Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Costa Blanca

Den hvide kyst Costa Blanca er et overset ferieparadis. Den 200 km lange kyststrækning med perlehvide sandstrande, der slænger sig så langt øjet rækker, lækre strandresorts og turkisblåt hav, har alt, hvad en badelysten familie kan ønske sig på en kør-selv-ferie i solrige Spanien. De populære feriebyers pulserende liv fortoner sig i små charmerende landsbyer, og blandt svajende palmetræer og i de bagvedliggende bjerge venter der store naturoplevelser.

Med knap 3000 solskinstimer om året er Costa Blanca ikke bare en populær sommerferiedestination, men er med sit milde klima også ideel til en bilferie i foråret og det tidlige efterår. Det er nemt at flyve til Alicante, og hvis I lader os stå for billejen, så kan I hente lejebilen og starte jeres kør-selv-rejse direkte fra lufthavnen

Oplev alt fra feriebyer, små landsbyer til store natoroplevelser

Dejlige feriebyer ved den hvide kyst

Brede børnevenlige strande ved Calpe
Costa Blanca er fuld af fantastiske ferieresorts og pulserende byliv, men gemmer også på små fine fiskerbyer, uberørte klippekyster og en spændende historie, hvor både maurerne og berberne har sat sit aftryk. De populære feriebyer udmærker sig ved at have alt, hvad der skal til for at få en perfekt sommerferie, men også charmerende bydele med duft af paella og guitartoner. På en kør-selv-ferie kan I nemt finde jeres egen lille perle blandt de mindre byer og udforske Costa Blancas smukke natur i jeres lejebil.
 

Calpe

Med en dejlig strand, charmerende gamle gader og smukke omgivelser har Calpe alt, hvad I kan ønske jer på en badeferie. De brede børnevenlige strande gør jeres dage fornøjelige, og når I vil væk fra kystens farverige højhuse, så frister den gamle bydel med autentiske og velsmagende oplevelser. Calpe er en gammel fiskerby, hvor livet leves fredeligt og fortiden stadig mærkes i de bugtende gader ved torvet Miguel Roselló i den gamle bydel.

Den monumentale kalkstensklippe Peñon de Ifarch ligger på Calpes tunge og strækker sig et godt stykke ud i havet. Dette naturområde kan I udforske til fods, hvor de udfordrende passager langs klippekanten nok skal få adrenalinen i gang, alt imens fuglekoret akkompagnerer med sin skrattende sang
Strandpromenaden Explanada de España i Alicante

Alicante - lysenes by

På jeres bilferie bør I besøge Costa Blancas hovedstad Alicante, der også kaldes for lysenes by. Det er en moderne storby med alt hvad det indebærer af kultur, gastronomi og shopping. Strandpromenaden Explanada de España og den pragtfuld udsigt over marinaen er et must at opleve. Dertil kommer et stort udvalg af fantastiske fiskerestauranter og highend shopping, der kan give et tiltrængt afbræk fra stranden. Alicante gemmer også på historisk seværdigheder som fæstningsværket Castillo de San Fernando, et arkæologisk museum og Santa Bárbara slot.
Læs mere om Alicante

 

Torrevieja

Med fire strande og fine strandpromenader med butikker, restauranter og cafeer, er der lagt op til dejlige feriedage i Torrevieja. Omkring Torrevieja ligger et fantastisk naturområde, og i den imponerende Salinas de Torrevieja, den pink saltsø, kan I bade og beundre de fine pink flamingoer. Naturparken Las Lagunas de la Mata vådområdet byder på fantastiske naturoplevelser og mange fine vandre- og cykelruter til bl.a. La Mata vinområdet.
 

Udflugter - kør ind i landet bag Costa Blanca

Guadalest med udsigt til smaragdgrønt reservoir

Guadalest

På en kør-selv-rejse til Costa Blanca bør I unde jer selv at svinge lejebilen rundt ad snoede bjergveje til byen Gaudalest. Denne lillebitte by ligger på toppen af faretruende klipper ved siden af et smaragdgrønt reservoir og med udsigt over en frodig dal. Den er med andre ord vanvittig smuk, og det hvide klokketårn, der troner på klippes top over byen, klinger af middelalder og bjergidyl.

 

Vandfaldet Fonts de l’Algar

På vejen til Guadalest kan I tage en afstikker til de fine vandfald Les Fonts de l’Algar, der er en hyggelig lille oase. Her findes et stort og et par mindre vandfald, hvor der er mulighed for at tage en dukkert og køle ned, mens I nyder de fantastiske omgivelser.
 
Alteas hyggelige bymidte

Altea

Malerisk ligger Altea og smyger sig op ad klippen med kridhvide huse og en skinnende blå kirkekuppel på toppen. De brostensbelagte gader, vidunderlige udsigt over klippekysten og det azurblå hav gør denne lille by til noget helt specielt. Blomsterbetrukkede støbejernsbalkoner liver op i de smalle gader i nærheden af den smukke kirke La Mare de Déu del Consol på Placa de I’església og ved kysten ligger havnepromenaden og slænger sig i solen.

 

Gemte Perler

Start lejebilen og kør nord for Calpe til de fine byer Jávea og Moraira, hvor I finder Spaniens bedste strand La Granadella og den fortryllende bugt Cala del Moraig. Fortsætter I mod Dénia, så kan I vandre i Las Rotas, hvis fem små bugter ligger med Montagó naturpark som smukt bagtæppe.

 

Palmelunden i Elche

På en kør-selv-ferie kan I besøge byen Elche og den UNESCO-beskyttede palmelund, der med over 200.000 palmer er Europas største. El Palmeral de Elche omkranser byen, men besøg også den indhegnede park inde i selve byen, der emmer af harmoni og ro blandt de rislende bække og påfugle.

Sjov for børn

Nyd nogle aktive dage ved vandet i Costa Blanca
Costa Blancas mange feriebyer har sjove aktiviteter og temaparker for børn i alle aldre, så der er masser af muligheder for familieudflugter.
  • Terra Mítica forlystelsespark
  • Terra Natura Zoo
  • Aqua Natura vandland
  • Aqualandia vandland
  • Rio Safaripark
 

Aktive dage ved vandet

Selvom I er på kør-selv-ferie, kan I også udforske Costa Blanca fra vandsiden. Hele sommerhalvåret kan I leje jetski og kajakker, surfe eller tage båd- eller snorkelture for at udforske kysten både over og under vandoverfladen. Fra Torrevieja går katamaranen til Tabarca Island, der i sin tid var et populært tilflugtssted for pirater. Denne ø kan snildt sætte gang i sørøverfantasier og -fortællinger sammen med børnene.
 
Costa Blanca giver mulighed for bl.a. vandring

Spændende naturoplevelser

Costa Blanca er et mekka for sporty aktiviteter som bjergklatring, vandring og ridning. Hvis I ønsker et aktivt element på jeres bilferie, kan I f.eks. prøve kræfter med den 14,4 km lange tur igennem Helvedskløften, Barranco del Infierno, ved byen Fleix. En yderst udfordrende rute, men belønningen er et landskab med floder, imponerende udsigter og formidable natur. Alternativt er det meget smukt og mere tilgængeligt at udforske naturparken Cap d’Or.

 

Smagen af Costa Blanca

Det spanske køkken er utroligt smagfuldt og varieret. Ved kysten er fisk og skaldyr ikke overraskende en af de absolutte specialiteter. Uanset om I kaster jer over paella, paneret fisk eller de traditionelle tapas, kan I være sikre på, at jeres bilferie bliver krydret med solmoden velsmag. Mange af byerne har desuden et ugentligt marked, hvor I kan finde de lækreste lokale grøntsager og lokale specialiteter. De nærliggende vinområder sørger også for et godt udvalg af de dejlige dråber.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/den-franske-riviera/koer-selv-ferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.