Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Gran Canaria

Læs mere om rejser til Gran Canaria

Rejsetips indsendt af:
Svendborg
18. maj 2010

Den fortryllede dal på Gran Canaria

Jeg har boet på Gran Canaria i godt tre år og det er en vidunderlig ø med mange seværdigheder.Men el baranco de Guayadeppe er oplevelsen jeg bliver ved med at vende tilbage til.

Den dag vi ikke skulle noget.

Vi havde en af de få dage hvor man ikke egentlig skulle noget,og tænkte at vi ville udforske området omkring Arinaga som vi lige var flyttet til.
Arinaga er i sig selv en vældig charmerende landsby med mange gode lokale spisesteder til billige penge.Vi tog bilen (en vigtig detalje) og kørte op af den snoede vej bag byen og landede hurtigt på en lidt bredere vej.Den så lidt kedelig ud,men lå lidt nede i en dal og der var rimelig grønt,så vi kørte opad igen.Jævn stigning,god vej.
I løbet af et par kilometer ændrede det hele sig.Der var grønt overalt.Figentræer stod blandet med mandeltræer,og figenkaktusserne stod fyldt med deres rødgule frugter i fuld flor.De smager forøvrigt som blommer når man får skrallet torneskralden af.Skarp kniv og handsker anbefales.
Der var klippehuler over det hele.Nogle af dem helt eller delvist muret til.Afhængig af om det var mennesker eller geder der boede der,fandt vi senere ud af.Otte ti km oppe var der et par store klippehuler.Den ene en kølig velindrettet bar med den bedste lokale skinke,ost og portvin man kan opspore på GC,selvfølgelig med oliven og mandler til..vidunderligt.
Ved siden af en kirke med orgel og det hele.Plads til ca 50 personer som jeg husker det..Underfuldt.
Ca en km højere oppe var der et kæmpe valnøddetræ og under det udsprang en kilde lige ud til vejen næsten. Med det reneste vand jeg har smagt.
Helt oppe på toppen var der et rimelig nyt hotel/spisested men der nåede vi aldrig ind.Man var så mæt af mad,drikke,godter og indtryk når man nåede til valnøddetræet at man bare fyldte kildevand på dunke og kørte ned igen nydende udsigten fra den anden ende.
Der kommer man ikke kun en gang.dette er min fortryllede dal....På min Ø.!

Seværdigheder
Naturoplevelser

Kommentarer til rejsetips om Gran Canaria

Fortryllende dal.

22/09 2010 Kurt Bach Jensen
Helt enig. Dalen er fortryllende. Den er dog stavet forkert - den hedder Guayadeque. og er der på øen en anden dal, som jeg synes er endnu mere fortryllende, nemlig Valle Agaete, der er beliggende på den nordøstlige del af øen. Adgang til dalen sker ved Agaete. Bliv ved med at køre, indtil asfaltvejen slutter - ellers går man glip af den allerskønneste del af dalen - herunder udsigten til Tenerife.

Dårlig beskirvelse

15/09 2010 Helle
Fuldstændig umuligt at køre efter ovennævnte rutebeskrivelse. Og er dalens navn ikke stavet forkert?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til
Gran Canaria

Hoteller på Gran Canaria
Rejser til Gran Canaria
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/en-noedvendighjaelp-i-udlandet.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.