Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Spanien

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Avra for Lauro plus River Deep - Mountain High

  (Bedømt af 2 personer)
  13.10.16: Sven-Erik Nielsen
  På årets store rejsemesse i Herning møder vi Melissa og Tove, som begge repræsenterer spanske Lauro Golf, der er beliggende kun en god halv times kørsel fra Malaga lufthavn.
  Se hele rejsetippet
 • Taxi i lufthavn

  04.05.16: Ib baastrup
  Pas på taxi hajerne der står ved udgangen af lufthavnen de er svindler du kommer til at betale det dobbelte af hvad det koster og de kører store omveje og snyder med taxameter
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Spanien

Rejsetips af samme forfatter

 • St. Pauls kirke i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 14 personer)
  17.07.12: Tina
  Hvis du har besøgt 9/11 Memorial – eller er på andet ærinde i Lower Manhattan omkring Ground Zero, Wall Street eller City Hall - vil jeg anbefale at du efterfølgende besøger St. Pauls kirken.
  Se hele rejsetippet
 • 9/11 Memorial i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 12 personer)
  17.07.12: Tina
  Jeg tror at der er mange mennesker, der har det lidt som jeg med 9/11 Memorial - Det er sådan lidt mærkeligt, ubehageligt og måske er det nok fordi det stadig liiidt for tæt på… men det vil det nok være for mange af os rigtig længe endnu.
  Se hele rejsetippet
 • Vinlandet - og skønne Stellenbosch

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 8 personer)
  10.07.12: Tina
  Sydafrika er et af mine absolutte favorit rejseland, da det i mine øjne har… ganske simpelt – ALT!
  Se hele rejsetippet
FDM travel - Community Manager
Tina Telefon: 70 11 60 11

Inspiration til Fuerteventura - de Kanariske øer

For år tilbage tilbragte jeg en sæson som rejseleder på Fuerteventura. Nedenstående er lidt af mine minder og fif fra dengang. Jeg er ikke helt sikker på alle navnene, da det jo alligevel er et par år siden jeg slog mine folder på de vindomsuste øer..
Lej en bil i nogle dage, det er faktisk et must for at kunne få oplevet noget af øen - hvis I har mod på det, vil jeg foreslå en jeep, da ikke alle vejene er lige gode - og så giver det også én mulighed for at kunne lave nogle gode afstikkere og opleve det mere uspolerede Fuerteventura og evt. komme lidt " på vulkaner " - Det er ikke optimalt i en fiat punto (tro mig, jeg taler af erfaring).

Brug de lokale supermarkeder, særligt i Puerto Rosario er der gode – de har nogle meget gode supermarkeder med et stort udvalg af dagligvarer og lækre specialiteter -og vel at mærke betydeligt billigere end de lokale turistsupermarkeder.
Øen er ikke så forfærdelig stor, men vil alligevel råde jer til at dele dagene lidt op.. og med udgangspunkt i det følger lidt inspiration..

Nordligt
Corralejo, som en en større og ret charmende by, hvor jeg bla. kan anbefale at sætte jer på en af de mange hyggelige restauranter ved havnen og nyde en god fiskeret. Der er også det største udvalg af butikker og resturanter .
" Dynerne " som ligger lidt udenfor byen ( mod Rosario ), er en sjov fornemmelse af at gå rundt i en bid af Sahara (er igennem mange årtusinder via de kraftige vinde kommet fra Vestsahara, som øerne jo ligger ud for). Spadsér rundt derude og hop rundt i sanddynerne og leg barn.. herligt ! Husk dog nogenlunde at orientere jer om hvor I parkerer bilen, da det er et stort område og man efterfølgende. godt kan bruge tid på at hitte køretøjet igen..
Hvis I kører den modsatte vej ud af Corralejo ( mod el Cotillo ) er der et stort område med vulkaner, smukt område, som det dog er sjovest at udfordre i jeep.
Der ligger en lille by, der hedder La Oliva ikke så langt fra El Cotillo og der er et skønt lille museum med lokal kunst, jeg mener det hedder Casa Mané... Jeg købte mig ihvertfald fattig i dejlige plakater med canariske køkkenhaver.

Rundt om på øen
Vær forberedt på en del bjergkørsel i smukke omgivelser og besøg så de dejlige små byer - Betancuria, Pajara og Antigua. Der ligger i Beatancuria et lille arkæologisk museum og en fin lille kirke.. ellers er det ikke det store oplevelser og seværdigheder, men jeg synes det er så charmende at komme ud og opleve det oprindelige canariske.
Mange steder er det muligt at købe hjemmelavet gedeost , der ofte smager bedre end det lyder, og ligeledes er der også nogle gode små, lokale spisesteder rundt om på øen.

Sydpå
Ja, hvad kan jeg sige - sydpå ligger Jandia og alle de skønne strande ( - hvoraf flere er nudiststrande. )
Jeg kan varmt anbefale at tage en dag, hvor man bare ligger på strandene dernede - kør afsted og find én der passer til jer, nogle kan man få helt for sig selv og andre minder sørgeligt om Bellevue på en sjælden god dansk solskinsdag.
Maden er generelt god på Fuerteventura, tapas, tortillas og paella er jo skøn spise, når man er på de breddegrader og et MUST er "papas arrugadas con mojo" ,som er små salte kartofler med spicy og ofte hvidløgsfyldt sauce til... GUF ! Der er naturligvis meget fisk, og så løber mine tænder i vand ved tanken om Gambas Ajolios ( kæmperejer i hvidløg..)

Lanzarote
Ligger meget tæt på Fuerteventura og er værd at spendere en dag (eller 2 ) på. Færgen sejler fra tidlig morgen til sen aften og tager vist 45 min. Det er et norsk rederi Fred Olsen, der sejler ruten, så prøv evt. at søg på dét på nettet for tider, priser o.s.v.
Man sejler fra Corralejo og ankommer i Playa Blanca på Lanzarotes sydspids, men kør mod El Golfo på den vestlige side af øen og derefter mod Timanfaya og Montanas del Fuego, hvor I for alvor kommer på vulkaner, der er en stor NationalPark med adskillige flotte vulkankratere og steder, hvor jorden stadig er varm. Kør nordpå og kom ud til kysten så ofte som I kan, der er ufattelig smukt !
Fortsæt hele vejen til nordspidsen, hvor Mirador del Rio ligger. Det er en restaurant, som Cesar Manrique (øens " fader " - arkitekt og kunstner ) har bygget med en pragtfuld udsigt til den lille ø La Grasiosa.

Kør tilbage østom og læg vejen forbi Jameos del Aqua og Cesar Manriques hus og evt. Puerto del Carmen, som er hovedturistbyen på Lanzarote ( kan dog sagtens udelades )
Der er adskellige vingårde på Lanzarote, de dyrker deres vin meget anderledes. De graver simpelthen vinrankerne ned i jorden og dækker den til med lavajorden/asken, som suger med fugt til sig og giver det videre til vinrankerne. Det ser faktisk ret flot ud , da der for at beskytte mod de kraftige vinde er lavet " læhegn " i lavasten rundt om alle de nedgravede ranker... Og så smager vinen iøvrigt glimrende !! ; )

Nå, Jeg lader vist minderne tage overhånd, men glæd jer - man kan søge de gode og anderledes oplevelser med en bil og lidt eventyrlyst på begge øer, som har meget mere at tilbyde end mange giver udtryk for.

Seværdigheder
Øer

Kommentarer til rejsetippet om Spanien

Spændende

06/11 2013 L Jensen
Tak for beskrivelsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina s profilside

Læs mere om rejser til Spanien

Ferieboliger i Spanien
Rejser til Spanien
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/kreta/en-tur-paa-kreta-vaek-fra-de-stoerste-turistomraader.-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.