Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Costa Blanca

 • Vandfald ved Algar på Costa Blanca

  (Bedømt af 6 personer)
  05.04.13: Trine
  Jeg har holdt ferie på Costa Blanca i rigtig mange år, og alligevel er der stadig ting, jeg endnu ikke har set. Da jeg var der i påsken 2013, fik jeg for først gang set vandfaldet Les Fonts d’Algar lidt uden for Callosa d’en Sarriá, ca 15 km fra Benidorm.
  Se hele rejsetippet
 • Vandretur på Cabo de San Antonio ved Javea

  (Bedømt af 6 personer)
  11.01.13: Trine
  På vejen mellem Denia og Javea på Costa Blanca ligger Kap San Antonio. Her er der flotte udsigter over Middelhavet og Javea, men der er også en fantastisk lille gåtur fra klippen og ned til Javea-havn og tilbage igen. Slut af med tapas i den gamle by i Javea.
  Se hele rejsetippet
 • Spanien - Torrevieja

  (Bedømt af 2 personer)
  30.08.12: Hanne Boye
  Ingen tvivl om at der sagtens kan rejses til Torrevieja i Spanien om vinteren. I december md er dags temp. ca 18-20 gr. Vi har en lejlighed i Torrevieja, og det er bestemt ikke i turist området, så ro, fred og stilhed er nøgle ordet for dette skønne område med hvide sandstrande og/eller klippestrand.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Costa Blanca

Rejsetips af samme forfatter

 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 6 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet
 • Vandfald ved Algar på Costa Blanca

  (Bedømt af 6 personer)
  05.04.13: Trine
  Jeg har holdt ferie på Costa Blanca i rigtig mange år, og alligevel er der stadig ting, jeg endnu ikke har set. Da jeg var der i påsken 2013, fik jeg for først gang set vandfaldet Les Fonts d’Algar lidt uden for Callosa d’en Sarriá, ca 15 km fra Benidorm.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Flensborg og Lyksborg

  (Bedømt af 13 personer)
  18.03.13: Trine
  Overvejer du en lille weekendtur syd for grænsen, kan jeg varmt anbefale Strandhotel Glückburg. Jeg var på en lille venindetur i marts 2013, og vi var begge enige om at, hotellet og beliggenheden er helt i top.
  Se hele rejsetippet
Vall de Gallinera - kirsebærdalen
Rejsetips indsendt af:
Trine
København
1. sept. 2011

Vall de Gallinera - kirsebærdalen

Holder du ferie i den nordlige del af Costa Blanca og holder du af køreture, så er her et forslag til en smuk køretur, der tager dig ind i kirsebærdalen Vall de Gallinera.
Slugten ind til Vall de Gallinera
Slugten ind til Vall de Gallinera

Start i Pego

Turen tager udgangspunkt i byen Pego, ca. 10 km fra kysten (ca. 20 km fra Denia). Fortsæt herfra ind i landet mod Adsubia og forbi urbanisationen Les Basetes ad CV700. Herefter kører du ind i en utrolig flot slugt der fører ind i dalen. Vejen bugter sig en del langs med en udtørret flodseng og klippesidderne rejser sig stejlt fra vejen.

I Vall d’Galinera dyrkes primært kirsebær, så hvis du kommer i det tidlige forår vil hele dalen være fyldt af det vidunderligste hvid-lyserøde flor fra kirsebærtræerne. Derudover er der selvfølgelig også appelsiner og oliven. Derfor kalder vi den også nogle gange for Den lykkelige dal.
Borgen i Forna er ret velbevaret
Borgen i Forna er ret velbevaret

De syv landsbyer

Dalen byder på 7 små landsbyer, der ligger som perler på en snor langs med vejen i dalen. De er alle meget hyggelige om end de selvfølgelig er meget små, og der ikke er meget at se ud over smalle gader og landsbyliv.

Gør f.eks. holdt i Beniali, den anden landsby i dalen, og spis frokost på restaurant Nou Terrasco. Her får du dagens ret med forret, der normalt består af en salat eller suppe, en ”kødret” og endelig dessert og kaffe og en vand eller et glas vin for under 10 Euro. Du kan også spise tapas eller a la carte. Et rigtig godt sted med god mad – vi kører tit herhen for at spise frokost. Har de tarta de queso (cheese cake) eller tarte de santiago (mandeltærte), må du endelig ikke snyde dig selv. De rigger gerne et bord an til dig på gaden, så du kan følge med i livet, men ellers er der en terrasse på bagsiden, hvor du har den flotteste udsigt over dalen og bjergene.
Der er ikke meget tilbage af Castel de Gallinera
Der er ikke meget tilbage af Castel de Gallinera

Maurernes borge

Overalt på Costa Blanca finder rester fra maurernes tid. Fordi dalen er så frodig og grøn, blev den godt beskyttet af maurerne, da de herskede i området. I Forna ligger en meget velbevaret borg. Forna ligger på en sidevej efter Adsubia og inden du kører ind i slugten. Det er en afstikker, men bestemt turen værd.

Castel de Galinera kan du bestige fra landsbyen Benirrama, den første landsby i dalen. Det er ikke en svær gåtur, for der går en grussti hele vejen op. Der er ikke meget tilbage af borgen, men flot er den alligevel. For enden af dalen VOgtede Castel d’Alcala, og dens ruintårn kan man se fra vejen, hvis man kigger godt efter.

For enden af dalen

Når du er kommet igennem dalen og det så småt begynder at gå op ad igen, skal du køre mod byen Margerida (CV712) og så kommer du op på højderyggen. Der findes flere muligheder for at køre tilbage, alt efter hvor lang turen skal være og hvor du gerne vil ende henne. Du kan enten vælge at køre tværs over bjergene til hovedvej CV70 via f.eks. Beniaya, Tollos, Quatretondeta og Benasau. Herfra følger du hovedvejen ud mod kysten og gør f.eks. stop i Guadalest, inden du vender næsen hjem.
La Font d'Alcala - vandet løber ud af Al-Azraqs mund.
La Font d'Alcala - vandet løber ud af Al-Azraqs mund.

Vall d'Alcala

En anden mulighed er at køre fra Margerida mod Vall d’Alcala de Joveda og videre til Pego (CV712). Her kører du på højsletten og det er primært mandeltræer, der vokser her, og det er et utrolig flot syn, når mandeltræerne blomstrer i februar.

Har du endnu ikke spist, kan du gøre holdt i Vall d’Alcala og spise på Font d’Alcala midt i byen. Du gør dog klogt i at ringe på forhånd, da de ikke altid har åbent. Maden er til gengæld helt fantastisk. De lokale og regionale madtraditioner holdes i hævd med fokus på gode og friske råvarer.

Kort efter Vall d’Alcala kan du gøre holdt ved en Nevera – en gammel ismaksine fra det 17. århundrede. Man skubbede sne ned i neveraen og stampede det fast til is, hvorefter det blev transporteret ned til Denia på æselryg om natten.

Forsætter du videre mod Vall d’Ebo kommer du snart til drypstenshulen Cueva dell Rull. Den har været lukket for offentligheden indtil starten af 90’erne, hvor gamle Onkel Rull, der oprindelig opdagede hulen, testamenterede den til byen. Det siges, at han var på kaninjagt med sin hund, der pludselig forsvandt ned i et hul. Onkel Rull blev nysgerrig og opdagede et kæmpestort hulesystem. Han ville dog ikke dele med nogen og derfor er hulen utrolig velbevaret den dag i dag.

Efter Vall d’Ebo forsætter du mod Pego, bla. forbi Barranc d'el Infern. Der er en utrolig flot nedkørsel fra højsletten. Husk at nyde udsigten over rismarken i Marjal’en, vådområdet, der ligger mellem havet og bjergene.
Vejen ved slugten Barranc d'el Infern
Vejen ved slugten Barranc d'el Infern

Jeg har forsøgt at sætte nogle vejnumre på, men jeg vil til enhver tid råde folk til at tage et kort (eller en GPS) med og selv orientere sig på ruten. Tag også lidt vand med i bilen og husk at tanke op forinden. Der kan være langt mellem tankstationerne på landet. Vejene er i generelt god stand, men nogle af dem er relativt smalle, men der er ikke så meget trafik inde i landet.

God tur
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser
til Costa Blanca

Ferieboliger på Costa Blanca
Rejser til Costa Blanca
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/sport-village.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.