Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Costa del Sol

Læs mere om rejser til Costa del Sol

Costa del Sol - Druer og vin
Rejsetips indsendt af:
Annette van Buren
Broager
15. juli 2011

Costa del Sol - Druer og vin

Efter dage med sol og strand begynder trangen til variation at melde sig. Når strandsælgernes udvalg begynder at virke interessant, er det tid til at støvsuge stativer med turistbrochurer for at finde lidt adspredelse.
Og nogle gange viser ”adspredelse” sig at være meget mere end det. Det var den oplevelse, vi stod tilbage med, efter at have besøgt Bodegas Bentomiz, som ligger et par kilometer over landsbyen Sayalonga, nær Velez-Malaga.

På en bjergskråning møder vi Clara Verheij. Navnet lyder ikke ret spansk og det er det heller ikke. Clara og hendes mand André kommer oprindeligt fra Holland og er nu vinbønder. Det var sådan set ikke deres oprindelige ærinde, da de flyttede til Andalusien for over 15 år siden. En dag faldt de over en forfalden vingård, som de købte. Naboerne producerede vin - til eget brug - som de har gjort det i århundreder. Clara og Andre´ kikkede naboerne over skuldrene, brugte de lokale druesorter og gav sig samtidig til at eksperimentere med nye sorter og metoder. Nu har de skabt en nicheproduktion, Ariyanas-vin, som man blandt andet kan nyde på Jamie Olivers restauranter.

For 5 Euro kan man smage fem af Aryanas-vinene, tilbringe et par timer i selskab med Clara og historien om vin-eventyret, samt få en rundvisning. Er man minimum 8 personer, kan konceptet udvides med tapas for et par Euro ekstra. Det er naturligvis også muligt at købe et par flasker vin med hjem.

Det er altid fascinerende at møde folk, som virkelig brænder for deres fag. Som tør forfølge en drøm, selvom det nogle gange er op ad bakke. Som med respekt for lokale traditioner evner at skabe et produkt, som er en succes og som samtidig kan generere jobs i en region med tårnhøj arbejdsløshed.

For en, der kommer fra et land, hvor man døber en bakke på halvanden hundrede meter ”Himmelbjerget”, er køreturen til Bodegas Bentomiz lidt af en halsbrækkende affære. Men det er det værd.

Besøg skal bestilles på forhånd, Bodegas Bentomiz har en hjemmeside med kontaktoplysninger. Børn er velkomne, men inden man spænder afkommet fast i autostolen, skal man gøre sig klart, at rundvisningen er målrettet voksne.

Aktiviteter
Vinslotte/Vingårde

Kommentarer til rejsetippet om Costa del Sol

Sådan!!!

06/07 2012 Jan Albanil
Det var skønt, at andre også oplever andet end det rene turistfims og fjums. Mere af denne slags er både interessant og lærerigt for os, der holder af det Spanske.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Costa del Sol

Hoteller på Costa del Sol
Rejser til Costa del Sol
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/hoteller/spar-paa-hoteller-i-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.