Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Madrid

 • Taxi i lufthavn

  04.05.16: Ib baastrup
  Pas på taxi hajerne der står ved udgangen af lufthavnen de er svindler du kommer til at betale det dobbelte af hvad det koster og de kører store omveje og snyder med taxameter
  Se hele rejsetippet
 • Mageløse Madrid

  (Bedømt af 2 personer)
  23.04.14: Mogens Kjær
  Madrid er en storby. Ja, men det er også en lille by. Hvis man bor midt i byen, oplever man de små gader med barer og restauranter og forretninger uden at mærke at det er en storby.
  Se hele rejsetippet
 • På vinferie i Spanien - Ribera del Duero området

  (Bedømt af 4 personer)
  29.10.13: Carl Nielsen
  Efteråret er et ideelt tidspunkt at tage på vinferie i Spanien fordi der er hektisk aktivitet med høst og fremstilling af vin. Her er en beskrivelse af et lille spansk distrikt hvor alle smagssanser kan vækkes til live og hvor du samtidig kan komme helt tæt på selve vinproduktionen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Madrid

Madrid inside out
Rejsetips indsendt af:
Mikkel Lund

21. jan. 2011

Madrid inside out

Rejsetippet handler om caféer, restauranter, transport, seværdigheder og udflugter ud af byen Madrid.
Den nemmeste måde at komme rundt på er så klart metroen, der er meget omfattende og billig - også til/fra lufthavnen. Taxier er også jævnt billige, men ofte kommer man ikke rigtig nogle vegne pga. trafikken.

Ud af byen kan man med fordel leje en bil eller tage toget. Madrid opleves bedst i den gamle bydel i området omkring Puerta del Sol, fra Palacio Real i vest til Parque del Buen Retiro i øst - altsammen indenfor gåafstand, også for at se de meget smukke bygninger omkring Cibeles (springvandet Real Madrids fans bader i når du har vundet mesterskabet).

Madrid er primært mad, drikke, stemning og underholdning - og uden for byen fantastiske landskaber og mere god mad. Shopping i Madrid er ikke stort i min bog, men sko og lædervarer skulle være interessant. Tag (metroen) til Puerta del Sol og start med at finde 0 km stenen - Spaniens og verdens centrum. Der ligger også en Corte Ingles, der er et stormagasin der i sig selv er en oplevelse værd - ikke at der er noget særligt at komme efter, det er bare utroligt hvad der findes af ragelse i denne verden. I sidegaderne nord for pladsen findes masser af butikker med bl.a. sko og andre lædervarer.
Området er rigeligt turistet, men et must see. Fra Puerta del Sol tager det 5 minutter at gå til Plaza Santa Ana, hvor der ligger et utal af barer - måske mest kendt er Cervezeria Alemana, men de er alle et besøg værd - også i de nærmeste sidegader.
De bedste barer er tit de mindste - og jo flere papirservietter på gulvet jo bedre. Som regel findes der ikke affaldsspande - man forventes ganske enkelt at smide sit affald på gulvet, så ingen ser skævt til det. Til gengæld fejes der tit. Hvis der er plads.Også fra Puerta del Sol, men mod vest ligger Plaza Mayor, der også skal ses. Det er en udpræget turistfælde, men en charmerende en af slagsen.

Et godt sted at nyde en cervezita eller en café con leche i solen, mens man kigger på mennesker. I det nærmeste hjørne ligger den charmerende andalusiske tapasbar Torre del Oro, der har alle mulige besynderlige tapas og yderst underholdende betjening. I det modsatte hjørne går en trappe ned til c/Cuchilleros. Halvvejs nede ligger La Cueva de Luis Candelas - også et besøg værd. Nede ad trappen ligger Botín, der er Spaniens ældste restaurant - priser lidt over middel, men altid et sikkert valg. Bordbestilling nødvendig - husk at madrilenerne tidligst spiser kl 21-22 på hverdage og 23-24 fredag og lørdag.
Der er mange gode barer i dette hjørne, så hop endelig ind og tag en enkelt copa inden i drøner videre til den næste.

Lige om hjørnet ligger en legendarisk restaurant, som Frank Sinatra frekventerede når han var på besøg i Madrid: Casa Paco. De har fantastiske steaks, men husk at bestille tilbehør hvis bøffen ikke skal være ensom på tallerkenen. Tjeneren har kun en hånlig latter til overs for forespørgsler om kaffe!Den bedste, mest ægte tapasbar hedder La Taperia de la Abuela og ligger på c/Conde 4 - fantastico. I samme område ligger også et fremragende bud på en hyggelig middag i Palacio de Anglona i c/Segovia. Tjenerne er gay og stemningen ekstremt hyggelig. Maden er moderne og lækker og priserne meget rimelige. Det kan være lidt svært at finde, indgangen er meget diskret. Man kan være heldig at få et bord, men reservation er nødvendig fredag og lørdag.

Madrid er en udpræget gay city og tolerancen er langt højere end herhjemme. Pedro Almodovars film kan forekomme søgte efter dansk standard, men karaktererne findes overalt i Madrid - endda med en vis stolthed og ikke noget man skal skamme sig over at studere. Et fantastisk sted er http://berlincabaret.com/ hvor der er drag shows af meget høj standard - imponerende.

Madrids bedste museum er Thyssen Bornemisza på Paseo del Prado - en imponerende samling fra middelalderen til Andy Warhol. Museo del Prado er i mine øjne forfærdeligt, trist og mørkt - var ude efter de 12 minutter det tog at løbe igennem.

Museo Reina Sofia har Picassos berømte Guernika, men ellers ikke meget at byde på.Den gamle Atocha banegård lige i nærheden er omdannet til restauranter, meget stemningsfuldt. Når man efter dansk standard går kold og vil hjem, er den spanske kur varm chokolde og churros (i tivoli kendt som spanskrør). Er det helt galt skal man bede om en carajillo - kaffe med cognac. Overlever man det, så kører man på til det bliver lyst. Frisk luft trækkshoppinges bedst i Retiro'en, hvor den primære sport at at se og blive set.

Ellers kan det anbefales at tage en udflugt ud af byen - der er mange finde steder indenfor en times kørsel:
1) Segovia i bjergene nord for Madrid, kendt for den romerske akvædukt, Disneyslottet Alcazar og stegt pattegris, der er så mør at den kan skæres ud med tallerkener.

2) Valle de los caidos - et 70 meter højt stemkors-monument som El Generalissimo Franco fik rejst som symbol for de faldne under borgerkrigen. Der er en katedral bygget ind og klippen, hvor der somme tider er klassiske koncerter - ren gåsehud.

3) Syd for Madrid den charmerende Chinchon med en primitiv Plaza Mayor, der også bruges til tyrefægtning

4) Aranjuez med en masse fine parker og blomster

5) Toledo, den gamle kongeby - lidt en turistfælde, men fin-fin.

Madrid er også en kæmpestor by, så det gælder om at have en plan, hvis man ikke skal gå sig selv ihjel. De største oplevelser findes ofte de mindste steder og er sandsynligvis relateret til mad, drikke og mennesker - mere end steder og bygninger.

Buen viaje
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Madrid

Hoteller i Madrid
Rejser til Madrid
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/rhodos/symi-i-graekenland.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.