Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mallorca

 • Mmmmh for Mallorca!

  Vinderrejsetip September 2013
  (Bedømt af 66 personer)
  18.09.13: Kristina Fie Jensen
  Trods øens turistede omdømme – har vi haft en helt igennem fantastisk ferie på den spanske ø.
  Med op til 40 grader det meste af ugen har vi både været med taxa, på gå ben og lejet bil.
  Se hele rejsetippet
 • Sejltur på havet - Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  22.06.13: Karl Jehnen
  Hvis du er i Puerto Pollensa og ønsker en sejltur så prøv båden Esmeralda. Jeg gav 40 euro for 4 timer med drikkevarer og frokost og vi sejlede ud selvom vi var kun 2 gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn familieferie på Mallorca

  (Bedømt af 8 personer)
  21.06.13: Lisbeth Friis-Jensen
  Vi (mand, datter, svigersøn og 3 børnebørn) lejede i 2012 et hus, 14 dage, i Port de soller. Det blev en af de bedste ferie vi har haft.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Mallorca

Rejsetips af samme forfatter

Guide til strande på Mallorca
Rejsetips indsendt af:
Østerbro
23. maj 2011

Guide til strande på Mallorca

Gennem de seneste år jeg har flere gange besøgt Mallorca og haft chancen for at nyde de fantastiske strande. Her er mine personlige anbefalinger.

Cala Torta nord for Arta

Den største badeoplevelse har uden tvivl været på stranden Torta. Den findes ved at køre fra Arta mod Capdepera, og lige uden for Arta ved tankstationen drejes til venstre ved skiltet mod Cala Torta, og så følge vejen i cirka et kvarter, hvor de sidste 2 km er på en ret dårlig grusvej.

Cala Torta ligger helt øde, hvor der kun er en enkelt restaurant, som blot er et lille træskur. Cala Torta var fantastisk fordi der var nogle forrygende store bølger at bade i, og stranden lå i meget smukke omgivelserne. Selv om bølgerne længere ude kunne give nærdødsoplevelser, når de flere meter høje kom mod en, kunne mine børn på 1 og 5 under opsyn lege i vandkanten og more sig over de bølger, der kom frem til dem. Stranden virkede meget besøgt af lokale, der var en del surfere og en livedder.
.Cala Mondrago
Et anden varm anbefaling kan gives til Cala Mondrago, der ligger syd for Cala D’or og Porto Petro. Dette er en rigtig bounty strand med turkisblåt vand.

Cala Mondrago består af to strande, som man både kan gå og svømme i mellem, og ved den ene strand ligger et diskret hotel i baggrunden. Stranden er meget omtalt i alle guider om Mallorca, og bliver flere steder nævnt som en af Europas 10 bedste – så den er meget besøgt, men er alle menneskerne værd. .Cala Deia
På den anden side af øen syd for Soller og lige neden for bjergbyen Deia findes Cala Deia. Cala Deia er charmerede ved at være en vig med høje klipper på hver sin side og var bare fantastisk smuk. Selve stranden har sten og er ikke særlig børnevenlig, men så snart man kommer ud i vandet er det klart, lækkert og suverænt til en svømmetur. Der er en klippe som de modige kan springe ud fra, og to hyggelige restauranter helt ned til vandet. .
Es Trenc

Es Trenc

En helt anden type strand er Es Trenc, som ligger på syd øen neden for Campos. Es Trenc er flere kilometer lang, og minder på mange måder om Dueodde på Bormholm. Es Trenc er meget lavvandet og børnevenlig, og vandet virkede noget varmere sammenlignet med flere andre strande jeg besøgte i samme periode. Vandet var meget klart og havde en fantastisk turkis blå farve, og i og med at stranden var så stor, virkede den ikke overrendt. En del af oplevelsen var også køreturen gennem området ned til stranden, hvor der bliver udvundet salt – her var meget smukt og mange sjældne fugle og det skulle være paradis for fugle spottere. Vi parkerede ved den første parkeringsplads, der tilhørte en restaurant. Det kostede 20 Eur, men dem fik vi retur, da vi spiste på restauranten.

Porto Christo

Byen Porto Christo finder man cirka midt på Østkysten, og her er stranden beliggende midt inde i byen, hvor der også kommer lystbåde og fiskekuttere. Disse omgivelser giver sammen med klipperne ud mod havet en helt speciel stemning, og stranden i Porto Christo virkede til at være besøgt af en del lokale. Stranden havde også en lille platform, med rutschebane man kunne svømme ud til. Vandet havde et meget fascinerende grønt skær særligt om aftenen, som bare råbte på den dukkert. Vi kombinerede et besøg i drage grotterne lige syd for byen med badetur og middag på restauranten Sa Llonja, der lå lige får enden af stranden (i den ende hvor havnen lå).
Cala Agulla

Cala Agulla

I det nordøstlige hjørne besøgte vi også stranden Cala Agulla. Ved stranden var en parkeringplads, hvor alle biler kunne holde i skygge – det hittede, så bilen ikke var så varm, da vi kom tilbage. Cala Agulla var lang, bred og havde som mange af de andre strande, en smuk turkis farve og var ret børnevenlig. Vi legede en cykelbåd, og havde en fin tur ud på vandet, der var meget roligt, dagen hvor vi var der
Platja De Formentor

Platja De Formentor

Platja De Formentor passerer man på vej ud til Cap De Formentor, som er et fyrtårn helt ude på en spidsen af det nordlige Mallorca med en fantastisk udsigt – men også ret mange snoede veje før man når der ud. Stranden er ikke særlig stor, men er beliggende med træer næsten helt ud til vandet og den har en fantastisk udsigt ud til Pollenca bugten. Vi besøgte den sidst på eftermiddagen, og der var der god plads på den smalle strand.
Stranden i Alcudia

Stranden i Alcudia

Den 14 km lange sandstrand ved Alcudia bugten skal også have et par ord med på vejen. Stranden er meget bred, og ret lav vandet, men bliver hurtigt dyb et pænt stykke ude – så på den ene side er den meget børnevenlig, og vi oplevede ingen bølger, men giver samtidig også mulighed for en svømmetur uden man skal gå alt for langt ud i vandet. Selv om der er mange turister i Alcudia, er stranden så stor, at den ikke virker overfyldt og der er en smuk udsigt til nordkysten.
Sa Coma

Sa Coma

Sa coma er en lille ferieby syd for Cala Millor. Selve byen er ikke specielt charmerede – den består af en masse store hoteller, men selve stranden i Sa Coma er meget god – bred, børnevenlig og vandet flot med den tyrkise farve.
Port de Soller

Port de Soller

Port de Soller skal man ikke besøge på grund af stranden – de findes bedre mange andre steder. Men da omgivelserne er meget smukke, og der er mange andre ting, at opleve i område, bør man alligevel huske badetøjet.

Stranden i Port de Soller har en del sten inde ved kanten, men så snart man kom lidt ud, var det rigtigt fint. Jeg prøvede stranden tættest ved havnen, men eftersignende skulle stranden i den anden af byen Platja d’en Repic være den bedste.

Hvornår kan man bade
Det virker til, at badesæsonen rigtigt starter først i juni, og fortsætter til sidst i oktober. Jeg har holdt ferie på Mallorca i uge 42, og der var det fortsat rigtigt fint at bade. På et kort visit i januar fik jeg også en kort svømmetur, og vandet virkede til at være cirka 14 grader – så er man lidt frisk kan man få en dukkert året rundt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Mallorca

Ferieboliger på Mallorca
Rejser til Mallorca
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.