Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til det centrale Mallorca

På den frodige slette Es Pla inde midt på Mallorca møder du appelsin- og olivenlunde, blomstrende mandeltræer og uspoleret natur så langt øjet rækker. Vinmarkerne danner sirlige mønstre i landskabet og ude i horisonten mod vest rejser bjergene sig.

Fiesta og vinsmagning

I århundrede var det centrale Mallorca centrum for en omfattende vinproduktion. I 1800-tallet blev øen dog hærget af vinlus, og på kort tid blev der sat en effektiv stopper for det mallorcinske vineventyr.

I dag er vinproduktionen igen i højsædet. De små vinproducenter i Binissalem byder dig gerne indenfor på en lille vinsmagning, og hvert år i slutningen af september kan du deltage i den store fiesta, Es Vermar, hvor man fejrer, at vindruehøsten er kommet i hus.

Aktiv ferie på Es Pla - vandreture og cykling

Aktiv ferie på Mallorca
Inde midt på Mallorca har du masser af muligheder for at opleve øen enten til fods eller på cykel.

Vælger du at hoppe i vandrestøvlerne, kan du udforske øens mange afkroge og følge nogle af de mange afmærkede tørstens ruter. Undervejs kommer du forbi afsides beliggende klostre og gamle landsbyer.

Vandrefolket får tit og ofte selskab af cykelentusiasterne. Mens de professionelle cykelhold tester formen på bjergpasset Serra de Tramuntana, kan du opleve al Mallorca charme, hvis blot du følger en af de 1.259 kilometer lange cykelruter i det flade landskab på Mallorcas midte.

Marked i Sineu

Den lille by Sineu var i tidernes morgen Mallorcas hovedstad. I dag er Sineu mest kendt for sit store marked, der hver onsdag fylder de smalle gyder rundt om byens gamle kirke.

Tag til Sineu og se hvordan de lokale handler med alt lige fra frugt og grøntsager til levende husdyr og lokalt fremstillede lædervarer.

Når markedet lukker samles man i de gamle vinkældre, som i dag er indrettet som restauranter. Her udveksles de seneste nyheder og dagens handler diskuteres.

Kunsthåndværk i Mallorcas hjerte

I de små landsbyer på Es Pla holdes de ældgamle håndværkstraditioner i hævd.

I værkstederne, hvor der ofte er åben for publikum, arbejder de med stofvævning, keramik og lædervarer.

På hovedvejsstrækningen mellem Manacor og Palma finder du Gordiola-glasværket. På det gamle glasværk fra 1700-tallet kan du opleve, hvordan nogle af øens bedste glaspustere arbejder med at skabe fantastiske kreationer.

Alternative oplevelser på det centrale Mallorca:

Alternative oplevelser på det centrale Mallorca:
  • Klosteret Ermita de Sant Miquel er en rejse tilbage i tiden, og på det lille kloster kan du prøve at overnatte i små munkeceller. Besøg også Santuari de Nostra Senyora de Gràcia klostret, der ligger på en klippehylde 200 meter over dybet.
  • Camper Factory Outlet - tag på sko udsalg i Inca og køb et par Campers til billige penge.
  • Inca – Mallorcas læderby nr 1. Et sandt mekka for folk med hang til lædervarer. Hele byen er på det nærmeste en stor lædervarebutik, hvor du kan købe lækre håndsyet lædersko, bælter og tasker.
  • Vinruten – læg vejen forbi Santa Maria del Camí, Consell eller Binissalem og kom til vinsmagning på en af de lokale bodegaer

 

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.