Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Costa del Sol

 • Avra for Lauro plus River Deep - Mountain High

  (Bedømt af 2 personer)
  13.10.16: Sven-Erik Nielsen
  På årets store rejsemesse i Herning møder vi Melissa og Tove, som begge repræsenterer spanske Lauro Golf, der er beliggende kun en god halv times kørsel fra Malaga lufthavn.
  Se hele rejsetippet
 • HELLIG 3 KONGER

  29.12.13: Kirsten
  Oplevede et fantastisk lysorgie og optog på Hellig 3 Kongers aften den 6. januar 2013 i Malaga den gamle bydel, og hotellet var super, tæt på Katedralen, Picasso Museo, Carmen Thyssen museo, samt en fantastisk havn, der er oplevelser for alle.
  Se hele rejsetippet
 • Mijas

  (Bedømt af 4 personer)
  14.10.12: Lucille Rem
  Mijas er en fantastisk lille bjerglandsby.
  Selve byen kaldes også den hvide by.
  Den ligger ikke meget mere end 15 min kørsel fra Figuenrola, så har man ikke bil er det bestemt også overkommeligt at komme dertil med taxa.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Costa del Sol

Rejsetips af samme forfatter

Nerja - en sand ikke overrendt perle i det sydspanske
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
19. juli 2013

Nerja - en sand ikke overrendt perle i det sydspanske

Mens mange har sikkert har hørt om Fuengirola, Marbella og flere af andre feriebyer syd/vest for Malaga, er kyststrækningen mod nord/øst måske nok mere ukendt for de fleste.
Og heldigvis findes der stadig steder ved Costa del Sol, der ikke er overrendt af turister. Steder der har formået, at bibeholde den spanske charme. Nerja er et af de steder og har rigtigt meget at byde på.
Nerja for begyndere:

Nerja for begyndere:

Nerja har ca. 18.000 indbyggere. Byen består af lave byhuse i krogede smalle gader, hvidkalkede huse, sortmalet smedejernsgitre med smukke blomster og ikke mindst de mange pladser der summer af spansk idyl. Her går livet på de mange pladser og cafeer sjældent i stå. Man kan bruge dagevis på at gå rundt og danne sig indtryk og bare nyde den helt specielle atmosfære som flyder gennem gaderne. Det er bestemt værd, at tage et kig ind i de mange små forretninger, som sælger olivenolie, tropiske frugter, lokalt håndværk og selvfølge et bredt udvalg af sherry og andre søde vine.

Udover den megen idyl, er der jo også naturen. Nerja byder på en fantastisk flot natur. Den gamle bydel er hævet over havet og byen er omringet af bjerge og klipper. Den måske bedste sandstrand finder man ved Burriana Playa. Stranden ligger ned mellem 2 klippefremspring. Langs stranden ligger den nye flotte strandpromenade og langs promenaden finder man flere hyggelige restauranter. Restauranterne er kendte for sine grillet fisk, grillspyd og deres helt fantastiske paella. Mens man nyder et lækkert måltid sidder man med udsyn til den flotte strand, det smukke hav og klipperne. Bor man ved Burriana Playa kan man sagtens gå op til Nerja centrum. Vejen er dog meget stejl (så måske ikke ligefrem anbefalelsesværdig for gangbesværede), men samtidig er det en flot tur med nogle gode udsigtspunkter undervejs. Bor man på toppen (fx på Paredor Hotel Nerja), har man både fantastisk udsigt og kort til centrum.
Drypstenshulerne, Cueva de Nerja:

Drypstenshulerne, Cueva de Nerja:

4 km udenfor Nerja ligger Spaniens 3. største turistattraktion Cueva de Nerja. En drypstenshule man absolut skal se, hvis man er i området. Grotterne i Nerja er nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden. De ligger ved den lille by Maro. Når man tænker på, at de blev skabt for så mange år siden, ja så er det faktisk utroligt, at de ikke blev opdaget noget før. Hulerne blev nemlig først opdaget i nyere tid i 1959, da fem unge fra Maro og Nerja besluttede sig for at gå på flagermusjagt. Kun en tredjedel af grotterne er åbne for offentligheden, men der kan arrangeres specielture for mindre grupper. Disse ture tager gruppen ind i de nye gallerier, som blev opdaget i 1960 og 1970.

Balcon de Europa:

Balcon de Europa:

En storslået balkon/åben plads (for enden af en lille promenade) med kig til middelhavet er et andet af byens store vartegn. Om aftenen summer her af liv og glade dage. Et naturligt sted at indtage en is efter maden fra en af mange isbarer, som findes i området. Kort sagt; Andalusien når det der bedst :-)

Kommentarer til rejsetippet om Costa del Sol

Glem ikke Frigiliana

04/08 2013 Glen S.
Helt enig i anbefalingen af Nerja - men glem ikke at besøge Frigiliana, kun ca. 5 km inde i landet og allerede et godt stykke oppe i bjergene. Byen er en af de smukke "hvide byer" med en virkelig spændende, gammel bydel med snoede trappegader og et utal af små barer/restauranter. Den er et perfekt udgangspunkt for vandreture i bjerge og kløfter. Har lige boet her i to uger, hvor vi lejede et rækkehus gennem det danskejede bureau Casa Frigiliana.

Super dejlig

02/08 2013 B. Greve
Dejligt sted, har været der tre gange, sidst her i juni, men prøv også en tur op til frigiliana en lille landsby lidt udenfor nerja.

Fantastisk!

01/08 2013 Anne Marie Frederiksen
Det er det bedste sted i Andalusien. Har været der mange gange.
Dejlig atmosfære, rare og venlige indbyggere.
Tager gerne dertil igen.

Meget charmerende

01/08 2013 Nina Allin
Ja, en aften på "Europas balcon" er fantastisk hyggelig. Der summer af liv med div optrædende og karikaturtegnere.
De omkringliggende gaders hygge og gode spisesteder - skønt!
MEN at kalde den for "ikke overrendt" ved jeg nu ikke liiiiiige.....

Ikke turistet ??

01/08 2013 Carsten
Nerja er en dejlig by med mange smukke seværdigheder og hyggelige restauranter og cafeér etc. og det er en fin anmeldelse.

Men at sige at den ikke er overrendt af turister er desværre nok en meget let omgængelse af sandheden.

Nerja er blot en primært engelsk turistperle, med et forholdvist begrænset antal skandinaver.

Men når vejskilte og butiksfacader står på engelsk i Spanien, er det ikke et udtryk for at de aldrig har set turister....;-)

Ren perle

29/07 2013 Mogens Hansen
Har selv været der og kan kun anbefale stedet til andre.
Super hyggelig by med god atmosfære, dejlig strand og skøn natur omkranser området. Let at komme til og mange spændende udflugtsteder indenfor rimelig rækkevidde.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Costa del Sol

Hoteller på Costa del Sol
Rejser til Costa del Sol
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/orlando/tuscana-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.