Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Læs mere om rejser til Costa del Azahar

Rejsetips indsendt af:
Helle Funck Petterson
Rødovre
30. marts 2009

Med en vandrende pil som ledetråd...

Årets forårsferie gik i år til Costa Brava, hvor vi besøgte gemte ruiner og udgravede søer. Vi afprøvede "Geocaching" med GPSen... det blev en succes.
Fin udsigt fra en cache i L'Escala
Fin udsigt fra en cache i L'Escala

Vi leder højt, vi leder lavt

Den vandrende "pil" er en vigtig del af displayet på en GPS. Og den leder os over krat og igennem skov, med det formål at finde gemte Cache (skatte). Cachene er gemt af lokale beboere, der ønsker at vi skal se deres nabolag. At det er et bestemt sted vi leder efter skyldes, at der rent fysisk ligger en cache gemt f.eks. under en sten eller gemt i en gammel bunker fra 2. verdenskrig.
På Costa Brava´s kyster er der en del gamle militære udsigtsposter der er nedlagt. Områderne er nu udlagt som Naturpark, med fri adgang med visse restiktioner. Nogle cache kan være pladseret af personer, der vil vise os adventureparker eller vandski´s søer.
Andre gange er det højdepunkter man skal bestige, for at komme frem til cachen. Nogle gange finder man hvad man leder efter og nogle gange må man give op, men det er altid spændende at se, hvad der gemmer sig ved den ønskede koordinat.
Bytteting til cachen
Bytteting til cachen

GPS som rejsepartner

Vi er ikke så gamle i "legen" (Geocaching), så selv gamle destinationer kan få en rensance med det nye perspektiv, at finde cache gemt i naturen. Der er skatte gemt over hele Verden, så det er bare om at komme afsted ud og finde nye steder, der ikke nødvendigvis er beskrevet i turistbrocurerne, men velbeskrevet i hver sin egen lille historie som er tilknyttet hver cache. Man skal hjemmefra overfører koordinaterne og evt. infomation om de enkelte cache til sin GPS.
Legen er ret børnevenlig, for mange af cachene er små boxe med bytteting indeni. Nogle er gemt meget befærdede steder andre cache er gemt meget øde steder.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Costa del Azahar

Ferieboliger på Costa del Azahar
Rejser til Costa del Azahar
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/koebenhavn/wakeup-copenhagen-carsten-niebuhrs-gade.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.