Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Costa Brava

Læs mere om rejser til Costa Brava

Rejsetips af samme forfatter

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Paris - Storbyens små oaser.

  (Bedømt af 35 personer)
  27.03.11: Jan Stausgaard
  På ferie i Paris, som altid imponerer mig med sin storslåethed og charme, har jeg gennem årene fundet flere "små" oaser. Her lader jeg op og betragter byen lidt fra sidelinjen.
  Se hele rejsetippet
 • Barcelona - Storby og badeferie i samme pakke

  (Bedømt af 9 personer)
  26.03.11: Jan Stausgaard
  Holder du af spændende storbyoplevelser, men samtidig også kan lide at slikke sol og bade ved strand, opfylder vidunderlige Barcelona disse behov.
  Se hele rejsetippet
Tossa de Mar - En lille perle på Costa Brava
Rejsetips indsendt af:
Aalborg
12. april 2013

Tossa de Mar - En lille perle på Costa Brava

Omkring 100 km nord for Barcelona finder du en af Costa Brava kystens smukkeste byer, den dejlige Tossa de Mar. Området er nok mest kendt for nabobyen Lloret de Mar, kendetegnet ved ung-turisme og heftigt natteliv.
Dette finder man ikke i Tossa de Mar. Byen har knap 6.000 indbyggere, og tilbyder sine gæster en dejlig og charmerende atmosfære. Der er selvfølgelig masser af liv, butikker og restauranter, men byen har undgået masseturisme og et heftigt natteliv, og har derfor bevaret en hyggelig og autentisk charme.
Smukke gamle gader i Vila Vella
Smukke gamle gader i Vila Vella

Vila Vella

En spektakulær del af byen, er den gamle middelalderbydel Vila Vella - højt placeret på klipperne ned til den smukke bugt.

Middelalderbydelen er byens vartegn - omgivet af den gamle bymur og med de stejle, krogede gader. Atmosfæren er fuldstændig vidunderlig her. På klipperne, blandt gamle velholdte huse og farverig flora, ligger nogle få hyggelige restauranter og caféer - helt på toppen ligger baren Vila Vella med panoramaudsigt over bugten og Middelhavet.
Cala Giverola
Cala Giverola

Fantastiske naturoplevelser

Området omkring Tossa de Mar er meget kuperet.
Der er derfor mulighed for at tage på nogle flotte vandreture i området. Der er flere gode afmærkede ruter og gratis kort kan hentes på Turistkontoret, som ligger på Avinguda del Pelegri, på torvet midt i byen.
Byen har også flere gode strande - jeg brugte mest Platja Mar Menuda (ca 150 m lang), som ligger 10 minutters gang fra centrum, men strandende og vandet i området har som helhed høj kvalitet.
Flere selskaber tilbyder ture med båd rundt i området. De holder til på Platja Gran, stranden ved selve bycentrum. Jeg anbefaler meget bådturen til Cala Giverola, en vidunderlig bugt længere oppe af kysten. Man kan stå af og tilbringe dagen i den dejlige bugt og tage den sidste båd hjem igen. Der kan købes forfriskninger i strandbaren og stedet er helt vidunderligt smukt - og roligt.
Udsigt over bugten ved Tossa de Mar
Udsigt over bugten ved Tossa de Mar

Rejseveje til Tossa.

Der kører ikke tog til selve Tossa de Mar, nærmeste station er Blanes, små 40 km syd for Tossa.
Der er daglige busforbindelser fra Barcelona til Tossa. En enkeltbillet koster ca 12 euro og selskabet SarfaBus kører både fra El Prat lufthavnen og stationen Estacio Nord i selve Barcelona by.
Der er også lufthavn i byen Girona, ca 40 km væk.

Jeg anbefaler meget denne smukke by på Costa Brava kysten, enten som et selvstændigt ferieophold eller som et dejligt udflugtsmål fra Barcelona.
Jeg besøgte byen i september 2012 og vender helt sikkert tilbage.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser
til Costa Brava

Hoteller i Costa Brava
Rejser til Costa Brava
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/mercure-salzburg-kapuzinerberg-ex-dorint.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.