og de mange arter. Haven er smuk og overskuelig og rummer ca 1000 palmer af forskelig art.
Smukke kaktus pryder også denne flotte park.

Elche er en charmerende by at besøge og her kan handles dadler i forskellige indpakninger. På afstand ligner Elche een stor palmeskov og kan varmt anbefales til en dag væk fra de turistfyldte strande.
Operahuset i Valencia
Operahuset i Valencia

Valencia - arkitektur og tapas

I Valencia kan det varmt anbefales at betale de 14 euro for en tur i en turistbus. Der er to ruter. Den smukke og den historiske. Man får set de vigtiste bygninger og bliver imponeret ved synet af Valencias nye operahus. Arkitekturen er fantastisk og der bliver bygget mange steder. Vi afsluttede turen på en finere tapasbar og kunne alligevel slippe med under 100 kr pr person. Valencia fortjener mere en blot een dag, hvis det hele skal opleves på tæt hold. Men vil man blot have et indtryk af byen er een dag fint.
Alicantes brede palmepromenade
Alicantes brede palmepromenade

Smart ferie

Når man rejser to personer og ikke har for store kufferter kan en Smart car anbefales. Prisen for en uge var 1400 kr incl fuld tank og fri kilometer. Bilen kører langt på literen og kommer let rundt i de små gader. Vores ferie kunne med lejet lejlighed, billige flybilletter og leje af bil holdes for 12000 for to personer i en uge. Dette er incl mad delvist i lejligheden og delvist på restauranter. Vi havde en fantastisk rejse og har set meget af den smukke region.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser
til Costa Blanca

Ferieboliger i Alicante
Rejser til Costa Blanca
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/koer-selv-ferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.