Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Madrid

 • Taxi i lufthavn

  04.05.16: Ib baastrup
  Pas på taxi hajerne der står ved udgangen af lufthavnen de er svindler du kommer til at betale det dobbelte af hvad det koster og de kører store omveje og snyder med taxameter
  Se hele rejsetippet
 • Mageløse Madrid

  (Bedømt af 2 personer)
  23.04.14: Mogens Kjær
  Madrid er en storby. Ja, men det er også en lille by. Hvis man bor midt i byen, oplever man de små gader med barer og restauranter og forretninger uden at mærke at det er en storby.
  Se hele rejsetippet
 • På vinferie i Spanien - Ribera del Duero området

  (Bedømt af 4 personer)
  29.10.13: Carl Nielsen
  Efteråret er et ideelt tidspunkt at tage på vinferie i Spanien fordi der er hektisk aktivitet med høst og fremstilling af vin. Her er en beskrivelse af et lille spansk distrikt hvor alle smagssanser kan vækkes til live og hvor du samtidig kan komme helt tæt på selve vinproduktionen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Madrid

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Madrid - byen for alle
Rejsetips indsendt af:
København N
20. sept. 2011

Madrid - byen for alle

Midt i Madrid snor den 6-sporede boulevard Gran Vía sig fra Metrópolisbygningen i den ene ende til Plaza Callao i modsatte ende.

Under 10 minutter borte lokker Latina-kvarteret med sine pastelfarvede facader, stolte tapas-barer og jævne befolkning, der har boet i kvarteret igennem generationer.

Madrid er en modsætningernes by, og et besøg i Madrid er et must for enhver, der sætter pris på kunst, rig madkultur og høj social tolerancetærskel.

Velkommen til Madrid.
Telefónica-bygningen på Gran Vía
Telefónica-bygningen på Gran Vía

Madrids hjerte

Madrids hjerte er og bliver Gran Vía, der snor sig som en gigantisk slange midt i byen.

Hver dag passerer et utal af biler og mennesker forbi til og fra arbejde og diverse gøremål, og det er ikke usædvanligt med lange bilkøer klokken 2 om natten.

Gran Vía er i dag en gade, hvor der ligger mange butikker og hoteller, heriblandt vores hotel, der lå lige over for en af Madrids historiske bygninger - nemlig Telefónica-bygningen.

Telefónica-bygningen er fra 1929 og den blev under den spanske borgerkrig anvendt som udkigspost for republikanerne og sigtekorn for Francos tropper.

Gran Vía er et fornuftigt sted at starte når man vil udforske Madrid, for der er ikke langt med metroen til de seværdigheder man ønsker at besøge.
Kongeslottet i Madrid - Palacio Real
Kongeslottet i Madrid - Palacio Real

Kongeslottet i Madrid

Kongeslottet i Madrid, Palacio Real, blev færdigbygget i 1764 på ruinerne af den gamle mauriske Alcázar-fæstning, og slottet ligger med en smuk udsigt ud over Manzanares-floden og højsletten, der omgiver Madrid.

Inden man kommer til kongeslottet passerer man forbi Sabatini-haverne, hvor et væld af statuer af konger og helgener byder besøgende velkommen.

Kongeslottet i Madrid har mere end 2.800 værelser og får dermed vores eget Amalienborg til at blegne ved sammenligning.

Som besøgende har man naturligvis ikke adgang til alle værelserne, men mod betaling af 15 euro kan man købe en billet, der dog giver adgang til en lille andel af slottes værelser.

Med den indkøbte billet i hånden tog vi rundt på en imponerende tur i det spanske kongeslot.

Imponerende rum med rigt dekorerede tapeter, smukke malerier, samlinger af porcelæn og sølvtøj fik os til at gnide os i øjnene af forbavselse - tænk, at være i besiddelse af sådanne rigdomme!

I tilstødende rum var det muligt at se kongefamiliens eget private apotek og samlinger af rustninger, som vi blev meget imponerede over at se.
Udsigt over Madrid og højsletten fra Kongeslottet
Udsigt over Madrid og højsletten fra Kongeslottet

Udsigt over højsletten

Rum efter rum med skønhed åbenbarede sig for os, og efter en time stod vi igen på slotspladsen, hvor vi måbende kiggede på hinanden.

Det var en stor oplevelse at se kongeslottet, og at nyde udsigten fra kongeslottet ud over højsletten var en god afslutning på en spændende formiddag.
Plaza Mayor
Plaza Mayor

Plaza Mayor

Siden 1561 har den kolossale plads Plaza Mayor ligget på sin nuværende plads midt i Latina-kvarteret.

Det er arkitekten Juan de Herrera, der har stået for byggeriet med de gråmelerede skifertage og markante spir efter flamsk forbillede.

Igennem tiderne har pladsen blandt andet været brugt til kongekroninger, tyrefægtning, karneval og henrettelser.
Tapas på en af Plaza Mayors hyggelige cafeer
Tapas på en af Plaza Mayors hyggelige cafeer

Madkulturen på Plaza Mayor

I dag er Plaza Mayor nok mest kendt for sine utallige tapas-barer og caféer, hvor man for en stund kan koble af med en café solo og en portion ensaladilla rusa mens dagens indtryk fordøjes.

Besøg ved seværdighederne i Madrid er bestemt vigtigt, men lige så vigtigt er det, at smage noget af det ypperste, som Spanien har at byde på - tapas. Plaza Mayor er himmerige på jord når det drejer sig om tapas - der er få steder i byen, hvor der serveres så gode tapas som på Plaza Mayor.

Et besøg på Plaza Mayor kan derfor bestemt anbefales når man har brug for en pause fra trafikken og varmen, der gennem hele sommeren lægger sig som en tung dyne over Madrid.

Typisk gade nær pladsen Puerta del Sol
Typisk gade nær pladsen Puerta del Sol

Slenteture i Madrid

Skulle man have brug for en ekstra pause i hverdagen er der ikke noget bedre end, at slentre rundt i Madrid og nyde byen.

De små og snævre gader omkring pladsen Puerta del Sol byder på mange specialforretninger, kirker og butikker, der bestemt er et besøg værd.

Besøg f.eks. butikken Lhardy´s nær Puerta del Sol, der igennem mange år har solgt noget af det mest velsmagende bagværk, der kan købes i Madrid. Selv madrilenerne tager gerne en omvej for at købe ind hos Lhardy´s, og det borger for kvaliteten!

Selv hvis man ikke vil købe noget kan en gåtur i Madrids gader være en kærkommen mulighed for, at se byen på en anden måde.
Pladsen Plaza de la Villa
Pladsen Plaza de la Villa

Madrids ældste plads

For den arkitektur-interesserede rejsende er et besøg på pladsen Plaza de la Villa et must, for Plaza de la Villa er nemlig Madrids ældste plads.

Den største bygning på torvet er byens rådhus fra 1630, der er forbundet med nabohuset fra 1537 via en passage.

Over for rådhuset ligger Madrids ældste bygning fra 1460 (tårnet). Palæet var hjem for en fremtrædende adelsfamilie og blev i 1525 brugt som tugthus af Carlos V, der spærrede den franske kong Frans inde efter slaget ved Pavia.

I det hele taget er Madrid en spændende by for den arkitektur-interesserede rejsende, for der er rig mulighed for at studere gamle bygninger i hele byen.
Klostret Monasterio de las Descalzas Reales
Klostret Monasterio de las Descalzas Reales

Et bevaret kloster

En anden interessant bygning set med arkitektoniske briller er klostret Monasterio de las Descalzas Reales, der ligger midt i byen ved pladsen Plaza Callao.

Monasterio de las Descalzas Reales er et af de ældst bevarede klostre i Madrid. Det blev oprindeligt bygget til kongens skatmester, men blev lavet om til kloster i 1556 da kongens søster Juana de Asturia besluttede at gå i kloster.

Det eneste man skal være opmærksom på når man besøger klostret er, at åbningstiderne er vejledende. Hvis klostret er lukket når man kommer kan det anbefales, at drikke en kop kaffe på en af de nærliggende cafeer eller restauranter og håbe på, at klostret snart åbner igen.

En af indgangene til Retiro-parken
En af indgangene til Retiro-parken

Hvis heden i Madrid bliver for uudholdelig kan det anbefales, at bruge dagen i en af Madrids mange parker.

Retiro-parken er en kolossal park på 118 hektar, der ligger nær de store museer på gaden Paseo del Prado.

Mange turister bruger Retiro-parken til afslappende gåture efter besøg på Prado-museet eller Reína Sofía-museet, men der er mange madrilenere, der bruger parken til at cykle eller jogge i. Som turist er en gåtur i parken derfor en oplagt mulighed for at kombinere afslapning med at studere det madrilenske folkeliv, der passerer forbi.

Fransk inspirerede parterre-haver i Retiro-parken
Fransk inspirerede parterre-haver i Retiro-parken

I et hjørne af Retiro-parken kan man gå en tur i de fransk inspirerede parterre-haver, og det er en skøn oplevelse at gå rundt blandt de velduftende blomster og velplejede hække og træer.

Efter en tur i Retiro-parken føler man sig som genfødt, og man er atter parat til, at tage på sightseeing i Madrid.
Typisk gade i Latina-kvarteret
Typisk gade i Latina-kvarteret

Fang Madrids sjæl i Latina-kvarteret

Latina-kvarteret er et område, der kan kategoriseres som ren middelalderby. Området er præget af bygninger med pastelfarvede facader og skæve gader og stræder, og det er også et kvarter, hvor mennesker fra den jævne middeklasse har boet i en menneskealder.

Hvis man for alvor vil forstå folkesjælen i Madrid bør man gå en tur i Latina-kvarteret. Kvarteret er kendt for sine gode tapas-barer og helt særlige charme, der vil få enhver turist til resten af livet at drømme om at bosætte sig her. Området omkring metro-stationen Latina og gaden Calle Toledo kan især anbefales da der ligger mange gode spisesteder.
Domkirken i Madrid - Catedral de la Almudena
Domkirken i Madrid - Catedral de la Almudena

Domkirken i Madrid - Catedral de la Almudena

Domkirken - Catedral de la Almudena - er en af de seværdigheder man skal besøge når man er i Madrid.

Domkirken er placeret lige over for kongeslottet, og det var i denne kirke, at den spanske kronprins Felipe i 2004 giftede sig med journalisten Letizia Ortiz.

Det er muligt at tage en elevator til toppen af domkirken, og fra kuplen er der en fabelagtig udsigt ud over Madrid og højsletten, der omgiver byen.
Inde i domkirken
Inde i domkirken

Indvendigt er domkirken mere end imponerende.

Domkirken er rigt udsmykket og har mange detaljer, og derfor er det oplagt at bruge en hel dag på at fortabe sig i kirkens indvendige detaljer.

Hvis sjælen er urolig er det muligt at tænde et lys i kirken og håbe på en snarlig syndsforladelse.
Tapas på gaden Calle Mayor
Tapas på gaden Calle Mayor

Tapas på gaden Calle Mayor

Efter et besøg i domkirken er sjælen måske fyldt op med nye indtryk, men maven er til gengæld ikke fyldt.

For at stille den værste sult kan det derfor anbefales at gå ned af den nærliggende gade Calle Mayor, hvor der ligger et utal af tapas-barer, der til en rimelig penge sørger for, at du bliver mæt.

En tallerken med ost, skinke, brød og andre lækkerier er altid en succes når maven skriger efter mad og drikke.
Typisk gade i Madrid
Typisk gade i Madrid

Besøg Madrid - byen for alle

Når man siger Spanien kommer de fleste til at tænke på grisefester, sandstrande og sol, men det er faktisk ikke det eneste Spanien har at byde på.

Hvis man vil noget andet end masseturismen bør man alvorligt overveje, at besøge Madrid, for der er mange ting at opleve i Madrid.

Rig arkitektur, kunstmuseer, charmerende kvarterer med pastelfarvede facader, tapas af høj kvalitet, varmt klima og en venlig lokalbefolkning.

Der er ingen grund til at blive hjemme fra Madrid, og det kan kun anbefales at besøge byen ved førstkommende lejlighed.

Besøg Madrid - du vil ikke fortryde det!

Kommentarer til rejsetippet om Madrid

Madrid - byen for all

21/09 2011 Vivi Jakobsen
Vi påtænker at rejse til Madrid i marts 2012, så vi vil gerne takke Anne-Grethe Demant for et rigtig flot indlæg som yderligere skærper vores nysgerrighed.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Madrid

Hoteller i Madrid
Rejser til Madrid
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.