Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Spanien

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Avra for Lauro plus River Deep - Mountain High

  (Bedømt af 2 personer)
  13.10.16: Sven-Erik Nielsen
  På årets store rejsemesse i Herning møder vi Melissa og Tove, som begge repræsenterer spanske Lauro Golf, der er beliggende kun en god halv times kørsel fra Malaga lufthavn.
  Se hele rejsetippet
 • Taxi i lufthavn

  04.05.16: Ib baastrup
  Pas på taxi hajerne der står ved udgangen af lufthavnen de er svindler du kommer til at betale det dobbelte af hvad det koster og de kører store omveje og snyder med taxameter
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Spanien

Granada, Spanien – fyldt med historie og charme!
Rejsetips indsendt af:
Lise Nørskov
Herlev
5. maj 2011

Granada, Spanien – fyldt med historie og charme!

Granada har det hele: Billig shopping, seværdigheder, historie, smuk natur, lækker mad og gode barer. Byen ligger smukt neden for Sierra Nevada bjergkæden, hvor man på toppen af tinderne kan se sne helt hen i juni måned.
I Granada er man væk fra det noget nedslidte Costa del Sol og selvom der også kommer mange turister, så kan man på en helt anden måde opleve den ægte Andalusiske charme. Det er billigst at flyve til Malaga, men Granada har også en glimrende lufthavn. Man skal dog nok forvente at skulle mellemlande undervejs fra Danmark. Der går behagelige og billige hurtigbusser fra Malaga til Granada.
Inde fra en af Alhambras smukke sale
Inde fra en af Alhambras smukke sale

Alhambra

Størst af alt i Granada er selvfølgelig Alhambra, som er på verdensarvslisten – alle bør se Alhambra! Storslået smukt! Her bør bruges en hel dag, så man både kan komme ind i selve Alhambra og også slentre en tur gennem den smukke park op til sommerresidensen. Husk enten at bestille billet på nettet i god tid til turen ind i Alhambra – eller stå tidligt op, tag derop og forsøg at få billet til senere på dagen. Især i højsæsonen myldrer det med turister. Man får et bestemt tidspunkt, hvor man skal møde op (og stå i kø) for at komme ind på selve Alhambra, men det er det hele værd! Husk også at nyde udsigten ud over Granada! Gør lidt hjemmearbejde og lær lidt om Alhambras spændende historie!
Udsigten til Alhambra fra Mustafas Bar i Albaicin
Udsigten til Alhambra fra Mustafas Bar i Albaicin

Albaicin med udsigt til Alhambra

Hvis man har mere energi den dag, kan man tage til Albaicin. Ellers er det et must at besøge bydelen en anden dag – eller allerbedst en aften. Det er mest sigøjnere, der bor på Albaicin – mange i huse, der er bygget ind i klippen. Der går busser derop – det er en fantastisk tur ad stejle, små gader – men en taxa er til at betale i Spanien, så det er bestemt værd at overveje. Spørg taxachaufføren om han kender baren, som Mustafa ejer på Camino del Sacromonte. Eller spørg de lokale – de er altid søde og venlige. Hos Mustafa kan man sidde på en lille smal plads foran hans bar. Med den smukkeste udsigt til Alhambra! Sæt jer under appelsin- og citrontræerne, bestil øl, vand, vin – og få hans lækre tapas med i prisen! (Se senere vedr. tapas i Granada.) Nyd udsigten – og den helt fantastiske solnedgang over Alhambra og Granada! Smukt! Husk også at gå ind i Mustafas bar. Den er bygget ind i klippen og består af små hulelignende rum. Jeg har været der i en påske, hvor vi fik en helt særlig bonus: Det var sigøjnernes festdag og der kom et kæmpe optog forbi bærende på Madonna-figurer. Skiftende mellem dyb tavshed og bøjede hoveder og høje råb: ”Leve (Viva) sigøjnere”. Meget, meget bevægende!
Et godt tip: Hvis man har lyst til at opleve ægte flamenco, så spørg Mustafa. Lige i nærheden er der et lille sted, hvor man nok skal bestille plads, men det er så ægte og dybtfølt, at hårene rejser sig!
Et af de spektakulære påskeoptog
Et af de spektakulære påskeoptog

Påske i Granada

I øvrigt er påsken en spændende tid at besøge Granada. Ligesom i resten af Spanien er det den største højtid. Hver en lille kirke – og der er mange – har deres egen helligdom (Madonna). Og hver dag i påsken er der store mængder optog igennem byen. Fantastiske kæmpefigurer bæres gennem gaderne fulgt af store menneskemængder. Husk at påsken i Spanien ikke altid falder sammen med vores påske i Danmark.
Guadix - hulebyen. Jo, der er en masse boliger under jorden!
Guadix - hulebyen. Jo, der er en masse boliger under jorden!

Ture i omegnen af Granada - Guadix og Alhama de Granada

Man bør også tage på nogle ture i omegnen af Granada. Måske en tur op i Sierra Nevada og mærke på sneen? Der er faktisk også gode muligheder for skisport. Ellers kan man tage til Guadix, hvor der er et kæmpe område med hulebeboelser. Engang var det de fattige sigøjnere, der boede der, men nu er det blevet mondænt. Et meget anderledes skue! Man kan for en meget lille betaling komme ind og se et af husene, som har alle moderne faciliteter, men altså er hugget ind i klipperne. En anden tur kan gå til Alhama de Granada. Her kan man bade i varme kilder. Og hvis man har bestilt i forvejen, kan man nyde forskellige velværebehandlinger. Det er en smuk tur fra Granada og en dejlig by – måske værd at tage en overnatning der?
Et af de små tapassteder - her "Mustafas bar"
Et af de små tapassteder - her "Mustafas bar"

Mad og overnatning

Gode tips til billig og god mad samt overnatning: Lev som spanierne! Spis det store måltid midt på dagen. Spanierne holder frokostpause (siesta) fra kl. 14. Læg mærke til hvor de lokale går hen og spiser. Man kan få ”menu del dia” for under 10 € (Tre retter inkl. drikkevarer som f.eks. vand, sodavand, dagligvin, øl). Hvis man følger de lokale, så kan man forvente, at maden er god! Man kan risikere, at det ikke er de mest charmerende steder, men de er mere autentiske end turistrestauranter. Det er værd at prøve! Når det så bliver aften – og her er det efter kl. 20! – så find små lokale barer. Her kan man (som hos Mustafa) få tapas. Og det er ikke som i turistområderne, hvor man bestiller og betaler dem særskilt. Man kan få glimrende små delikatesser sammen med øl, vand, vin for under 2 €. – Og så bliver man jo mere sulten og er nødt til at bestille endnu en omgang drikkevarer for at få endnu en gang tapas – og så kan det blive sjovt! Der findes hundredvis af forskellige tapas. Små lækre sager! Når man skal overnatte i Granada – og andre steder i Andalusien – kan det gøres billigt. Søg små ”hostals” – man kan finde mange glimrende værelser med eget bad og toilet for omkring 20 – 30 € pr. nat pr. person.

Kommentarer til rejsetippet om Spanien

Svar til Henriette

07/03 2016 Lise
Jeg mener, at det er taget oppe fra Alhambra mod Sierra Nevada. Granada ligger nedenfor til højre for billedet.

Hvilken by

05/03 2016 Henriette Friis
Det smukke billede i toppen af forsiden om Granada. Er det Granada ?? eller hvilken by?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Spanien

Ferieboliger i Spanien
Rejser til Spanien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/granada-spanien-fyldt-med-historie-og-charme.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.